Внимавайте! Измамници!

• 123 289
  • 1 106
  •   2
Отговори
# 705
Чувствах се пренебрегната, че до ден днешен прочутия Ивайло Иванов не ми беше звънял. И ето, най-после се случи и мен да ме изберат за лечение на стави! Странен час е събота 21 ч. да ти предлагат лечение на стави. Три пъти му казах, че не ме интересува, но не млъква и не млъква. Накрая му казах Дочуване и затворих. Дано не звъни пак

# 706
И аз си мислех наскоро, когато сервитьорката притича с телефона, когато казахме, че искаме да платим с карта, че е крайно време да си взема RFID блокиращ калъф.

Сподели за тези калъфи, сега отивам и аз да търся, но ще е полезно.
Нали уж плащания над 100 лева безконтактно изписват въвеждаме на ПИН, но например през ApplePay, вероятно е същото и на Андроидския wallet, никога, независимо от сумата, не иска ПИН код. Иска лицево разпознаване или парола, тя би трябвало да е сигурно, но толкова са изобретателни вече в измамите, че човек трябва непрекъснато да е нащрек.

# 707
  • София
Чувствах се пренебрегната, че до ден днешен прочутия Ивайло Иванов не ми беше звънял. И ето, най-после се случи и мен да ме изберат за лечение на стави! Странен час е събота 21 ч. да ти предлагат лечение на стави. Три пъти му казах, че не ме интересува, но не млъква и не млъква. Накрая му казах Дочуване и затворих. Дано не звъни пак
Според мен този е бот - Ивайло Петров, преди няколко дена пак звъня от друг номер и най-нагло ми заявяви, че вече знам кой е и започна с рецитирането. Значи полудях, затворих му, блокирах номера, много нагли типове. Звъняха ми от 0884 01 35 67 последно

# 708
На мен ми се представи като Ивайло Иванов и също каза, че вече се познаваме, въпреки че досега не ми беше звънял. Ако не го бях чела в тази тема, сигурно нямаше толкова бързо да го отрежа, но бях подготвена.

# 709
На мен вече ми омръзна да се гъбаркам с Ивайло, научих му репертоара и ми стана скучен, затова последния път просто вдигнах тел и мълчах, не казах нито дума и той затвори почти веднага. Май това е решението, защото вече повече от месец не ми е звънял.

# 710
  • София
Телефонните ботове не мога да ги издържам и съм ги блокирала почти всичките, гледам въпреки това явно пак ми се джурка някъде номера и натискат да звънят. Трябва да се направи някакъв закон да не може така да се притесняват хората, аман.

# 711
Tropic, аз за обикновена физическа карта говоря. Купих си кожено портмоне и установих, че е с такава екстра. Но пък не искам да си нося картата там. Портмонета се крадат. И хайде и с преиздаване на карта да се занимавам.
Истината е, че то отдавна имаше такива случаи в чужбина, в обществен транспорт. Като мине и наскубе по 30-50 лв. от когото може да докопа в метрото, повечето даже няма да забележат. Както и не бяха. Особено тези, които се разплащат само безкасово.
Но у нас наскоро забелязах, че по заведенията идват с телефон вместо с терминал. А знаем какво става с всичко измислено за добро и улеснение. Все се намира някой за обратното да помисли. Сега, вярно е, че сметката бе под 100 лв. и пак се изискваше ПИН, но все пак.

# 712
Ако не ползвате често ГТ, алуминиево фолио няма ли да свърши работа? Калъфи в Джъмбо по 3 лв.

# 713
Най-накрая някой писа,та да мога да пиша пак ,че днес 5 пъти ми звънят от различни номера.Яна бот Grinning 3 пъти казва ''здравейте ,чувате ли ме'' и ако не отговориш автоматично затваря Grinning Опитах да блокирам номерата,но всеки път е различен...
0886307491
0886315705
0886309343
0886315159
0886311970

Много досадно.

И на мен днес ми звънна този номер: +359886315159 – пак някаква Бояна ли, Яна ли, звучеше като робот. Покана за някакъв напълно безплатен семинар, но аз още в началото я прекъснах на 2-3 пъти и тя (ботът) затвори Simple Smile))

# 714
Онзи ден подобни досадници звънили на сина ми три пъти. И трите пъти още на поздрава им моят надул яко музика с думите: "Айдеее музикален поздрав, тъпаци!", зарязал телефона и ония затворили.  Цели 6 месеца не го бяха занимавали.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 12:21 от BillieCross

# 715
Здравейте, моля за съвет. Имаше едни схеми и съобщения, които OLX блокира, но сега ми пишат на вайбър относно изпращане  за продукт чрез Еконт и след това изпращача получава сумата за наложения платеж. Сигурен начин ли е това за изпращача на пратката и за получаване на наложения платеж след това.

# 716
Здравейте, моля за съвет. Имаше едни схеми и съобщения, които OLX блокира, но сега ми пишат на вайбър относно изпращане  за продукт чрез Еконт и след това изпращача получава сумата за наложения платеж. Сигурен начин ли е това за изпращача на пратката и за получаване на наложения платеж след това.

А защо Ви пишат във вайбър, а не в olx?

# 717
Оказа се измама, в интернет намерих много примери за същата схема изплозват същите изречения и екранни снимки. Услугата липсва в сайта на еконт, а те пращат екранна снимка.

Здравейте, моля за съвет. Имаше едни схеми и съобщения, които OLX блокира, но сега ми пишат на вайбър относно изпращане  за продукт чрез Еконт и след това изпращача получава сумата за наложения платеж. Сигурен начин ли е това за изпращача на пратката и за получаване на наложения платеж след това.

А защо Ви пишат във вайбър, а не в olx?

# 718
Здравейте, моля за съвет. Имаше едни схеми и съобщения, които OLX блокира, но сега ми пишат на вайбър относно изпращане  за продукт чрез Еконт и след това изпращача получава сумата за наложения платеж. Сигурен начин ли е това за изпращача на пратката и за получаване на наложения платеж след това.

По принцип това е легален вариант, въпросът е какво точно ви искат. Дяволът е в детайлите. Хиляди хора изпращат стоки с наложен платеж и си получават парите. Но ги изпращат в офисите на Еконт. И не си дават данните на кредитната карта. Мен са ме пробвали два пъти.

# 719
Проблемът е , че тя не предлага класическата форма на наложен платеж, а да "уреди" доставката, като напишете в Гугъл "измама Еконт" ще видите същия чат, същите изречения и екранна снимка на услуга уж от сайта на еконт, а аз не мога да я открия тази услуга в сайта на Еконт.

По принцип това е легален вариант, въпросът е какво точно ви искат. Дяволът е в детайлите. Хиляди хора изпращат стоки с наложен платеж и си получават парите. Но ги изпращат в офисите на Еконт. И не си дават данните на кредитната карта. Мен са ме пробвали два пъти.

Общи условия

Активация на акаунт