Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 248
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря! А не може ли вместо кана, да  си взема стерилизатора Grinning
 За амбулагорната карта, ако не се лъжа, не на всякъде искат и вече май не е така задължителна..макар че на мен си ми искаха
Но може и да ми е грешен споменът
От бебешките магазини. Аз ползвам тия на Kangaroo и отделно кутийките на Авент.

Много полезна информация, благодаря! А от къде могат да се вземат такива стерилни пликчета?

Точно по темата за кърменето съм писала тук много. Как ще изхвърляте кърмата? Та това е злато - всяка капка!
Върнете назад няколко страници. Моят син е изцяло на кърма и не познава вкуса на АМ благодарение на персонала на МД - в частност млечна кухня на 12 ет., които обслужват преди всичко интензивното на 8 ет., акушерките на 12 ет., които се грижат за родилките както и акушерките на 12 ет. от бебе-бокса.
Ако сте решили да кърмите и стерилизацията е единственият Ви премисъл, си вземете електрическа кана за вода, примерно, една купа и всеки път стерилизирайте в стаята помпата като я попарвате с вряла вода от каната. Пликчетата са така или иначе стерилни. Ок, поне така пише на опаковката. 🙄 Ма как ще изхвърляте - нито капка няма да позволявате да капе на пода даже, малеее… Има хладилници с камера на 12 ет. Когато си напълните камерата на хладилника в стаята, носите надписаните пликчета за съхранение в млечна кухня. Възможно най-скоро трябва мъжът Ви да дойде с хладилна чанта и да си ги прибере у дома, защото пространството на Млечна кухня е ограничено. Понеже на мен ми се наложи по-дълъг предстой там, два пъти идваха ММ и брат му да събират по една хладилна чанта за фризера. И още една си пробрах пълна на изписването. Общо до момента като не се брои количеството, което хапва бебето, имам на склад шест чекмеджета в два хладилника. Знаете ли колко много храна за бебето е това?

Аз се прибрах от МД на 7.11.24.
Ще добавя и помпа за кърма, сешоар, халат, тоалетна хартия, хавлии, кърпи и памперси и еднократни подложки за повивалник за бебето.
Няма условия за стерилизация на помпата, затова ММ ми донесе и кана за изваряване на вода, бебешки препарат за съдове както и гъбка и пликчета за съхранение на кърма. Във всяка стая на 12 ет. има хладилник с камера, където можете да си замразявате кърмата.

Здравейте!
Предстои ми първо раждане в майчин дом без избор на екип. Интересувам се каква е процедурата по приемане в болницата ако отидеш с контракции има ли шанс да те върнат, тъй като не съм от София?
Също какво е необходимо да носим в багажа си, списъците които намерих не знам дали все още са актуални? И за припознаването, декларацията от нотариус има ли как да се издаде предварително или таткото трябва да отиде след като му съобщим, че съм родила?
Извинявам се ако въпросите ми се сторят глупави, просто минавам през всичко за първи път и с наближаването на термина паниката си казва думата. Благодаря предварително за отговорите!

Здравей, мога да помогна само със списъка за родилното, тъй като и на мен ми предстои раждане и съм се насочила към МД. Снимката е от преди две седмици. Като мен ме прати до спешното следящия ме АГ да си взема нужните декларации за прием за да си ги прочета и попълня вкъщи на спокойствие без да пиша дата и само да ги взема с мен като тръгна да раждам.

До колкото бях чела из темите кърмата, която се изцеди с помпа се изхвърля. Като цяло се чудя дали да я взимам изобщо с мен тъй като дори да я стерилизирам и сложа в багажа не смятам, че докато дойде момента тя ще е стерилна. Някакви идеи за съхранение на помпа и шише/залъгалки в багажа?

# 691
Мн ясно, че може. Моят още не беше пристигнал когато родих, та с кана се оправях. Но и много чай пиех и ги съчетавах нещата. Още по-добре, ако си имате наличен стерилизатор.

Благодаря! А не може ли вместо кана, да  си взема стерилизатора Grinning
 За амбулагорната карта, ако не се лъжа, не на всякъде искат и вече май не е така задължителна..макар че на мен си ми искаха
Но може и да ми е грешен споменът
От бебешките магазини. Аз ползвам тия на Kangaroo и отделно кутийките на Авент.

Много полезна информация, благодаря! А от къде могат да се вземат такива стерилни пликчета?

Точно по темата за кърменето съм писала тук много. Как ще изхвърляте кърмата? Та това е злато - всяка капка!
Върнете назад няколко страници. Моят син е изцяло на кърма и не познава вкуса на АМ благодарение на персонала на МД - в частност млечна кухня на 12 ет., които обслужват преди всичко интензивното на 8 ет., акушерките на 12 ет., които се грижат за родилките както и акушерките на 12 ет. от бебе-бокса.
Ако сте решили да кърмите и стерилизацията е единственият Ви премисъл, си вземете електрическа кана за вода, примерно, една купа и всеки път стерилизирайте в стаята помпата като я попарвате с вряла вода от каната. Пликчетата са така или иначе стерилни. Ок, поне така пише на опаковката. 🙄 Ма как ще изхвърляте - нито капка няма да позволявате да капе на пода даже, малеее… Има хладилници с камера на 12 ет. Когато си напълните камерата на хладилника в стаята, носите надписаните пликчета за съхранение в млечна кухня. Възможно най-скоро трябва мъжът Ви да дойде с хладилна чанта и да си ги прибере у дома, защото пространството на Млечна кухня е ограничено. Понеже на мен ми се наложи по-дълъг предстой там, два пъти идваха ММ и брат му да събират по една хладилна чанта за фризера. И още една си пробрах пълна на изписването. Общо до момента като не се брои количеството, което хапва бебето, имам на склад шест чекмеджета в два хладилника. Знаете ли колко много храна за бебето е това?

