Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 933
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
И са напълно логични. Simple Smile
Няма ли друг имот, който да вдъхва повече доверие, макар и на зелено Simple Smile

# 406
И са напълно логични. Simple Smile
Няма ли друг имот, който да вдъхва повече доверие, макар и на зелено Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите! Има много въпросителни и евентуални рискове. Продължавам търсенето. Ако попадна на нещо, което ни допада, пак ще го споделя с вас Heart

# 407
И аз бях харесала апартамент в тази сграда, спря ме цената. Моето лично мнение е, че строителят нарочно бави актуването, за да не плаща данъци. А не е разпродал - заради крайно завишените цени. Иначе разпределенията са много хубави и четиристайните много ми харесаха, локацията е много удобна - на има няма 5 минути от метрото и мола, спирки на градски транспорт и прочие комуникация, на 7-8 от голяма болница, зоопаркът и Южния са горе-долу на 10-15мин (зависи колко бавно и с колко колички/деца се движи човек). Районът се застроява поголовно. Освен цената не ми харесва, че сградата е точно на булеварда (много шум, много мърсотия), а отсреща BLD започват огромен проект за 3-4 много големи сгради с търговски център, офис и жилищна площ, което нещо ще го строят следващите 5-7 години на не знам колко етапа и все ще е много шумно и още по-мръсно от тях. За тези цени бих искала да имам и двор, а такъв няма, нито детска площадка или каквото и да е. Ако човек не си купи паркомясто - абсолютно няма къде да паркира там, както и гостите му. От ноември до нова година около мола се минава само с хеликоптер, това трябва да се вземе под внимание.

# 408
И аз бях харесала апартамент в тази сграда, спря ме цената. Моето лично мнение е, че строителят нарочно бави актуването, за да не плаща данъци.
Законът е променен от поне 8-9 г  и независимо дали една сграда е построена и вкарана в експлоатация , или не данък се дължи и то в пълен размер.
 Търсете друга причина.

# 409
Да, няма много логика. 2 г след като получи акт 14 започва да се плаща данък сгради. От друга страна за сгради на не особено известни строители  не се отпускат ипотечни кредити преди акт 15, което ограничава броя на потенциалните купувачи особено при тези високи цени.
Освен това акт 15 се подписва от строител, собственици и надзор, той е "вътрешен" акт, има опция да се разпише и със забележки, които да се отстранят до акт 16, когато идва вече официална инспекция така да кажем.
Много е рисково да се купи щом сте наясно с фактите и въобще не се знае кога ще се вземе този заветен акт 16.

# 410
  • София
МИМИто, и аз да кажа, че имам лични наблюдения от преди 2 години и половина когато ходех редовно до Токуда с метрото и минавах от там. Още тогава строежа беше напреднал и това, че взима толкова бавно актовете е странно, самата аз съм изненадана- мислех, че отдавна е приключен . Локацията за мен е супер, но цените са УАУ. Това е и причината да не е разпродаден, а и щом толкова време няма АКТ 16 си е  проблем. Имате явно много голям бюджет и съответно имате голям избор, направо си вземете нещо готово. Ако държите НС също има опции- специално за Кръстова вада ви препоръчвам Stellar на BLD, със сигурност ще вземат АКТ16. Наблюдавах им друг голям строеж в центъра и мога да кажа, че това е една от най-добре направените сгради, които съм виждала(откъм валгане на материали и изпълнение). Така че предполагам, че и другите им са така. Но и да не са, същественото е, че ще вземат АКТ16. Стелар-а не е на чак толкова добра локация, може би и разпределенията не ви устройват, но погледнете. И пак  казвам - за бюджет 350 к евро бих гледала направо с АКТ16. УСПЕХ!

# 411
Ох, тази пък сграда е такава грозотия. Направо ме боли всеки път като слизам от Драгалевци по Черни връх и я видя 🫣 не че около нея е кой знае какво, дори обратното, ама ужас е просто

# 412
С ММ коментирахме, че явно парцела върху който строят е бил "специфичен", иначе не знам ако е търсен ефект, тези криви стени на кого биха се харесали...
 А относно БЛД като фирма доколкото проучих си спазват сроковете като между акт 15 и 16 периода за някои сгради е скъсен  до 2 седмици:)

# 413
На билбордовете на Стелар пише че има А16. Аз лично апартамент там не бих взела, далекопровода им е на 2 м от прозорците, загледайте се. отделно че е доста грозновата отвън, а за прахоляка и изгорелите газове по черни връх въобще не отварям дума.

# 414
Далекопроводът е в двора на сградата на Борис Руменов (на 100-тина метра надолу посока Парадайс). Там как живеят хора нямам идея! Иначе… Като си платят все в някакъв момент ще се свалят и тези последни останали кабели и връзки на ЧЕЗ или както се казва в момента екетроразпределителното дружество. По същия начин се свалиха далекопроводите и кабелите от мястото, на което в момента е комплекс Paradise place.
Между другото, сградата, която обсъждахме на Сребърна, в момента стои в обявите с информация, че има акт 15 и чакат за 16 през Март. Колко е вярно не знам…

# 415
Самия стълб който ги изкарва надземни жиците е там, но те си вървят и покрай Стелар и много други сгради, чааааак до горе, където завиват в посока подстанцията до Сим.шосе. Питала съм, нямало планове да се вкарват под земята, процедурата сложна и много скъпа.

# 416
  • София
Абе момичета, като цяло с изключение на няколко улички и сгради в този квартал, аз едно добро нещо не виждам....Rolling Eyes Ама се строи там, уж по-евтино...И в контекста на търсенето на жената предлагам, защото поне БЛД, на този етап влагат някакви материали и строят добре... Точно там къде жената е писала за върпосната сграда(тази горе в линка) съм минавала в рамките на 2 месеца докато се строеше интензивно всеки ден.Ами част от сградите там имат стени като весник, а изкопите надолу почти липсваха...най-ниско качество бетон. А аз не разбирам много, горе долу на око от това, което съм виждала и сравнявам....Въпросната сграда не беше от тях, ама около нея. И това дори не е големия проблем. Проблема е , че в Кръстова вада не всички сгради са с акт 16 и не се знае дали и кога ще се вземат Thinking Та в контекста на питането предлагам нещо приемливо на общия фон, за което знам, че има свободни апартаменти. Аз също не бих купила там, при все препоръката ми. Ама хората явно там търсят. Има и още 2-3 добре направени сгради за които лично знам, но незнам дали се продава там- не съм се интересувала, защото и те са страшно скъпи за нас.Съответно незнам кой е строителя им, инак бих ги предложила и тях.

# 417
Здравейте, гледаме новостроящи се сгради на Бачийски - като цяло фирмата има доста завършени проекти и отзивите от тях са добри. Ако има случайно някой живеещ в апартамент, строен от тях - дали може да сподели мнение за качеството на строителството?

# 418
# 419
Съвсем ще се задъха тоя район. Жалко, много жалко!!

Общи условия

Активация на акаунт