Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 892
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте! Не следя имотният пазар активно в последно време, само покачването на цените в нашия микроквартал, където за 65-68 м2 ЕПК в момента се искат около 130 хил. Е. В последно време и ние се замисляме за продажба и покупка на нов апартамент, така да се каже "за детето".
Какво му е на този според вас, освен колоната в средата? Може би е голямо разминаване между РЗП и чиста площ?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b164439885752489&slink=a8c970&f1=1
Лозен е село край София. Може и квартал да е, но пак си е извън града. Отоплението ще е или на ток или на дърва. Канализация може да няма и да е на яма. Колоната насред стаята не я коментирам изобщо. Каналът на душ-коритото обаче е топ!

# 541
Мале, това в Лозен е ужасно неприветливо - от цвета на сградите, та до завършеността - банята е потрес.
Тези блокчета както вече писаха най-вероятно са някъде на някоя поляна в нищото, без адекватна инфраструктура (път), кофи за смет на 1км и т.н.
Ние сме мислили за Лозен, но с две малки деца… абсурд.
Ако ви се живее извън София, но на бърз достъп - Лозен е ок. Но добре се запознайте с плюсовете и минусите на живота там. Да не ви подейства като студен душ реалността.

# 542
Ако в обявата местоположението е написано вярно, това е срещу Караулката.
Ходила съм 2 пъти с ГТ в този район, в магазини за плочки. Има предимно складове и подобни бизнеси. Няма тротоари, само банкети, и кучета около складовете и бизнесите.  ГТ са извънградските рейсове, за да стигнеш до метро или друг ГТ. Пресичат се Цариградско шосе с Околовръстното, за да отидеш посока София, трябва да пресечеш Цариградско и да чакаш автобус пред Врана. Има пешеходна пътека/светофар (мисля), но все пак пресичането си е приключение дори за голям човек, за деца дори не си и помислям.
И последно се сетих нещо - съществуващите къщи/складове/бизнеси са в една като дупка, т.е. са под нивото на Цариградско и околовръстното, има и някаква река/вада. Канализацията, дори да я има, ще е проблем, при по-силен дъжд вероятността от наводняване хич не е малка.

И аз като Айша - не бих взела жилище там (още повече апартамент в кооперация, за къща вече е друга бира), дори да ми го подарят. Стойността на един имот не е само число (цена), а и ликвидност, т.е. ако тръгнеш да продаваш, дали е атрактивен имота за достатъчно потенциални купувачи или ще си отседи с месеци и години като оферта. Цената вече е резултанта точно на атрактивността на имота, като локацията е първата и най-важна характеристика.

# 543
Всъщност написали сав.з.Врана - Лозен , което е едно триъгълно парче зад офиса на Пежо на Цариградско шосе. Там са основно промишлени и складови сгради и разни вили / къщи. Не ми се струва удачно за постоянно живеене в апартамент.

# 544
И тази колона хич не е за пренебрегване. Няма архитектурен план, но понякога едно такова нещо превръща 3-стаен в двустаен, просто защото тази стая практически не може да се ползва за каквото и да е предназначение или е крайно неудобна.

# 545
  • София
Aisha, благодаря за мнението Simple Smile Ако все пак ви подарят нещо, с удоволствие бих го приела!
Съжителството с около 1600 човека в четирите близки блока отдавна ни е омръзнало, а предимствата ще се изчерпят напълно до 3-4 г, като зависимост на дете от училище примерно.
Съгласна съм с вас, но в този случай, не е ли по-добре къща?

