Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 889
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аааа, ако питате за разделяне на стая. Grinning То, една стая може да се раздели само ако има 2 прозореца, обичайно няма такава опция.. Помислете ако дневната има 2 прозореца да отделите част от дневната за  родителска спалня... ама това е много рано, то имате колко години до раждане на дете и отделяне на 3те децата по спални... Grinning

# 556
Според вас в 26 квадрата ново строителство  има ли как да бъде обособена супер мъничка спалня ( колкото за леглото) и да се остане квадратура за кухня, трапезна маса и диван? Simple Smile

Може при по-нетрадиционен подход - ако обединиш диван и легло в едно. Диванът или да е разтегателен, или с падащо легло.
Иначе нашата детска е 18 квадрата и в нея има пълноценен спален кът (легло 200 х 140 с ъглов гардероб, принципно като на снимката) и малък ъглов диван с масичка и скрин (дневна част). Вие имате още осем квадрата отгоре, което стига за кухня и маса. А ако сгъстите спалния кът и повече. Най-важното е обаче каква е формата на помещението, къде са прозорците и вратите. При еднаква квадратура разликата във възможностите може да е огромна.

# 557
Дайте една скица или схема на апартамента. Може и да има възможност за преустройство.

# 558
Благодаря много за мненията Simple Smile
 Искам да видя от сега дали е постижимо подобно преустройство и съответно да го направим. Ако не е комфортно в този ни семеен състав и преустроено, то с три деца съвсем няма да е окей...
 Иначе помещението няма втори прозорец. Има един голям, който е врата към малък двор пред имота.

Мислих да сложа стъклен портал, който да раздели помещението и все пак да пропуска светлина
 Ето и схема на стаите

# 559
  • София
Е , тесни дълги стаи, няма как да стане... То не е до стъкло, нали трябва да се проветрява... абе не става,,,

# 560
Да, освен да се обособи зона за спане в дневната, с преграждане с някаква мебел. Иначе за стая няма как. Евентуално може едната баня да се премести на мястото на склада и да се увеличи площта на дневната, но пак не е много функционално.

# 561
Какво му е на този според вас, освен колоната в средата? Може би е голямо разминаване между РЗП и чиста площ?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b164439885752489&slink=a8c970&f1=1
Душ коритото в тоалетната ли се влива, каква е тази тръба между гърнето и душа?

# 562
Аз съм виждала по предавания за интериорен дизайн точно със стъклена шумоизолираща стена да се прегражда, като спалнята се пада откъм прозореца. През деня дневната се осветява през стъклената стена. На нея има и щори, така че е възможно усамотяване в спалнята, но тогава дневната остава тъмна. Но като гледам размерът е малко по-малко от 26 кв., като предчувствам, че това дори не е светла площ.

# 563
  • София
Благодаря на всички, включили се по моето запитване. Може би примерът не беше много добър, но да, ще търсим нещо подобно на това https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b169642978054807&slink=a8domo&f1=1 или https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c165823020368213&slink=a8dya5&f1=1, т.е по-малка сграда, в източната част на София, или над Околовръстен път - Камбаните, Симеоново и околни, а като компромис - Малинова долина, НС.  Вероятно няма да е от утре де Simple Smile
Относно къща и живот на село - в момента строим, така че няма смисъл от разубеждаване. Да не разводняваме темата с изказвания "за" и "против" живот на село около София. Има една хубава темичка по въпроса - Къща около София. Все пак искам да кажа, че е напълно погрешно да се смята, че живот извън София няма Simple Smile

# 564
Горубляне е (според мен) много по-добре от Лозен - откъм транспорт поне. Може даже да си пеша до метрото (ИЕЦ) ако си от по-горната страна. Но и по към Околовръстното да си, има няколко рейса, които водят пак до метрото.
Само не знам къде ги видяха тези зелени полянки на визуализацията:

В реалността Горубляне е ей така:

Но предполагам сте ходили и знаете. То къде ли в София не е така.

# 565
Лола92, точно този тип апартаменти нямат добри варианти за преустройства.
За да се раздели площта така, както бихте искали, е важно да има повече от един прозорец (обикновено ъгловите жилища в сградите са такива). Когато жилището в среден апартамент - то всяка стая има по 1 прозорец и това е. Аз бих:
- вариант 1: довършила жилището, нанасям се с двете текущи деца и, когато дойде третото и вече има нужда от стая (първите 1-2 години бебето спи при родителите обикновено) - мисля варианти за това ние с таткото да спим в дневната, но не на разтегаем диван, а на спалня към стената, която през деня се прибира и дневната се ползва по предназначение.
- вариант 2: въобще не инвестирам в това жилище, продавам го, купувам по-подходящо и действам там директно.

# 566
the doors, благодаря за мнението. Да, знам, че ъгловите жилища са по-благодатни. Гледахме едно такова, но там, пък така беше направено, че ако отделиш място за трета спалня трябва да се лишиш или от трапезни столове и маса, или от диван...
 А тези спални са с такъв падащ механизъм от стената ли? Те с нормален матрак ли са?
 Все ми се иска да има някакво уединение, фантазията ме отвежда дори до такава спускаша се врата, като гараж Grinning ( в кръга на шегата, разбира се)

# 567
Каквото и да измислите, няма да имате уединението, както би било при отделна стая. Щом желаете 3-то дете, то ще се случи някога и докато е малко ще спи при вас, но всякак ще са ви нужни две детски стаи в бъдеще. Ако пък не, всяко от двете деца ще си има стая. Варианта е да гледате апартамент с 3 спални, но по-малко като кв стаи (около 12-13 кв всяка). Знам, че е малко, но пък ще е по-уединено за всеки - 2 от децата в една стая, 3-тото в отделна и вие ще си имате местенцето. Така и в хола могат да спят гости, защото с 3 деца, може би ще имате нужда от помощ понякога. А, пък да настаните гостите на дивана, а вие на съседното легло - изобщо няма да е удобно.

# 568
  • София
Не става да се дели кухньохол.. Ако няма 2ри прозорец.. Как ще спи някой, Друг ще пържи филийки за закуска без прозорец..? Абе никак нестава. Нужна е стая с два прозореца от двете страни.

# 569
Да, все по трудно ми се струва,  но все пак ако измисля вариант и го реализираме в жилището , което ви показах- ще споделя:)
 А относно помощта- и на двамата семействата живеят тук, но помощ рядко получаваме, с преспиване пък съвсем на някоя от бабите... но както се казва, ще пожиивем, ще видим Simple Smile

За филийките- всички сме "къснобудни" вкъщи, тааа може би няма да е драма :р

Общи условия

Активация на акаунт