Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 893
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
По принцип има много добри интериорни решения с големи стени-прозорци. Те могат да са плъзгащи или с голям отваряем прозорец и да се проветрява вътрешното пространство (което и да е от двете - кухня/спалня) и със завеси/щори да се постига уединение. Ако дограмата е хубава - също и шумоизолацията ще е на ниво. Въпросът е дали си струва и дали ще е удобно за 5-членно семейство.
За това говоря:
Скрит текст:

Сега, тук са дизайнерски интериорни решения с големи квадратури и за жилището, което коментираме, ще изглежда по-различно разбира се, но разбрахте идеята Simple Smile

# 586
the doors, точно това си представям и аз. Даже в същия цвят:)
 Сградата е почти готова, но за момента не може да влизаме в нея, вероятно като имам по-безпроблемен достъп и вляза отново ще мога да усетя кое, как Simple Smile
  drago, интересно е предложението с легло зад дивана, не бих се сетила.благодаря Simple Smile
   raya, на партер е жилището. Няма хора под нас, от горния етаж може ли да се усеща. Съжалявам ако ми е глупав въпроса.
vaniaK, знам, че най-логчно е да търсим друго жилище, но поради ред причини остава това. Като цяло 4стайните са кът, особено в района и вида строителство, който ние търсим...
Относно въпроса с проветряването- не мисля, че ще е такъв проблем, където и да е разположена спалнатя (на мястото на кухнят или изнесена към градината), то няма да е със стена, която тотално да спира притока на въздух откъм двора. Simple Smile

# 587
Много са готини, знам 🙂 проучвах въпроса преди време, тъй като трябваше някак и някъде да създадем офис (кабинет) на мъжа ми и обмислях такова решение в спалнята на едно жилище, което аз много харесах, която беше голяма, но с 1 прозорец и издължена като при Вас. Въпросът се реши кардинално като мъжът ми отказа категорично и купихме по-голямо жилище. Затова казвам, че трябва да се прецени много внимателно. Може би като му дойде времето направете консултация с интериорен дизайнер, ще са добре похарчени пари според мен.

# 588
  • София
Не знам за миризмите на първи етаж. Не съм живяла никога на партер, нито съм била на гости в такъв апартамент. Проблеми с проветряването ще има, но ако помещенията са разделени със стена , била тя стъклена или масивна. Ако е легло, етажерка без гръб, диван - няма да е проблем. Близки имат подобно разпределение на хола, като телевизорът е сложен на разделящата етажерка. Той е доста голям и успешно скрива леглото. От двете страни има залени растения. При тях там няма кухня обаче.

# 589
the_doors Дааа, ако не го измислим ние (мм предложи да направи визуализация) ще се допитаме и до дизайнер Simple Smile) цвета на дограмата е черен, та много хубаво би се вързано.
raya, да, кухнята също спъва нещата, ама няма как. Иначе защо например ако се сложи портал като този стъкления, който the_doors предлага, да не може да се проветри пълноценно?

# 590
  • София
Не разбирам драмата с 3 деца и преграждане на кухньохола.
Ако децата ще са на близка възраст - да обитават по-голямата спалня. Но ако сегашните и Нероден Петко ще имат 10тина години разлика явно този имот трябва да се дава под наем, а да се търси друг с 3 спални.
Позната с подобен апарт, но на етаж има деца, родени 2004, 2008 и 2018 г. от един баща са. Ами докато дойде време да отделят изтърсака - баткото стана студент и замина за чужбина. И в момента малкото иска да спи при родителите. Дори и да заспи в леглото си - през нощта се намества между тях на спалнята.

# 591
  • София
Ами от опит споделям, че вътрешното помещение не успява да се проветри добре и бързо, дори и да му отвориш вратата и прозореца и да стане течение. Лятото е по-лесно, но зимата с минусите става сложно. Трябва време, за да се проветри по-близкото до прозореца помещение и чак после чистият въздух успява да влезе и във вътрешното. Докато вътре стане приятно свежо, външното вече е неприятно студено. Разбира се, това може да е само при мен, а при вас да се получи.

