Внимавайте! Измамници!

• 125 874
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 525
Да споделя тазвечершното шоу с Ивайло 😁 звънят на сина ми от 02903..., обаче вдигнах аз. На бръщолевенето дали са ми здрави ставите и че всичко било безплатно се изцепих с контраоферта за безплатно лечение на хемороиди, които ромския знахар от махалата лекува лично 🤣 още се хилим в къщи. А дано го оставят на мира.

# 526
То и аз постоянно бръщолевя глупости и се заливам от смях с надежда да не ме занимават, но пак звънят. Явно не ги прослушват, а гледат времетраенето на разговора и като видят 2-3 мин си казват: ето, тоя шаран го гепихме😆

# 527
Директно затварям на третата им дума. С бот не се спори.

# 528
ММ беше пуснал за продажба в OLX един часовник от година. Не се продаде, ама обявата си стои. И вчера получава съобщение:
- Поздравление, стоката ви е успешно закупена. Кликнете на линка за указания за действия.
И разни уверения как всичко било много сигурно, гарантирано от OLX  и прочее.

Е, не кликна.

# 529
Нищо не кликам, еле пък от олх. Получих съобщение от сорта: Имам интерес към вашата обява, пишете ми на вайбър на тел еди кой си с линк върху номера да цъкнеш....е, айде, няма нужда.

# 530
Директно ги докладвам такива хубавци.

# 531
Стават все по-изобреталени. Тъпото е, че когатто човек в момента очаква нещо може да се подведе. Преди 7-8 години имах един кредит и точно бяха ми казали на живо от банката да направя нещо по онлайн банкирането си. Прибирам се, но имам хиляди неща и ми изскача от ума, събуждам се в стрес, че съм изпуснала срока и веднага отварям, обаче гледам имейл от банката как тряба веднага да подновя данните си, защото.. и аз цъкам!
Слава богу, кол центърът беше блокирал след това всички транзакции, от които през нощта са се опитвали да ми изтеглят парите! Трябваше да си сменя картата,и като цяло грешката беше моя, защото първо от банката не изпращат такива имейли, и навсичко отгоре това въобще не беше имейлът ми свързан с тази банка.

# 532
като цяло грешката беше моя, защото първо от банката не изпращат такива имейли, и навсичко отгоре това въобще не беше имейлът ми свързан с тази банка.

Нещо като това май Simple Smile

Един овчар си пасял овцете и си дъвчел един стрък трева. По някое време откъм ниското  се чул някакъв глас:
- Иване-е, слизай бързо у село, онождат жена ти.
Овчарят започнал да бяга. Падал, ставал, търкалял се, издрали го тръните. После се спънал в един камък, ударил си главата в друг и казал:
- Абе, аз защо бягам? Нито съм Иван, нито съм женен?!?

# 533
Напоследък зачестиха обяви по групите във фб ,че предлагат работа,особено от вкъщи и нереална заплата,но има хора ,които се хващат и пишат коментари..Преди по-често бяха със чуждестранни имена,та се усетиш,а сега пускат и с бг имена.

# 534
Стават все по-изобреталени. Тъпото е, че когатто човек в момента очаква нещо може да се подведе. Преди 7-8 години имах един кредит и точно бяха ми казали на живо от банката да направя нещо по онлайн банкирането си. Прибирам се, но имам хиляди неща и ми изскача от ума, събуждам се в стрес, че съм изпуснала срока и веднага отварям, обаче гледам имейл от банката как тряба веднага да подновя данните си, защото.. и аз цъкам!
Слава богу, кол центърът беше блокирал след това всички транзакции, от които през нощта са се опитвали да ми изтеглят парите! Трябваше да си сменя картата,и като цяло грешката беше моя, защото първо от банката не изпращат такива имейли, и навсичко отгоре това въобще не беше имейлът ми свързан с тази банка.

Запомнете - един от признаците на фишинг е елементът за спешност! Видите ли думите: незабавно, веднага, за вчера и т.н. в имейл - не едно, а две  наум. да имате.

# 535
като цяло грешката беше моя, защото първо от банката не изпращат такива имейли, и навсичко отгоре това въобще не беше имейлът ми свързан с тази банка.

Нещо като това май Simple Smile

Един овчар си пасял овцете и си дъвчел един стрък трева. По някое време откъм ниското  се чул някакъв глас:
- Иване-е, слизай бързо у село, онождат жена ти.
Овчарят започнал да бяга. Падал, ставал, търкалял се, издрали го тръните. После се спънал в един камък, ударил си главата в друг и казал:
- Абе, аз защо бягам? Нито съм Иван, нито съм женен?!?
хахахахахахх

# 536
  • Варна
Днес получих имейл от НЗОК за възтановяване на средства заради преизчислени и допусната грешка.

В имейла много ясно си искат
ЕГН, данните на банковата КАРТА, телефонен номер

Скрит текст:

# 537
хаха... данни на банковата карта, а не банкова сметка иска. Много ясно че е измама....банковата ми карта не им трябва, възстановява се по сметка.

# 538
И самото обръщение - уважаеми застрахован, не уважаеми осигурен Wink  А това, дето и СМС да се пусне вече е върхът.

# 539
Хахаха. Като цяло е добре направено. Ама сефте чувам да потвърждаваш с код или мобилното приложение когато на теб някой ти превежда пари Simple Smile също и "преплатена"...

Общи условия

Активация на акаунт