Внимавайте! Измамници!

• 123 830
  • 1 114
  •   3
Отговори
# 645
Не ми и хрумва да се вържа за пратка дето не съм била знаела за нея... Щом не знам, значи не е за мен. При вида на чуждестранен номер пък съвсем никакъв шанс.
Който ме познава, го знае и дори при цветя или подарък за повод се обаждат да ми кажат за пратката като стане време да я получа - знаят че иначе ще си я получат обратно. А от непознати така или иначе не очаквам да получа нещо дето не съм го поръчала аз и съответно да знам че идва за мен.
Иначе в едната ми поща има такива глупости, отбелязвам ги че не са редовни и трия без и да отварям.

# 646
  • София
Все по-изобретателни стават, в 24 часа имаше статия за българки, които са дали крупни суми, защото са си мислили, че общуват с известни личности. Наивни ли са? Или.. не знам, явно мошениците просто имат тактики, които прилагат и работят. Ужас.

# 647
Все по-изобретателни стават, в 24 часа имаше статия за българки, които са дали крупни суми, защото са си мислили, че общуват с известни личности. Наивни ли са? Или.. не знам, явно мошениците просто имат тактики, които прилагат и работят. Ужас.
Мхм, една на сто да им се върже и вече са на печалба.

# 648
  • София
Скрит текст:
Мхм, една на сто да им се върже и вече са на печалба.
Не го разбирам това на чужд гръб и по такъв начин да се правят пари.

Помня преди в центъра на София имаше едни - мъж и жена около метростанция Сердика предлагаха часовници, химикалки .. или там още някакви неща. Първоначално почват с това, че е подарък .. и някои докато не се усетят са им измъкнали парите.

На мама бяха звънели ало измамници, веднага се усети и затвори. И изкуственият интелект звъни, но там си е ясно и се затваря - няма оправия. Все някъде си си дал контактите и са изтекли, от години се знае, че се търгува с тях.

# 649
Добре де, каква е логиката да повярвам че някой известен ще е опрял точно от мен да търси пари??
Хората се присламчват към истинските знаменитости предимно с надежда да изкярят нещо, а не да им дават те...

# 650
  • София
Добре де, каква е логиката да повярвам че някой известен ще е опрял точно от мен да търси пари??
Хората се присламчват към истинските знаменитости предимно с надежда да изкярят нещо, а не да им дават те...
Помня статия за една жена, която известен певец, който ѝ бил идол, почнал да ѝ пише. Капанът бил в това, че се намирал някъде в Африка и му били блокирали дебитните карти. В замяна на нейната помощ, щял да ѝ даде ВИП пропуски за следващите концерти и да я вземе с частния си самолет, просто в момента бил в много затруднено положение и имал нужда от нейната помощ. Ама доста убедително, май даже генерирано с ИИ били и видеа и прочие с негов облик. Жената изгоряла с доста пари, като даже решила да си продава и апартамента, за да помогне, под претекст, че после ще има по-хубав и голям, но май дъщеря ѝ тогава се усетила и я е спряла.

Има много самотни хора, които са способни да повярват в доста абсурдни неща.

# 651

Ако можем да наречем глупостта наивност, то да, наивни са.

# 652
  • Пловдив
Добре де, да речем пиша си Джон Бон Джови. От какъв дявол ще му изпращам пари?!

# 653
И известният певец или артист като закъсал, опрял точно до Ленчето от Горно Нанадолнище да му праща пари?
Много са зле тези жени и са много, не е една наивница (да не кажа друго).

# 654
  • София
Ето разказ от сайта Майко Мила
как действат измамите
Една разведена приятелка беше попаднала на такъв.
Не му се върза.
Ама си беше развълнувана от ухажването.

Скрит текст:
ПОЛОЖЕНИЕТО Е МАЙКО МИЛА 3.0
Анонимен член  · 1 д  ·
И сега… понеже прочетох поста на жената, дето едно момченце й е писало в 5.30 сутринта “удобно ли е” и тя му е отговорила с гигатски ферман се сетих за случка от миналото лято.
Какви измами има масово из интернет.
Седим си с мъжа ми на един Гръцки остров - сами без дете .. 18 дни. И по едно време във ФБ започва да ми пише някакв много красив млад мъж … около 30-те, аз съм на 38, мъжа ми почти на 50… На мен ми става забавно и веднага го показвам на мъжа ми и започвам да се шегувам с него. Решавам да си попиша с младежа, защото и без това нямам какво да правя много много .. разговора става задушевен и той предлага да се прехвърли в what’s up, като междувременно ми споделя как работи на круизен кораб и е с договор за 5 години, който подписал хващайки любовта на живота си с най - добрия си приятел на калъп.. с починали родители и без други близки приятели той странства из моретата.
До тук добре, обаче аз бях 100% сигурна, че е схема за измама с пари и с мъжа ми се хванахме на бас и започнахме двамата да си пишем с него - кой когато свари.
И след 10 дни писане на “добро утро” и “лека нощ” с вече емоционални изблици на любовни изтъпления към мен ( и на практика мъжа ми) той заяви, че е влюбен в мен и пристига в България да заживяваме заедно щастливи.
Но! Тъй като си е прекратил предсрочно договора, трябва да плати 500 евро неустойка и ще го оставят на някакво пристанище в индийския океан, а той сега ги няма и няма как да ги изтегли, та не мога ли аз да му ги преведа, пък той ще ми ги върне и пристига към БГ за щастлив живот с мен 😂😂😂😂😂  за радост на мъжа ми, който веднага ме даде и любезно предложи той да преведе тия нужни 500 евро за пристигането на мъжа - мечта.
Басът го спечелих, както стана ясно … с мъжа ми хубаво се посмяхме в разговорите, които бяха само провокации да се издаде, че е измама ( много са  обиграни), но си дадох сметка и че тази схема сигурно работи.
И така и се оказа, като споделих за забавната история на приятели около мен се потвърди, че има няколко случаи с хора, които познавам подлъгали се така.. че пращали месеци наред пари на бедните влюбени корабокрушенци навсякъде из света ….
На една позната бившата свекърва(71 набор) беше изпратила на няколко пъти общо 6 000 евро
на някакъв турчин на круиз бил, богат ама спешно му трябвали
чакаше го, ама не го дочака. Като отишла в полицията
доброволно ги е пратила не е изнудване.

# 655
Имаше и филм по Нетфликс за такъв тип измамник от Израел. Още е на свобода.

# 656
  • На Изток от Рая
И аз сега получих имейл, че НЗОК има да ми връща пари от здравното осигуряване, ама трябва да си дам всички лични данни за да ми ги преведат по банков път. Вече се оляха....
Интересно, че и на мен на 2 пъти ми пращаха имейл и то точно тогава, когато съм в болничен...

# 657
  • Другата България
Аз не мога да повярвам, че има жени, които се “връзват“ на такива излияния.
Сериозно го казвам.
На мен ми звучи невероятно.

# 658
  • София
И аз не мога да повярвам, че хората се връзват на нелепите снимки във ФБ, направени от ИИ, ама е нещо страшно...

# 659
  • София
Невероятно е как се връзват като тази жена на 62 години
през 2018 година дала над 120 000 на онлайн-измамник
и после даже пак се вързала.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 00:28 от lite16

Общи условия

Активация на акаунт