Внимавайте! Измамници!

• 102 103
  • 842
  •   2
Отговори
# 825
  • В небето
За да го правят, намерили са "вратичка" в наредбите.  И да се подават жалби, няма да се постигне нищо.

Не съм съгласен. Преди вече доста години така цапардосах Йетел (преди Глобул), А1 (преди МТел) и С.Г. Груп, че и КЗЛД, че си прибрах от тях прилична сума, а случаят влезе като казус за студентите-юристи.

# 826
Всеки сам си преценЯ.

Аз лично нямам нито време  , нито нерви да се занимавам. Особено по подобен въпрос като обажданията за презентация.  Затварям и забравям.

Как ще действате вие...си решавате вие.
Но поне не обиждайте тези, които са решили другояче.
Това преценЯ вече отдавна се изтърка като обида, а е такава защото е наситено с отрицателна конотация.

# 827
Тета, на теб да съм ти казвала да не правиш нищо? И, да, всеки сам си преценЯ. Не виждам какво лично те обижда това?....или пък когото и да било!

Не съм съгласен. Преди вече доста години така цапардосах Йетел (преди Глобул), А1 (преди МТел) и С.Г. Груп, че и КЗЛД, че си прибрах от тях прилична сума, а случаят влезе като казус за студентите-юристи.

Кажи как става, че да действаме и ние. Grin
Опитът ми с жалби стига до: дори не ми отговарят; пишат, че не е тяхна работа; пишат - ще вземем мерки. Не съм се занимавала с мобилни оператори, други казуси са били.

# 828
Въпросът беше не дали има смисъл, а към кого се подава жалба.
Който иска – подава. Който не – подминава.
Това не е въпрос на „прецеНЯНЕ“, а на позиция и лична отговорност.
И не се отнася само до нежеланите обаждания, а до всичко, което ни засяга като общество.
Изборът е прост: ще останеш наблюдател, който коментира, или участник, който действа — или поне опитва да промени нещо.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 09:39 от Tropic

# 829
И аз това казвам - всеки си решава. Не съм спряла никого да подава сигнали, към която институция си реши. Моят опит е неуспешен. С вятърни мелници няма да се боря, поне не и по въпроса с обажданията за презентации. Ако има голямо значение, да, но вече си избирам битките. За непоискана реклама просто затварям и забравям. Пък нека нямам лична отговорност.....

# 830
питах го веднъж от къде ми има номера - клиентът на кол центъра бил им дал купени листове от някъде.
За мен това е притеснителното в случая, заради което бих подала жалба, не заради това, че някой ми звъни за презентации или непоискана реклама.

# 831
И какъв беше резултатът от жалбата? Никакъв.
В България убиват на пешеходна пътека и не ги наказват, та някой ще обърне внимание на жалбата за рекламни обаждания.
Подадох жалба до прокуратурата за измамник за монтаж на врати. Взе парите и не монтира всички врати. Измамата е за 1250 лв.
Една година по-късно ми се обади районен инспектор да дам показания и обяснения. Още една година по-късно - все още никакво развитие.

# 832
Преди години ми звънна някакъв да ми рекламира акции. Казах, че ни се интересувам, не разбирам от темата и т.н
Известно време ми се подиграваше за това, че не разбирам, а след това изтърси адреса ми по лична карта.
Писах на КЗЛД, а те след около седмица ми отговориха, че не виждат нещо нередно някой да ми има тел номер и адреса по лична карта.
Доста се бях притеснила тогава, онзи говореше доста агресивно и си представях как ме причаква да ме бие. 😢

Влязох тук да питам друго - днес получих това съобщение - за пръв път виждам такова, дали е нормално, или измама? Чакам пратка от Тему, досега не са ми писали такова нещо.

