Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 883
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София
А, в колко ставаш зависи от МОН. Grinning

# 571
lola92, не може да се раздели на 2 пълноценни стаи, но място за спане би могло да се обособи (компромисно, но по - добре от разтегателен диван. Схемата няма размери, затова съм копирала съществуващата спалня. Преградната стена  към кухнята може да е плътна до около 160-170 см. и нагоре с лентов прозорец + дограма с плъзгаща се врата (вечер може да си стои отворена за да не е съвсем клаустрофобично). В дневната зона обаче не остава място за диван (евентуално някакъв висок, който да се ползва основно за хранене). Трябва да се преработи ел и ВиК инсталацията и се удължава пътят на вентилацията .
Но пък имаш дневна с естествена светлина и лесен достъп до градината.

# 572
lola 92, ще осакатите жилището с преграждане. Бих предложила следното:
1. Обозначената като родителска спалня да стане детска.
2. Детската да я обзаведете креативно, ето тук съм събрала някои идеи - https://prikachi.net/elkape123456.
Може третото дете да е пак момиче, ако е момче пространството на леглото може да се отдели чрез завеса. Освен това, третото дете все още е проект в неопределено бъдеще, до 2 годишна възраст, най-вероятно креватчето му ще бъде при родителите.
Дневната ще остане с нормални размери и ще бъде добро място за почивка, игра и събирания.
Докато пораснат децата ще имате план как да се разширите.

# 573
Според мен няма как да излязат 3 спални от това жилище. Щом са две момичета в момента, бих им дала спалнята с банята. Ако има 3-то дете и е момиче, пак е постижимо да бъде в тази стая макар и да става тясно, но има хора, които живеят на доста по-тясно. Дневната ми се вижда доста малка за дневна, а от нея да стане спалня, дневна и кухня не ми се вижда реалистично. По-скоро след време там може да спят родителите или някое от децата. Не мисля обаче, че има вариант диван и отделно легло, т.е.  или едното, или другото.

# 574
  • София
И аз да предложа нещо такова, макар и отдавна да съм го правил, за да има още една детска стая. Новите собственици много го харесаха Blush Стаята отзад дори остана по-голяма от детската, с достатъчно светлина. Може да се внедри в по-голямата спалня:

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 16:34 от Exter

# 575
Изглежда мрачна задната стая

# 576
  • София
Е няма начин да не е по-тъмна, но чак мрачна не остана. Но е някакъв вариант. Не съм запазил снимка обаче от нея Blush

# 577
По въпроса на Лола, не бих преграждала хола. Жилището е добро за семейство с  деца. Хубави спални, по голямата се отстъпва за момичетата и готово.
За 3 деца обаче ще е тесничко. Ако няма вариант за смяна на жилище (което няма как да няма начин) 3 те деца по добре са спят в една стая отколкото хола за бъде запушен с псевдо спланичка.

# 578
  • София
На Exter  решението е работещо. Вие все едно на всеки по стая 20 квадрата сте осигурили. Ние също затворихме със стена половината от дълга и тясна кухня с трапезария. По подобен начин, но без вратата /помещението имаше два входа/, с плъзгащ се прозорец по цялата дължина на стената. Задното помещение е по-тъмно, разбира се, но пък осветлението е добро. Единствено установих, че проветряването през прозореца не е достатъчно и сега бих вложила средства във въздуховод от прозореца до стаята с нагнетяване. Така ще има повече уединение отколкото при постоянно отворен прозорец към кухнята, която си е общо помещение.

# 579
Благодаря на всички, които се включват със съвети и нагледни примери.
 Иска ми се ако преграждаме дневната, така че спалнята да се пада близо до стената граничеща с двора, да е по начин, който би пропускал максимално много светлина навътре към останарата част от стаята.
  Вариантът за обособяване на спалня на мястото на кухнята също ми се вижда нелош, колкото и да е клаустрофобично, поне няма да се затъмни помещението. Чудя се обаче дали няма да е много трудно да се преместят инсталациите...
  Линка с детските стаи е чуден. Наистина са направени мн красиво и практично.

# 580
  • София
Струва ми се, че варианта "спалня до прозореца" е по-подходящ основно по две причини:
Първо - не се налага да се отделя коридор, което намалява и без това малката площ, иначе спалнята става преходна за общото помещение и всички ще минават през нея.
Второ - проветрението на вътрешната спалня ще трябва да е през кухнята, което значи много миризма на готвено, а през въздуховода за аспиратора ще знаете какво готвят и съседите под вас. По рационално е да се проветрява спалнята и през нея кухнята, където абсорбатора ще смуче допълнително.
Разделението може да е със стъклена стена, с отваряеми части. Въпреки, че и само вратата може да е достатъчна. Ако вратата се плъзга, ще е съвсем икономично от страна на място.

# 581
Моето предложение за спалня в тъмната част на помещението се основава на това, че тя се ползва основно вечер и затъмнението не е чак толкова проблемно. И няма всички да минават през спалнята, за да ползват градината.

# 582
  • София
Това също е аргумент, но ако стаята се предвижда за дете, то по-добре детето да е на светло и проветрено, отколкото на тъмно и спарено. Освен това като гледам схемата, ако е пропорционална /а тя така изглежда/, то ширината на помещението е 3,40-3,50. Като отделите 1,10 за коридор, остават 2,30 примерно. Дължината е около 7 метра. стената, колкото и да е тънка е поне 12 см, освен ако не е стъклена. Колко от тези 7 метра ще се отдели на спалнята и колко на общото помещение? Под 3 метра за спалнята не го виждам изобщо. Виждала съм спалня с ракла/секция отзад на стената. Това дава едни 30-40 см. напред, но може да спести място в ширина. Това е, когато спалнята е единственото нещо в оформеното пространство. леглото е от стената, до преградата с хола. Т.е. може да се покатериш само от към краката. Мястото е обособено само за спане и евентуално да лежиш и да четеш/цъкаш на нещо или гледаш ТВ.

# 583
На мен ми се струва най-удачно да потърсят друг апартамент със същите размери, но с 3 спални и по-малко като кв, обаче. Страхотни са стаи по 17-18 кв, но по-добре 3 деца в две стаи по 11-12 кв, от колкото 3 деца в една стая от 18 кв. В хола не е опция за мен да се слага спалня, защото на това 5-членно семейство му трябва и място, в което да се събират и да прекарват някаква част от времето си заедно. За гости пък да не говорим. Със слагане на спалня в хола, мястото става доста оскъдно. Иначе най-удачния вариант е спалнята да е до прозореца, преградена с някаква етажерка, която пропуска светлина.

# 584
Да дам и моето мнение. За мен също не е добра идея трансформацията на жилището. Няма да има достатъчно въздух в тези мини помещения. На спалнята й трябва свеж въздух, на кухната също. Няма да има и нормално място, където да седнете, да изгледате заедно един филм, да окрасите коледна елха, както някой писа. Ако няма да можете да замените жилището с по-голямо, то като дойде време може да сложите падащо легло в хола за вас, той и без това не е с някакви УАУ размери, да го направите 3 в 1 на 17 кв.м. площ.

Общи условия

Активация на акаунт