Внимавайте! Измамници!

• 102 321
  • 842
  •   2
Отговори
# 780
Измама е. Предложи ѝ да ти преведе по банкова сметка, щом толкова иска да плати предварително. Ще изчезне на мига.

# 781
  • На Изток от Рая
Здравейте.
Имаме пусната обява в олх за зимни гуми продажба.
Една жена иска да ги купи от Русе била.Шяла да се обади на Еконт.
Само , че искала да плати предварително и да направи поръчката.
Съответно когато се свърже куриера да дойде на адреса и да вземе гумите.
Аз и описах, че единствено може със наложен платеж да ми напише имената, телефона за връзка и адрес.
Но тя ми прати следното
Според вас не е ли измама.
Измама е, виж някъде на 48 стр. пак някой беше постнал. Еконт нямат такава услуга

# 782
Кажи ѝ, че не искаш куриер да идва до вас, по-удобно ти е да ги оставиш в офиса му.
И гледай сеир. Simple Smile

# 783
С най-голяма сигурност ще разбереш ако питаш в офис на ЕКОНТ.  Иначе не виждам да ти иска данните на картата, иска да плати... Може и да не е измама.

# 784
Аз и писах както ме посъветвахте.
Ще видим нейната реакция.

# 785
С най-голяма сигурност ще разбереш ако питаш в офис на ЕКОНТ.  Иначе не виждам да ти иска данните на картата, иска да плати... Може и да не е измама.

Измама е. Никакво съмнение няма.
Дантите на картата се искат на следващ етап. Текста е прах в очите.

И е доста стара измама. Но още й се хващат..има хляб в тоя занаят ...

# 786
Е, поискат ли данните на картата всичко е ясно. До тогава обаче тя е в безопасност по принцип, макар шансът да е измама да е много голям. Мен са ме тествали два или три пъти.

# 787
Абе има такъв сайт и такава услуга ecoints ,отскоро явно. Но не съм я ползвала и не ми е много ясно това на снимката какво е.

# 788
Глупости. Няма услуга , в която да трябва да си въведеш номера на картата. То може де, ама после ще си загубиш парите от нея.

# 789
В олх пише как се търгува на платформата. Толкоз.
Всичко друго е измама.
Първата лампа е кореспонденция извън олх. На нея се спираш и докладваш. Толкоз.

# 790
И мен се опитаха да ме измамят след обява в olx по същата схема. Пуснах за продажба едни ботуши и още не бяха минали и 5 минути и десет човека се свързаха с мен по вайбър. А в сайта на olx нямаше индикации, че още някой е видял обявата. Отговорих на първото съобщение и там жената много искаше да ми купи ботушите и да ми плати през olx и еконт предварително. Аз не знаех за какво става въпрос и се съгласих. До момента, в който не трябваше да въведа номер на банкова карта. Тогава разбрах, че ме мамят. А после прочетох и в страницата на olx във фейсбук за тази измама.
Какво разбрах аз от тази измама:
- говориш си с изкуствен интелект - това не са реални хора, но изкуственият интелект е много настоятелен
- свързват се с теб по вайбър, не чрез olx
- телефонният номер не е български /но това го видях в последствие/
- искат ти имейл
- на този имейл ти пращат линк към фалшив сайт на еконт, където трябва да си напишеш номера на банковата карта
Внимавайте!

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 17:41 от Гарганела

# 791
Иска да плати през ecoints,което си е портфейл на еконт,а не през olx . Аз не виждам да и иска данните на картата?Ако ги поиска или иска нещо да се плати Е измама със сигурност. Но пак казвам,че не знам защо е пратена тази снимка и дали просто показва как ще плати или иска пари? Аз също съм получавала съобщение с такава измама,но изглеждаше по различен начин? Линк не съм кликала и не знам до къде е водил.Стискам палци да не е измама Simple Smile

# 792
Иска да плати през ecoints,което си е портфейл на еконт,а не през olx . Аз не виждам да и иска данните на картата?Ако ги поиска или иска нещо да се плати Е измама със сигурност. Но пак казвам,че не знам защо е пратена тази снимка и дали просто показва как ще плати или иска пари? Аз също съм получавала съобщение с такава измама,но изглеждаше по различен начин? Линк не съм кликала и не знам до къде е водил.Стискам палци да не е измама Simple Smile

Размислих.Няма да пращам нищо на въпросната госпожа.
Ще чакам да се свърже човек със нас които иска на място да си ги вземе.
Все пак живеем във София.

# 793
Блосъм, спри се.
Страницата която пращат е фалшива. Кое не е ясно...

# 794
Аз не разбрах – откъде ви намират телефоните, за да се свързват с вас по Вайбър?

Общи условия

Активация на акаунт