# 833
От една страна има доста червени лампички - искат спешна реакция, ти не очакваш нищо, линк със странен вид... Много прилича на някакъв фишинг.
От друга страна интересното е, че такава пратка наистина има, което може да се провери в оригиналния сайт на фирмата:

Тоест може и да не е измама. Но може и някой да е хакнал номера на пратката и да го използва. Ако нищо не очакваш може да пасуваш или да им звъннеш по телефона.
Опа, сега видях, че чакаш. Може и да не е измама. Но по-добре телефон.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 18:21 от Черна станция

# 834
Пратки от Temu се доставят и с Express One.
В приложението на Temu в самата поръчка може да се види кой е плануваният доставчик.
Подобен текст преди ExpressOne пращаха по имейл. Вече повече по Вайбър пращат основно известия. Все пак преди да се провери не бих кликала на линка.

# 835
Нищо не бих цъкала аз.
Ще си следя в сайта на Тему докъде е пратката.

# 836
Най-добре си проверете в Тему кой доставя пратката и кога се очаква доставката. Не бих отворила въпросния линк лично аз.

Майка ми миналия ден идва развълнувана заради игра на Била. Във фейсбук й се отворила реклама от сорта на вие сте на х години, Била също е на х години и ще ви изпрати кошница с шоколади Милка. Ама цъкнете ей тук и платете 4 лв. Погледнах коментарите под публикацията, в два от тях показваха снимки на малко кашонче с продукти, но при по-внимателно разглеждане снимките бяха едни и същи, просто поизрязани оттук-оттам и от различен ъгъл - виждаха се виждаха части от еднаква декорация.
По-късно майка ми каза, че й се отворила подобна реклама и на Киндер.

# 837
  • Другата България
Същото го имаше и от “Кауфланд“. Blush
Малко ми бяха объркали ЕГН-то, но иначе понеже имам скоро РД /аз наистина имах/ Кауфланд ще ми подари....не помня какво беше, но не беше евтино.
Само цъкнете тук, за да потвърдите изпращане на 4 лева за транспортни разходи....
От сърце се посмях.

# 838
  • BG
И какъв беше резултатът от жалбата? Никакъв.
В България убиват на пешеходна пътека и не ги наказват, та някой ще обърне внимание на жалбата за рекламни обаждания.
Подадох жалба до прокуратурата за измамник за монтаж на врати. Взе парите и не монтира всички врати. Измамата е за 1250 лв.
Една година по-късно ми се обади районен инспектор да дам показания и обяснения. Още една година по-късно - все още никакво развитие.
А аз така само, че с бивш работодател-притежаваше верига книжарници в различни градове, но не ни изплати последните заплати на мен и колега. И в инспекцията по труда ходихме и жалби подавахме и нищо. После го беше подгонила икономическата полиция и ме викаха за свидетел - и за какво - към днешна дата въпросният господин е обявил, че има 8 фирми като на няколко от тях е декларирал доход 400-500 хиляди лева.  А беше завлякъл не само нас, ами и други работници, отделно на колко издателства дължеше пари.
 Отделно наскоро търсих кварталния за един съвет-оказа се, че са двама на нашият регион, но и двамата едновременно са отпуска!!! Ами какво повече мога да кажа...

И за да не ме набедят пак че спамя- вече доста пъти ало измамници звънят на баща ми, обаче той им казва-сори нищо не разбирам, не чувам добре, всички пари са в дъщеря ми-тя не ми дава да държа много кеш и ония остават с пръст в уста хах.Laughing

# 839
Изобщо не е спам - бившият ти работодател си е точно измамник по темата. Интересно има ли списък с такива работодатели.
Защото списъци с длъжници към държавата има, те също са измамници - и нищо. Познавам лично човек с десетина фирми, всичките без последната длъжници със суми от много стотици хиляди лева. Човекът продължава да си работи и си печели и няма никакви грижи.
 Друг измамник - с много задължения към НАП, продал фирмата на някакъв сърбин, и вече чист като планински въздух. Но няколкото му семейни автомобила са регистрирани на точно същата фирма. Това е България. Рай за измамници.

Общи условия

Активация на акаунт