Внимавайте! Измамници!

• 125 913
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 510
Тоя сайт не ми се вижда много читав.

# 511
0 изтичане даде при мен

# 512
Ама то хубаво ми е изтекъл мейлът, ама какво от това? Само ме спамят и толкова. Интересно е дали паролата е хакната.

# 513
  • София
От проверени 4 в abv, 2 в outlook и 3 gmail само две издънки от НАП, но за тях си знаех още когато се случи.

# 514
Тоя сайт не ми се вижда много читав.
Очаквам да предложите по-сигурен. И аз ще потърся и ще споделя. Нали идеята е да споделяме опит, за да се предпазим.

# 515
Така ми изглежда. И адреса му също. И пак въвеждаш и там данни /мейл/.
Може нищо да му няма...ама не го усещам като читав.

Не виждам полза да проверяваме мейлите си. Нищо не ми носи..освен знание, а то е мъка...както е казал кой философ там беше Grinning

# 516
Аз не разбрах как функционира този сайт за проверка. Но фактът, че съществува и че трябва да въвеждаш данни ми е подозрителен. Не е без цел.

# 517
По принцип за изтичането на пароли.. навсякъде би трябвало да се съхраняват в криптиран вид, та не знам какво може да се случи и да са изтекли. А също така човек навсякъде трябва да е с двуфакторна. Поне за по-важните акаунти де.

# 518
Има си други сайтове за проверка на сайтове:-)
Там излиза че си е ок.
На мен по принцип телефона ми дава нотификации за потенциални data leak.

# 519
  • София
Въртят се доста измами и ще си позволя да скрийншотна от една ФБ група, за да бъде полезно и тук.

Права е жената, че колкото и да е уморен човек, когато дойде такъв тип известие, трябва много внимателно да се прочете и да се замисли човек до колко същото е реалистично. Всички измамници разчитат на това, да нямаш време да помислиш, да си в ситуация на спешност, за да реагираш първично и да действаш.

Това с предоставянето на чужди лични карти е нещо ново, което виждам, но явно стават все по-изобретателни.

Цитат
Здравейте искам да предупредя за ИЗМАМА. От Кауфланд получих реклама че ако съм на 64годшнш ми се полага подарък от един мини хладилник. Трябваше да да лате някаква малка сума от около 4 лв. Платих го с карта но днес установих че имам и още една задържана сума от около 50евро в картата ми. Внимавайте това е измама

Желателно е да предупредим и по-възрастните около нас, които са в социалните мрежи да бъдат отговорни към данните си и да не се подлъгват по подобни фалшиви обяви. Както и за ало измамите, които също продължават да взимат своите жертви, въпреки предупрежденията, новините, говоренето...

# 520
Здравейте,
Извинявам се, но не можах да прочета няколко страници назад, за да проверя дискутирана ли е темата, но имам запитване:

Някой да бил измамен от фалшива игра с Mystery Box от DM ? Била се регистрирала от предложение по мейла до колкото разбрах. Не исках да я разпитвам повече.
Вчерта й драпнаха автоматично 100лв от сметката.
Изпращаше имейли и звънеше по телефони, но нямаше отговори. Имейлите бяха толкова неадекватно и фалшиво написани. Показа ми ги. Много се ядоса на себе си, че се е подвела.

Погледнах в сайтът им, че и те предупреждават за зачестили измами: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/za-dm-kontserna/presa/pres-suobs … s-nagradi-2101686

# 521
Уж не е хващам на измами, днес си купувах лекарства от аптеката, видях, че лекарство от 11 лв. ми е маркирано два пъти. Едно от другите лекарства беше с грешни милиграми, попитах аптекарката има ли възможност таблетките да се разделят, тя каза, че има. Когато вкъщи извадих таблетка, се оказа, че е чисто гладка и издута в средата, едвам я разделих с нож. Не, че ще изхвърля лекарството, но ще се изтормозя,  докато го пия. Предполагам, че не е злонамерено, но и във физически магазин можеш да имаш проблеми.

# 522
В аптеките продават устройства за делене на хапчета, много са удобни и са 5 лева.

# 523
За пръв път чувам, ще потърся, благодаря за информацията

# 524
Има такива приспособления и вършат работа но не е много оптимално - ако хапчето не е произведено изрично с опция за разчупване (да има делителна черта или повече от една), не са длъжни да гарантират че ако го разделиш, ще има поравно от активтата съставка. А ако е и глазирана таблетка, тя вероятно е и стомашно устойчива, т.е. предвидена е да мине през стомаха цяла и да се усвои в червата. Ако разполовиш таблетката, това вече не е така.
Проверявай си на място какво ти дават, че за лекарства обикновено излезеш ли от обекта, политиката е да не ги приемат обратно, което си е съвсем резонно. Ако видиш на място се сторнират за секунди.
То това не е и измама за изгода, а немарлива работа в случая.

Общи условия

Активация на акаунт