Внимавайте! Измамници!

• 121 720
  • 1 080
  •   2
Отговори
# 330
А1 си лъжат по всякакви начини, затова се отказах от абонамент при тях. Няколко калташки номера са ми правили, предпоследният беше, когато отидох да платя телефона, служителят ми каза, че абонаментът ми за тв и Интернет изтича след няколко дни. Аз мислех, че е след три месеца, той се кълнеше, че изтича този месец и веднага ми спретна нов договор, уж същият като стария. Като се прибрах у нас, видях, че договорът ми изтича след три месеца. На другият ден отидох, исках да го разваля на базата на неверни данни, отказаха ми, подадох жалба, отговориха ми, че не могат да развалят договора. Като започнах да плащам, се оказа, че плащам повече, сложил ми е програми, които не искам, пак жалби, пак разправии, накрая поне си върнах старите условия след купища нерви. Последно, когато се отказвах, почти се бих с някаква млада простакеса. Повече не искам и да чуя за тях.

# 331
  • Пловдив
На никой не му пука, вече има ужилени не само възрастни хора, но и по-млади в бързината.
Тактиката им е настоятелно да се сключи договор за две години, като много задължително и не знам си какво включвало от каналите на промоция.
Така промоцията след 6 месеца ще стане съвсем друга такса и плащането ще продължи.

По принцип би трябвало до месец да може да се откаже такъв договор, но със сигурност ще измислят вратичка да искат неустойка от клиента
Добре де, за 761746239812 хиляден път - кога хората ще се научата да четат какво подписват? НАВСЯКЪДЕ. По банки, всякакви институции, офисите на моблините оператори?
Почвам да си мисля, че някои хора заслужават да ги мамят, сами се подлагат.

А1 си лъжат по всякакви начини, затова се отказах от абонамент при тях. Няколко калташки номера са ми правили, предпоследният беше, когато отидох да платя телефона, служителят ми каза, че абонаментът ми за тв и Интернет изтича след няколко дни. Аз мислех, че е след три месеца, той се кълнеше, че изтича този месец и веднага ми спретна нов договор, уж същият като стария. Като се прибрах у нас, видях, че договорът ми изтича след три месеца. На другият ден отидох, исках да го разваля на базата на неверни данни, отказаха ми, подадох жалба, отговориха ми, че не могат да развалят договора. Като започнах да плащам, се оказа, че плащам повече, сложил ми е програми, които не искам, пак жалби, пак разправии, накрая поне си върнах старите условия след купища нерви. Последно, когато се отказвах, почти се бих с някаква млада простакеса. Повече не искам и да чуя за тях.
Чете се ПРЕДВАРИТЕЛНО, не след като си се прибрала у вас. Преди да се подпишеш.

# 332
Да, по принцип се чете.
Но, вече с всичката дегитализация, например аз не съм стъпала в офис на yettel  от 10години, обаждат се, пускали са ми SMS като линк преди няколко години от служител, след кликане на линка получих официално съобщение за сключен тарифен план и след колко време е активен

Имам пример с познат от преди 5-6 години с телевизията на виваком, 12 дни не дошли да отстранят повреда, отказва се  от тях и плаща 50лв неустойка и връща приемника, някъде на шести месец е било. След две години получава известие от ЧСИ за 250лв, не бил върнал приемника, не е очаквал да си пази бележката, плати си 250лв на виваком да се отърве и забрави.

Това са си нелоялни практики на операторите, не от вчера, всякак може да се оплете човек

# 333
Мен ме присъединиха в някаква група във Вайбър със стотици други хора, наречена "You Tube Jobs" или някаква подобна глупост. После забълваха съобщения едно след друго. Направо им дадох block, leave and delete.
Винаги ми е било чудно как е разрешено във Вайбър да бъдеш добавян в групи без изрично някой да те пита първо дали си съгласен.

И мен ме бяха добавили. Понеже не ми се е случвало да ме добавят непознати, не съм правила никакви настройки във Вайбър за това, но всъщност има опция да забраниш добавянето си в чатове от непознати номера.

# 334
Не схванах схемата - виваком па а1...измамените не четат ли че пише в договора че го сключват с а1..не с виваком?
Съжалавам...трудно ми е да съчувствам на хора които не са си направили труда да прочетат листа на който се подписват!

# 335
Teta75, писала съм каква е схемата.

Темата не е за  изказване на съчувствие. Реших да пиша, ако някой сметне за нужно да предупреди близките си.

# 336
А аз пиша за да предупредя хората да четат под какво си слагат подписа!
Би ограничило значително опцията да бъдат измамени.

А схемата не я схаванах много..на развален телефон ми прилича...съжалявам.
Не разцрах - някой ми казва че е от а1, а ми дава договор от името на виваком...е къде е логиката при това разминаване да не възникне въпрос какво става тук?

# 337
Аз не познавам човек, който да е изчел десетината страници договор с мобилен оператор преди да подпише

# 338
Аз чета. Обикновено в офисите си има кресла, сядам си и на никого не преча. Но то реално е най-важно да прочетеш какви услуги включва промоционалния период, колко време продължава той и какви стават цените след промоционалния период. Другото е общо взето стандартно.

# 339
Аз чета. Обикновено в офисите си има кресла, сядам си и на никого не преча. Но то реално е най-важно да прочетеш какви услуги включва промоционалния период, колко време продължава той и какви стават цените след промоционалния период. Другото е общо взето стандартно.
Значи, след вас чакат поне 2-3 човека, а вие сядате на креслото и си четете? И те си чакат кротко?

# 340
Не. Защо да чакат? С нищо не преча да ги обслужват през това време.

# 341
Защото служителят иска да приключи с вас и след това да премине да обслужва следващия клиент.

# 342
Ами досега не ми се случвало такова нещо. Докато чета служителят си обслужва останалите и като съм готова се връщам. Но дори и да не беше така, имам право да чета, какво да се прави.

# 343
Това е точно така. От мой близък знам, че при измами винаги по някакъв повод те карат да бързаш. Наистина, и аз припадам, когато ида да си платя сметката и пред мен е някой, на когото предлагат договор, дори обикновено си тръгвам и се връщам по-късно.

# 344
Сметки могат да се плащат онлайн през приложението, както и към всяко мобилно банкиране в секция “битови сметки”.
Не съм стъпвала в офис дори за подписване скоро, просто винаги преди това са ми давали по високи цени в офис, от това което в приложението седи като “специална оферта”, съответно си поръчвам договора с куриер. Така мога да се откажа до 14 дни.

Общи условия

Активация на акаунт