Внимавайте! Измамници!

• 121 763
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 360
Аз си пазя документите.

# 361
Понякога няма документи обаче.
Пример - майка подписа с виваком, отбеляза да влезе в сила след 7 дни както е по закон
Случайто на осмия гледам в приложението че е на стария план. Питам в чата - в офиса не било отбелязано нещо си. ...да ходела майка пак...как пък не. Как пък пак се объркаха и то във вреда на клиента бе...сомо въртели правят.
Ето пример за наглост и измама, документ нямам, освен договора.
Тия са ужасно нагли просто..не спират с номерцата си..отврат са!!!!

# 362
  • София /Абсурдистан
Прави ми впечатление, че измамниците са плъзнали във всички области от живота. Където може да завъртят някого и давай. Ние в момента сме потърпевши от агенция за имоти и отиваме на съд. Не купувайте нищо от агенция Анжела, продават имоти в района на Пазарджик. Абсолютни измамни същества и мошеници!
За протокола - понеже съм Плюшкин, пазя всичко, у нас е като в Държавен архив. Но както Тета написа, понякога е само договор. И често трябва да си специалист, за да го разбереш, а не всички сме. Навсякъде се пробват с подмолни селски номерца. Аман.

# 363
Ами то при такава безнаказаност, каквато цари в нашата държава, мошениците се роят..

# 364
Законът пази измамниците. Някой например вади фалшив запис на заповед, носи го в съда и веднага вади изпълнителен лист и ти взема имота или парите. Ти се оплакваш, полицията ако си свърши работата доказва, че подписът е фалшив и какво? Измамата се отменя автоматично? Нищо подобно, трябва да заведеш дело, да го съдиш, той използва всякакви хватки да протака и десет години ходиш по мъките... На колко чужденци откраднаха така бизнеса?

# 365
Нашият адвокат вика всеки месец да проверяваме дали още апартаментът е наш. Да илюстрира колко лесно стават измамите и кражбите на имоти.
Платете си смс-и в агенцията по вписване по егн- ваше или на близките, които са собственици по нот акт.

# 366
  • Mediterraneo
Добре, де, вече не си спомням, ама наистина ли лъжат като дърти сигани всички оператори. Тук отивам, подписвам си договора с ясни правила, договорът е точно една страница. Никога не са ми индексирали цени. Всяка година преподписвам, обикновено на същата цена или 2-3 евро отгоре, да речем, че това е индексирането, ама е след приключване на договора и ако сключа нов. Ако не ми изнасят условията, местя се на момента.
Документи пазя поне 3-4 години. Повече, откакто са в електронен вариант.

# 367
  • София /Абсурдистан
Тук няма къде да се преместиш.

# 368
Идея си намаш...нещо страшно е.

# 369
  • Mediterraneo
Забравила съм. Ама аз в Бг съм била винаги на един и същи оператор.
Сега ми предстои преподписване. Обикновено забравям кога е и се усещам, когато новата ми сметка пристигне повишена, т.е. договорът ми си продължава, без преференциалните за една година цени. В последните 3-4 години ми подаряват Прайм на Амазон, които са 50 евро годишно.

# 370
Интернетът и телевизията на моите родители са на мое име, именно заради шашми и  измами от служители в мобилните оператори. Никакви промени по договорите си за мобилни комуникации не правят без мен, инструктирам ги при всяко прибиране и ме слушат. Все още са с ума си, но са възрастни и като такива винаги са чудна мишена за всякакви некоректни практики.
Последната подобна случка беше миналото лято, когато Булсатком беше купен от Виваком. Служителят се пробвал да ги убеди да подпишат нов договор с тях, защото старият не бил валиден, при други условия и цени, разбира се. Но титуляр по стария договор съм аз и като такъв им се явих лично и номерата им не минаха. За съжаление се случи със скандал.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 17:44 от Mößbauer-Effekt

# 371
Добре, де, вече не си спомням, ама наистина ли лъжат като дърти сигани всички оператори. Тук отивам, подписвам си договора с ясни правила, договорът е точно една страница. Никога не са ми индексирали цени. Всяка година преподписвам, обикновено на същата цена или 2-3 евро отгоре, да речем, че това е индексирането, ама е след приключване на договора и ако сключа нов. Ако не ми изнасят условията, местя се на момента.
Документи пазя поне 3-4 години. Повече, откакто са в електронен вариант.

Лирично отклонение - в България е джунгла във всяко отношение, в частност мобилни оператори.
Докато живях във Франция, до 2023, плащах поне 7-8 години 5 евра абонамент. Имах всичко, смс-те бяха като чат, неограничени.
Върнах се септември 2023, подписах с йетел, ънлимитед, започнах от 29,99.  Бодряшки почнах смс-и.  Хехе, фактурираха ми ги.
Един път се опитаха кофти да ме прекарат - получих смс, че уж съм активирала услуга -  дори не знам как да го кажа - звучи музика при този, който ме търси.
Естествено нямах представа за това и нямах представа, че автоматично са си теглили нам какви 2-3 лева за това.
Вдигнах скандал да ме изключат от всякакви такива тъпи услуги.
Към днешна дата, от нищото, плащам почти 35 лв абонамент.
Който изтича септември.
Огромна досада ми е да се местя. Особено като знам, че ще зарибят на някаква сума, после еднозначно ще си вдигнат тарифата.
Ще спра дотук, без да ида до края на искрената си мисла.

# 372
  • here and now
Аз имам подозрения, че точно от служителите на мобилните опрератори изтичат лични данни и започват да звънят всякакви чатботове за всякакви измами.
Но е просто недоказуемо.

# 373
От пандемията насам всички използват като оправдание да си индексират цените по всяко време.
За един и същи мобилен план като съдържание от услуги за 7 години период от 24лв в момента ме таксуват 42лв.
От 2020 г до сега около 10лв са им индексациите, като им скимне с 3лв още. Последно ноември сключвам договор за 39лв,  обявиха отново индексация +3лв за тази година, следващата година сигурно пак ще си ги вдигнат и включат за плащане

Всички са си плюли в устите, едно и също...

Ааа, писахте, че познавате по сметката като изтече договора, тук в България не е нужно да позная, че ме таксуват редовно, направо сърцетуп може да получи човек.
Бях забравила срока за подновяване ноември, игнорирах обаждания и съобщения за подсещане, моята сметка актуализирана с 5лв за две години.
 Викам си какво ли толкова ще платя, такова, че от 36лв ме таксуват 58лв, защото промоцията ми свършила с договора и пуснали редовен план, който са си индексирали и него, нищо, че вече го нямат като предлагане

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 10:02 от Щефи

# 374
  • София /Абсурдистан
И с банките е същото.

Общи условия

Активация на акаунт