# 546
Попадам на много обяви за преустроени престъпно  незаконно, че и направо опасни жилища и недоумявам как е възможно банките да се съгласяват да отпускат кредити за десетки години напред вместо да ги докладват , а съответните институции да вземат мерки за живота и домовете на другите собственици в сградите .
 Би трябвало въпросните оценители да носят отговорност за становищата си, но не . Ако стане беля всичко ще се изсипе на главата на горкия кредитополучател, който чинно си е заплатил всичките ''експертизи''. Премахнати стени, изнесени кухни на балкони, които изобщо не са пригодени за такова натоварване, преместени канали...и не като да няма правила, но  никой не иска и не сравнява със строителните книжа.  Никой не  си носи отговорността.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170550507716220&slink=a8d37n&f1=1

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 15:28 от mamamari

# 547
Скрит текст:
Истината е, че вече съм отчаяна. Живея в София от 14 години, по квартири съм сама от 14 годишна, общо 19 години. След много лични препятствия едва сега дойде ред и възможност за жилище. От 12 години живея в района на южен парк, но въпреки, че доходите ни са ОК и спестяваме, не искам кредит от половин милион лева. Затова вече гледаме в цяла София. От където и да го гледам, не е рентабилно на купувам сега, но то и живота ми изтече.
Най- голяма грешка е, че сте чакали толкова. Направете груба сметка колко пари сте дали за наеми? Искате ли още толкова да дадете? И пред пенсия да сте на улицата? Вземете нещо по джоба си, но скромно без изхвърляне. Овча около метрото. Дружба около метрото. По добре минус една стая или само с козметичен ремонт ( това с годините ще го поправите, ще препродадете, ще ремонтирате) отколкото още 20 год под наем да чакате "балона" . Я се пукне, я не... Вземете дори 1 стая... Имайте някаква база за начало... Живота е кратък..

От както съм в темата, от както се решихме на покупка и следим имотите, всички чакат тоя балон да се спука, но така и не се случва.
Моето мнение е, че колкото повече се чака,  цените все повече си растат. Сега може би ще се задържат известно време, защото скока бе голям, но не мисля, че ще се върнат някога на цените от преди 2-3 години.

# 548
Според вас в 26 квадрата ново строителство  има ли как да бъде обособена супер мъничка спалня ( колкото за леглото) и да се остане квадратура за кухня, трапезна маса и диван? Simple Smile

# 549
  • София
Според вас в 26 квадрата ново строителство  има ли как да бъде обособена супер мъничка спалня ( колкото за леглото) и да се остане квадратура за кухня, трапезна маса и диван? Simple Smile
Идеално е за млад човек без деца, за 1 човек ... Вземате го, изплащате го.
От 26 кв жилище- студио в София никога няма да изгубите ! Ще го давате под наем, после за детето Grinning

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 13:53 от Cabo San Lucas 40

# 550
Според мен тя говори за стая 26 кв, а не жилище.

# 551
Аз с друга идея питах Simple Smile просто искам трета спалня в жилище, което вече има две спални.
Имаме две деца (момичета), но си говорим евентуално и за трето. Сега предстои да се нанасяме в това жилище лятото ( на шпакловка и замазка е) и искам да помисля върху варианта от сега да го пригодим за живот с три деца. Знам, че е ситуацията е "народен петко", но ми се иска ако правим нещо по посока трета спалня да е от сега.
 Другите две спални са една до друга. Едната е 17, другата 18квадрата. Чудих се дали пък там не мога да се заиграя с квадратурата, ама май е по-сложно...

# 552
26 кв.м. е жилище като за Хонг-Конг (там даже и по-малки има). Това, че не може да се загуби от такова нещо може и да е вярно в Хонг-Конг, но там живеят 7.5 милиона китайци на територия около 1000 кв.км. - по-малка от Софийското поле, което е 1180 кв.км.
За София не съм уверен, че това твърдение важи, защото населението намалява (поне според НСИ) и има много празни жилища - десетки хиляди по общо мнение, а според някои и стотици хиляди. И продължават да се строят по няколко десетки хиляди нови на година.
Така че точно тази кутийка да е винаги желана и дългосрочно да е инвестиция, от която гарантирано не можеш да изгубиш, се съмнявам.
Е, зависи на каква цена го вземаш, и с каква локация е.

# 553
Пример за развален телефон….

# 554
Ами това вие може да си прецените най-добре, доколкото ще се чувствате добре в малкото пространство. Според мен не е възможно. Тази стая трябва да е да речем 10 квадрата, и за останалото остават 16. Евентуално ще стане за малка кухня и диван.

Общи условия

Активация на акаунт