Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 907
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Обидно е колко ниско е нивото и изискванията на българския купувач и продавач спрямо дефиницията за лукс.

# 436
А то какво всъщност е лукс? В Хонг Ког лукс е да имаш 150 квадрата апартамент. Другаде да е на първа линия. На трето място да нямаш съседи. Или пък да е до пистата.  Лукс може да е да имаш златни кенефи и кранчета в банята, но може да е и супер изчистен минималистичен апартамент.

# 437
Лукса има много имена, но ново обзавеждане от икеа, айко или недай си боже виденов, със сигурност не е едно от тях.

# 438
Черна станция го каза правилно, за теб икеа и виденов може да са посредствени, ама за друг да са лукс. За теб натуци и роберто кавали да са лукс, за други не чак толкова. В България повечето хора като кажат дизайнерско обзавеждане и го свързват с лукс. Това, че си си направил обзаведен дом по поръчка е по-скоро да ти е удобен или в редките случаи заради другите. Но в повечето случаи е далеч от лукс. Забелязал съм, че във всяка втора обява за имоти в описанието присъства "луксозен имот". И оставам с впечатлението, че тия брокери са расли на село. Но пък за тях си е луксозно.

# 439
Здравейте! От скоро съм във форума и търсим да закупим имот. Гледаме къщи/етаж от къща и апартаменти.

Попадат ни няколко атрактивни обяви за жилища около Сливница и Лъвов мост, но се чудя, до колко е безопасно там? Как е живота като цяло?

Имаме дете на 4 години, в момента аз работя в Младост, а мъжът ми е дистанционно от вкъщи. Живеем до Южен парк и.. навярно ще е контраст.

# 440
Черна станция го каза правилно, за теб икеа и виденов може да са посредствени, ама за друг да са лукс. За теб натуци и роберто кавали да са лукс, за други не чак толкова. В България повечето хора като кажат дизайнерско обзавеждане и го свързват с лукс. Това, че си си направил обзаведен дом по поръчка е по-скоро да ти е удобен или в редките случаи заради другите. Но в повечето случаи е далеч от лукс. Забелязал съм, че във всяка втора обява за имоти в описанието присъства "луксозен имот". И оставам с впечатлението, че тия брокери са расли на село. Но пък за тях си е луксозно.

Именно, и аз мога да кажа, че апартаментът ми е дизайнерски, защото практически всичко е проектирано специално и правено по поръчка. Нищо, че дизайнерите сме си ние Wink И макар да има и масивно дърво, и МДФ, и кожени гарнитури, и технически камък не е гонен лукс, а практичност и функционалност. Може би повечето мами тук няма да го харесат и даже много може да кажат "Ха, ИКЕА" макар да няма нищо такова.

# 441
Доста обяви съм гледала, но такова "техническо" решение в банята за пръв път виждам. Open Mouth То е ясно, че това е по-скоро тоалетна като размери и предназначение, ама все пак...

https://www.holmes.bg/obiava/61676101/prodava-2-staen-grad-sofiya-oborishte

# 442
За тези условия толкоз. При адекватна цена който няма пари за риба ще е доволен, че на пазара има и раци.

# 443
При свекърва ми "банята" е със същия размер. Преди да направим ремонт, се къпеше буквално в мивката. Т.е душ-слушалката беше вързана към смесителя на мивката. След ремонта преместихме душа в дъното, тоалетната до душ зоната, а до тоалетната е мивката, всичко в една редица. Поличи се страхотно Heart Eyes

# 444
  • София
Балкониера със скосена спалня, в която ходиш леко приведен. Ми кофти е.

# 445
В обявата поне на мен така ми се вижда, че чучурът на душа би трябвало да тече (на ръба) на тоалетната чиния. Самата тоалетна чиния е на ъгъл. Куфарът до нея вероятно закрива канала на тоалетната чиния и е направен като седалка. До него пък е куфарът за ревизията на тръбите (с водомерите).
За капак, ако погледнете към тавана, има и "очарователно" извеждане на тръбите на вентилацията, с неизрязана и доста пожълтяла пяна на стената.
Вероятно сегашните собственици са влезли във вече направена с плочки тоалетна и не са искали да къртят отново. Иначе е ясно, че е малко помещението, но с повече мисъл може да се направи поне 1-2 идеи по-практично.
Кухньохолът изглежда с прилични размери и добро разпределение. Но нищо чудно да се води ателие, а не апартамент. Или да е не съвсем законно реконструирано таванско помещение.

