Внимавайте! Измамници!

• 125 818
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 540
Да, бе. НЗОК ще те гони да ти възстанови средства Joy Точно никога.
Преди време бях надвнесла по погрешка сума към ДОД. При случайна проверка го установих чак след три години и ми отказваха даже да ме информират кога е постъпила сумата и към ДОД ли е или към НЗОК. Няколко месеца чаках да ми я възстановят и то с купища заявления.

# 541
От маймунка лешник да вземеш Simple Smile напоследък тъпото АБВ пуска скам с фактури. Получих няколко пъти от измислени фирми, които не съм чувала и едва ли съществуват, камо ли да са ми контрагенти.

# 542
При мен не са фактури, а уж заявки и поръчки. Директно трия. Няколко пъти си направих труда да проверя дали фирмите, от които идват уж мейлите съществуват, и, да, съществуват. Само че реално имат съвсем  различни контакти, от тези, които са посочени в скам мейла.

# 543
# 544
Вече използват и изкуствен интелект за покани за презентация.Вече ми писна Бояна да ме кани някъде си.Въпреки ,че блокирам постоянно номерата те продължават да звънят.Някой знае ли начин как да подам жалба срещу тях.

# 545
Жалба срещу ИИ в момента не е възможна. В момента има дупка в законодателството по този въпрос, а все повече хора успяват да заобиколят мораториумите на ИИ и да го накарат да направи нещо, което по принцип не му е позволено. И въпреки това извършител е ИИ, за който няма законодателство.

# 546
Тя жалбата няма да е срещу ИИ, а срещу хората които го използват за да правят подвеждаща реклама или да досаждат.

Не мисля, че по което и да е законодателство можеш да съдиш ИИ, в това няма никаква логика, как ще осъдиш един алгоритъм и на какво точно ще го осъдиш - глоба, затвор? Може да осъдиш хората които го ползват, обаче, защото незаконните практики са си незаконни и тези хора са извършителите.

# 547
А как разбираш кой точно го е ползвал и го е накарал да си заобиколи протоколите?
Недоказуемо е кой е поръчал на ИИ да прави или не прави нещо.

# 548
Няма човек който в 21ви век да не може да бъде открит. А фирма пък съвсем, особено ако става въпрос за маркетинг, както е в случая, а не за някое цехче в Чуйпетльово. Бих тръгнала от познати и търсачки, на няколко езика, в един момент ще излезе поне името на фирмата и на отговорното лице.

# 549
Тя жалбата няма да е срещу ИИ, а срещу хората които го използват за да правят подвеждаща реклама или да досаждат.

Не мисля, че по което и да е законодателство можеш да съдиш ИИ, в това няма никаква логика, как ще осъдиш един алгоритъм и на какво точно ще го осъдиш - глоба, затвор? Може да осъдиш хората които го ползват, обаче, защото незаконните практики са си незаконни и тези хора са извършителите.

Да, естествено. ИИ е инструмент, все едно да търсиш отговорност от моторната резачка, с която някой е убил и нарязал жертвите си. Със сигурност не са толкова неоткриваеми рандъм измамниците, занимаващи се с телефонни измами. Не говорим за хора хакнали Пентагона или швейцарска банка

# 550
  • София
Преди няколко дни получих съобщение от speedy, че в офиса им, който обичайно ползвам, има пратка за мен с наложен платеж на стойност 78лв.
Не очаквах нищо, а и обикновено плащам онлайн и не използвам опцията за наложен платеж, така че се изненадах, но реших, че ММ е пазарувал нещо (ползваме общи профили за някои магазини). Възнамерявах да платя предварително онлайн през системата на speedy, но трябваше да сложа отметка, че се отказвам от правото си на връщане и затова реших да не го правя.
Отидох в офиса на куриера, пратката се оказа някаква дреха - абсолютен боклук. Подател - BFE Corporation. Не знам на какво разчитат...

# 551
Отидох в офиса на куриера, пратката се оказа някаква дреха - абсолютен боклук. Подател - BFE Corporation. Не знам на какво разчитат...

Това не е ли Shein? В някаква друга тема мисля ми се беше мярнало.

# 552
  • София
Нямам представа, не съм пазарувала от Шейн.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 22:17 от hatred

# 553
От тези BFE има оплаквания по англоезичните форуми от години, главно как си поръчваш нещо и като платиш ти пускат нещо друго за няколко цента. После правели всякакви врътки да не можеш да им го върнеш и да си вземеш парите.

# 554

Това не е ли Shein? В някаква друга тема мисля ми се беше мярнало.
Shein не работят с наложен платеж.

Общи условия

Активация на акаунт