Аз се прибрах от МД на 7.11.24.
Ще добавя и помпа за кърма, сешоар, халат, тоалетна хартия, хавлии, кърпи и памперси и еднократни подложки за повивалник за бебето.
Няма условия за стерилизация на помпата, затова ММ ми донесе и кана за изваряване на вода, бебешки препарат за съдове както и гъбка и пликчета за съхранение на кърма. Във всяка стая на 12 ет. има хладилник с камера, където можете да си замразявате кърмата.

Здравейте!
Предстои ми първо раждане в майчин дом без избор на екип. Интересувам се каква е процедурата по приемане в болницата ако отидеш с контракции има ли шанс да те върнат, тъй като не съм от София?
Също какво е необходимо да носим в багажа си, списъците които намерих не знам дали все още са актуални? И за припознаването, декларацията от нотариус има ли как да се издаде предварително или таткото трябва да отиде след като му съобщим, че съм родила?
Извинявам се ако въпросите ми се сторят глупави, просто минавам през всичко за първи път и с наближаването на термина паниката си казва думата. Благодаря предварително за отговорите!

Здравей, мога да помогна само със списъка за родилното, тъй като и на мен ми предстои раждане и съм се насочила към МД. Снимката е от преди две седмици. Като мен ме прати до спешното следящия ме АГ да си взема нужните декларации за прием за да си ги прочета и попълня вкъщи на спокойствие без да пиша дата и само да ги взема с мен като тръгна да раждам.

До колкото бях чела из темите кърмата, която се изцеди с помпа се изхвърля. Като цяло се чудя дали да я взимам изобщо с мен тъй като дори да я стерилизирам и сложа в багажа не смятам, че докато дойде момента тя ще е стерилна. Някакви идеи за съхранение на помпа и шише/залъгалки в багажа?

# 692
  • България
Благодаря за информацията за декларацията!

А иначе за секциото има ли нещо по-специфично, което трябва да си носим? Видях, че постоперативни превръзки дишащи и водоустойчиви трябва да си подготвя. А някакви превръзки или еднократно бельо? Какво ви беше полезно?

Също така за бебето видях в списъка само мокри кърпи, памперси и комплект за изписване. Така ли е? Не е нужно да му нося други дрешки?

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 19:38 от Lady_Kalinka

# 693
Не, не се носят дрехи за бебето, освен тези за изписването. За след секциото не трябват кой знае какви превръзки, аз си носех обикновени, които си ползвам при нормален цикъл. След секцио нямаш кой знае какво кървене. Може обезболяващи свещички да си носиш (профенид, индометацин) защото ако имаш силни болки единственото, което могат да ти дадат те е парацетамол.

# 694
Alison, на мен те ми дадоха Профенид. Не очаквах Grinning
Аз също използвах нощни превръзки.
На мен еднократното бельо не ми беше удобно ( на Canpool бях взела) и използвах памучни гащи с висока талия.
Вземи подплънки за кърмачки . Hug

# 695
Дали са Профенид, защото някои жени оставят там някои останали неща - свещички, превръзки постоперативни, памперси, когато си тръгнат. Аз също, защото повече няма да се връщам там:)))) Обаче това е все пак инцидентно, няма иначе.

# 696
  • България
Много благодаря - не знаех, че след секцио не се кърви толкова.

А препоръки към колко часа е хубаво да се отиде за регистрация за планирането секцио? Не съм от София и да не се окаже, че ще ги хвана в обедна почивка. 😀

# 697
Като ти дадат дата ще ти обяснят кога да отидеш. Обикновено сутринта в деня преди секциото.

# 698
  • България
Дадоха ми дата, но забравих да питам доктора за часа. 🙈 Той ми каза, че на регистратурата ще ми кажат кои изследвания ще ми направят. Аз съм лежала в МД преди няколко месеца и имаше жени за планирано секцио - най-късно 7-8ч вечерта последно ядене, после вода само и на сутринта клизма. Но нямам спомен кога е най-добре да се отиде за регистрация.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 05:41 от Lady_Kalinka

# 699
На мен винаги ми казват в 8 сутринта. И трите пъти имаше и още много жени с мен, които минават кабинетите за приемане, така че явно и на тях са им казали така.
Като почнем да обикаляме - документи, кръв, екг, анестезиолог и др, та поне до 10-11ч. съм в отделението, а там пък още неща - тонове, урина, ехограф
Та да, май затова е рано сутрин часа за приемане. На обяд не знам дали може, най-малкото че вземат кръв

# 700
След моето секцио кървях зверски 2,3дни! Изчистват се много неща и може да сте от жените,които си кървят. На мен ми бяха полезни превръзки за родилки от аптеката.

Много благодаря - не знаех, че след секцио не се кърви толкова.

А препоръки към колко часа е хубаво да се отиде за регистрация за планирането секцио? Не съм от София и да не се окаже, че ще ги хвана в обедна почивка. 😀

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:05 от Colors

# 701
Здравейте, малко глупав въпрос имам. Някой знае ли дали има стълбище освен асансьорите, по което може да се качва до 7ми или 12ти етаж за  външни посетиели (роднини на родилките)?

# 702
Има, срещу малките асансьори са

# 703
Здравейте
Има ли търговски обекти в болницата?
Магазин, аптека, кафене, вендинг машина?

# 704
Има кафе (магазин с маси) и стол с готвено.
Поне аз вендинг машина не видях, за аптека питах , казаха ми,че има отсреща срещу входа на паркинга.

Общи условия

Активация на акаунт