За амбулагорната карта, ако не се лъжа, не на всякъде искат и вече май не е така задължителна..макар че на мен си ми искаха
Но може и да ми е грешен споменът
Върнете назад няколко страници. Моят син е изцяло на кърма и не познава вкуса на АМ благодарение на персонала на МД - в частност млечна кухня на 12 ет., които обслужват преди всичко интензивното на 8 ет., акушерките на 12 ет., които се грижат за родилките както и акушерките на 12 ет. от бебе-бокса.
Ако сте решили да кърмите и стерилизацията е единственият Ви премисъл, си вземете електрическа кана за вода, примерно, една купа и всеки път стерилизирайте в стаята помпата като я попарвате с вряла вода от каната. Пликчетата са така или иначе стерилни. Ок, поне така пише на опаковката. 🙄 Ма как ще изхвърляте - нито капка няма да позволявате да капе на пода даже, малеее… Има хладилници с камера на 12 ет. Когато си напълните камерата на хладилника в стаята, носите надписаните пликчета за съхранение в млечна кухня. Възможно най-скоро трябва мъжът Ви да дойде с хладилна чанта и да си ги прибере у дома, защото пространството на Млечна кухня е ограничено. Понеже на мен ми се наложи по-дълъг предстой там, два пъти идваха ММ и брат му да събират по една хладилна чанта за фризера. И още една си пробрах пълна на изписването. Общо до момента като не се брои количеството, което хапва бебето, имам на склад шест чекмеджета в два хладилника. Знаете ли колко много храна за бебето е това?
Ще добавя и помпа за кърма, сешоар, халат, тоалетна хартия, хавлии, кърпи и памперси и еднократни подложки за повивалник за бебето.
Няма условия за стерилизация на помпата, затова ММ ми донесе и кана за изваряване на вода, бебешки препарат за съдове както и гъбка и пликчета за съхранение на кърма. Във всяка стая на 12 ет. има хладилник с камера, където можете да си замразявате кърмата.
Предстои ми първо раждане в майчин дом без избор на екип. Интересувам се каква е процедурата по приемане в болницата ако отидеш с контракции има ли шанс да те върнат, тъй като не съм от София?
Също какво е необходимо да носим в багажа си, списъците които намерих не знам дали все още са актуални? И за припознаването, декларацията от нотариус има ли как да се издаде предварително или таткото трябва да отиде след като му съобщим, че съм родила?
Извинявам се ако въпросите ми се сторят глупави, просто минавам през всичко за първи път и с наближаването на термина паниката си казва думата. Благодаря предварително за отговорите!
Здравей, мога да помогна само със списъка за родилното, тъй като и на мен ми предстои раждане и съм се насочила към МД. Снимката е от преди две седмици. Като мен ме прати до спешното следящия ме АГ да си взема нужните декларации за прием за да си ги прочета и попълня вкъщи на спокойствие без да пиша дата и само да ги взема с мен като тръгна да раждам.

До колкото бях чела из темите кърмата, която се изцеди с помпа се изхвърля. Като цяло се чудя дали да я взимам изобщо с мен тъй като дори да я стерилизирам и сложа в багажа не смятам, че докато дойде момента тя ще е стерилна. Някакви идеи за съхранение на помпа и шише/залъгалки в багажа?