# 592
Няма как да се получи по-добре проветряването. И мини кухня не знам как се ползва за приготвяне на храна за 5 човека и за 5 седящи места и за отпочиване.
 Такива преграждения твърдо съм на мнение, че са подходящи за краткосрочни наеми и еднопространствени помещения обитавани от хора без необходимост от готвене и заседяване в жилището. А не за семейства с деца, да не говорим, че трябва да се изработи от триплекс с цел безопасност. Освен визуален ефект, други предимства не виждам.

П.П. гледам горните снимки, но помещенията са изначално по-големи!
Освен това тук трябва да се отдели коридор за минаване към дневната.
Освен секция с падащо легло продължение на кухненските шкафове аз вариант не виждам.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 09:35 от drago_2008

# 593
Абсолютно съм съгласна с Драго.
Нашия кухньохол е 30 кв и като се съберем 6 човека ми става тясно, а не си представям, ако това трябва да е ежедневие при 5-членно семейство. Ние на тези 30 кв сме сложили бюро 120 см и това за мен е макса за нещо допълнително в кухньохола. А, тук имаме 25 кв и искаме да сложим спалня.

# 594
  • София
Зависи от начина на живот на конкретното семейство. Ако децата си седят в стаите перманентно и се събират само за вечеря, няма нужда от някакво голямо помещение. Съгласна съм, че и диван вече ще дойде отгоре. По-скоро някакъв кухненски ъгъл с маса за хранене и столове. Поне у нас е така - след преграждането кухнята с мястото за хранене стана около 10 квадрата. Готви се нормално за 4 човека, а готвя почти всеки ден.

# 595
При положение, че имат двор пред дневната, не го възрпиемам, особено с малко дете, че ще седи само в стаята от другата страна и това помещение ще е само кухня. Почти идеални размери има жилището за тристайно, с двор даже, и само ще се окепази с тези преустройства.

# 596
Аз в предишен пост написах, че като му дойде времето неродения Петко да се отдели, евентуален вариант е вградена спалня в хола за родителите, която през деня се прибира към стената и помещението се ползва като всекидневна за удобството на цялото семейство. Това е вариант, в който обаче няма много усамотение са родителите и не говоря само за вечер и спане през нощта, ми къде да се преоблечеш след баня, да полегнеш някой следобяд да починеш и т.н. Като цяло това жилище ще е ок следващите +/- 5 години, което пак не е зле Simple Smile

# 597
Не знам кои са тези семейства, на които животът им протича на всеки в стаята и само за хранене се събират в дневната. На поне едно 80% от семействата животът протича основно в дневната и доста по-малко по спалните. Евентуално, ако децата са в пубертета и са на вълна "никой да не ми се меси и да не ме търси" е по-възможно. Също и ако са момчета геймъри да кажем, но с момичета, дори тинейджърки, не ми се връзва особено. А и този период също отминава.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 11:30 от Full Heart

# 598
Разликата между двете ни деца е точно 4 години. Може би между първото и третото би имало разлика 8-10 години, като всичко е в сферата на вероятностите Simple Smile Може би най-доброто решение ще дойде когато/ако се появи още един член на семейството.
 Някои от предложените варианти, които коментираме, изискват по-сериозни промени като тази кухнята да се изнесе напред и зад нея да остане мъничка спалня, та в този ред на мисли ако се спираме на подобен вариант трябва да е от сега Simple Smile
  Иначе за момента повече време прекарваме в дневната. До семейство си е наистина. На времето сред съучениците ми имаше такива в чиито семейства се сяда на масата всички заедно единствено по празници... за мен това е странно, но хора всякакви.

# 599
Мъничката спалня води до твърде малко кислород за обитателите и, което пък в дългосрочен план води до често главоболие, умора, липса на концентрация и все едни такива неща, които не са ок за мамата и таткото на три  човечета, ако разбира се щъркелът не е донесъл близначета.
Каквото и да е, здравето и работоспособността в крайна сметка са по-ценни от интериора. Не на всеки родител е писано такова огромно щастие да се наслаждава истински на голямо семейство разполагайки и в излишък от цялата нужна за това енергия всеки ден.
 По норматив спалнята за двама не бива да е по-малка от 12,5кв. м при височина на стаята 2,50,.

Общи условия

Активация на акаунт