# 446
По никакъв начин тази квадратура не може да е жилищна площ с тази височина, има нормативна уредба, която казва, че височината трябва да е минимум 2.60. Височината тук ми се вижда не повече от 2.40 видно по снимки с дограма, където тя е до тавана, а и кухненските шкафове са евтини Виденовки и обикновено над тях има поне 20-30см разстояние до тавана, а тук такова няма. Това е ателие и цялото скосено пространство (не мога да го нарека стая) се води някакъв склад/таван или подобно. Не виждам как може да има статут на жилище 😳
Банята с вентилация и за кухня 2в1 е умопомрачителна, да му мислят съседите, на които ще им мирише на пържени кюфтета в баните.
Плочките в цялото жилище са ужас, а да се изкъртят и сменят ще струва още по-голям ужас.

# 447
Аз уж съм добър по математика, ама ако ме хванат да изчисля лице или обем на тази геометрична форма (спалнята) не знам...

# 448
Този тип апартаменти са бонус за строителя, каквото остане свободно в подпокривното пространство се мъчат да усвоят всичко. Първоначално го няма в проектите, но впоследствие се узаконява. И понеже площта е ограничена се получават големи безумици.
И за докаже въпросния строител, че му е бонус е слагал материали каквото му е останало от обекта или обектите. Плочките навсякъде са остатъци, и не само те май. Кухнята се е "паднала" на такова място, че няма комин - но пък банята е наблизо, обаче са се сетили след като е била направена, за това въздуховода се вижда. В кухнята най-са ми интересни контактите, все едно някой е стрелял с автомат и където има дупки, там са сложени,всички на различни височини и места. Например над мивката три броя, интересно какво ще се включва точно там.
И за да хваща окото апартамента е до ключ. Мебелите няма да коментирам, ама поне тия висящи крушки да бяха махнали.
Пише асансьор, съмнява ме да стига до апартамента, предполагам се катерят стълби от долния етаж.
Можело е да се получи хубав апартамент,но е попаднал в кофти ръце. От това, което виждам са инвестирани около 10-20к евро. Не знам, кой ще го купи, но 200к евро си е джакпот.

# 449
Можело е да се получи хубав апартамент,но е попаднал в кофти ръце.
Не съм съгласна. Изобщо не е можело и никога няма да може да е жилище. Камо ли хубаво. Абсурд.
Таваните са твърде студени през зимата и твърде горещи през лятото. Стопанисвам един за познати и въпреки височината, която на места достига до 4-5 метра и много сериозната изолация  през лятото е задушно, а тези дни няма стопляне при сметки от по над 350-400 лв само за отопление и над 100 лв за охлаждане за няма 70 кв. м.
За сравнение няколко жилища с такава квадратура отоплението не надхвърля 100 лв, а охлаждането е под 30.
Та това е половин наем разлика. кой наемател би останал и колко би плащал?!
 Тук няма никаква височина и сериозно се притеснявам, че въпросната '' спалня '' може да е опасна. Не е екстра покривен прозорец на една ръка разстояние над леглото.
   Липсата на вентилация за кухните е нещо обичайно при най-новото строителство, но тук няма къде да се сложи и да е удобно маса за хранене и кът за ТВ.  Откритите балкони са като на свинче, звънче
 Няма място за съхранение. Тъмно е.
Става за кабинет, офис  и до там.
 Грубо по плочките размерите на банята са 110 см ширина на не повече от180 дължина. Това значи че ако се спази стандарта за  отстояния за тоалетна, няма да има  за мивка и душ.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 13:15 от mamamari

Общи условия

Активация на акаунт