Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 894
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
И само една баня/тоалетна, при това явно малка, като за офис...

# 526
Още една обява, на оглед сме в събота. Красна поляна 2 как е като квартал?
Самия имот ми изглежда доста приличен, но квартала ме притеснява.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170600919148295

# 527
По принцип няма проблеми да се промени, но...! Защо на втори етаж е направен офис, това е малко странно и е напълно възможно сградата да не е жилищна (60% от площта на обектите в нея да са жилищни) по проект. Ако е така, то няма да може да промените предназначението.

# 528
Прозорците са ужасни, да, но ми е интересно как има самостоятелен вход за втори етаж? Самостоятелно стълбище или как? Струва ми се, че етажът е първи над магазини/гаражи. Тъмно и неприветливо ми изглежда. Иначе квадратурата е хубава и прави цената крайно подозрителна - в района е доста по-скъпо.

Да сравнявате Красна поляна 2 с Гоце Делчев е… как да кажа, странно? От София ли сте?
Иначе, по същество, на мен лично и двете поляни не ми харесват. Отдалечени, кофти транспорт. Пълно е с тъмно зелени. Вечер ми е страшно направо. Отделно мръсно. Разбира се, много зависи от микролокацията, но като цяло на мен ми е твърдо не. Помислете защо цената е такава…

# 529
Истината е, че вече съм отчаяна. Живея в София от 14 години, по квартири съм сама от 14 годишна, общо 19 години. След много лични препятствия едва сега дойде ред и възможност за жилище. От 12 години живея в района на южен парк, но въпреки, че доходите ни са ОК и спестяваме, не искам кредит от половин милион лева. Затова вече гледаме в цяла София. От където и да го гледам, не е рентабилно на купувам сега, но то и живота ми изтече.

# 530
  • София
Когато купува човек за себе си не гледа дали е рентабилно. Гледа да го устройват локация, квадратура, етаж, разпределение, вид сграда, вида на сградата и общите части и т.н. Рентабилност се търси, когато смятате да продавате и не искате да излезете на минус. Търсенето е съвсем различно.

# 531
giglet, не знам какъв е редът за смяна на предназначението, обаче ми прави впечатление в обявата, че няма дори намек в тази посока. Самото име на обявата, това че в края акцентът е върху място за търговска дейност, танци и т.н. съвсем ме навежда на мисълта, че ще е трудна подобна промяна.
 Жилището в красна поляна не изглежда зле, но не съм запозната с района...

# 532
Не бих купила в красна поляна, зимата с тази смрад от горенето на какво ли не е пословична.
За болшинството от обитателите въобще не коментирам. По добре гледайте по ливадите и вадите, все ще излезе нещо около вашия бюджет.

Офиса е най-вероятно част от офисна сграда.

# 533
Минавала съм с колата през Красна Поляна. За мен лично е ужасно западнало и има много цигани. Аз по-скоро бих гледала Овча купел (отдясно на Монтевидео), Банишора, Павлово и Бъкстон, че май и Надежда дори е по-добре, ако искам нещо на по-ниска цена.

# 534
Още една обява, на оглед сме в събота. Красна поляна 2 как е като квартал?
Самия имот ми изглежда доста приличен, но квартала ме притеснява.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170600919148295

На мен лично Красна поляна не ми харесва, не живея там, но минавам всеки ден, вечер е ужасно, има много хора от малцинствата, мръсно, шумно, не знам да има там парк.
Имотът в Гоце Делчев е съмнително изгоден, ако имаше вариант з а промяна на предназначението, нямаше да а пропуснат да напишат. Защо не звъннете по обявата да попитате.
Наистина гледайте Надежда, около Северния парк, шеста част, четвърта, няма да е 140, но за 160-170 ще намерите хубав тристаен.
Мислили ли сте за ЕПК щом е за живеене?
Още нещо - ставате и обикаляте кварталите, не по обяви и слухове. Св Троица и Банишора също са приятни за живеене, макар и подценявани, имат потенциал.

Аз съм писала по-горе и за нашата дилема Надежда-южни райони, която провокира ожесточени дискусии тук и още не е намерила решение. Това, което гледахме в южните, като площ да ни устройва и локация, е дори повече от половин милион лева с прехвърлянето. Говоря за ЕПК. За тухла не смея да помислим.
Затова вариант Б си ни остава продажба на малкия в Надежда и доплащане с кредит за по-голям:)
Успех.

# 535
  • София
Здравейте! Не следя имотният пазар активно в последно време, само покачването на цените в нашия микроквартал, където за 65-68 м2 ЕПК в момента се искат около 130 хил. Е. В последно време и ние се замисляме за продажба и покупка на нов апартамент, така да се каже "за детето".
Какво му е на този според вас, освен колоната в средата? Може би е голямо разминаване между РЗП и чиста площ?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b164439885752489&slink=a8c970&f1=1

# 536
  • София
Истината е, че вече съм отчаяна. Живея в София от 14 години, по квартири съм сама от 14 годишна, общо 19 години. След много лични препятствия едва сега дойде ред и възможност за жилище. От 12 години живея в района на южен парк, но въпреки, че доходите ни са ОК и спестяваме, не искам кредит от половин милион лева. Затова вече гледаме в цяла София. От където и да го гледам, не е рентабилно на купувам сега, но то и живота ми изтече.
Най- голяма грешка е, че сте чакали толкова. Направете груба сметка колко пари сте дали за наеми? Искате ли още толкова да дадете? И пред пенсия да сте на улицата? Вземете нещо по джоба си, но скромно без изхвърляне. Овча около метрото. Дружба около метрото. По добре минус една стая или само с козметичен ремонт ( това с годините ще го поправите, ще препродадете, ще ремонтирате) отколкото още 20 год под наем да чакате "балона" . Я се пукне, я не... Вземете дори 1 стая... Имайте някаква база за начало... Живота е кратък..

# 537
giglet, напиши твоите изисквания - какво точно търсиш и кое е важно за теб, с кое може да направиш компромис, бюджет.
Виждам, че си се ориентирала към тристайни жилища - семейство с две деца ли сте или в перспектива мислиш да имаш? Човек трябва да е гъвкав спрямо настоящите потребности. Мен винаги ме е учудвало защо пенсионери живеят в студено, празно 3-4 стайно жилище, лошо поддържано и с остарели мебели, вместо да продадат и си вземат нещо малко, но топло и комфортно за обитаване. Да има за децата един ден, а ти да мизеруваш и да чакаш те да те гледат никога не съм го разбирала.

# 538
  • София

Какво му е на този според вас, освен колоната в средата? Може би е голямо разминаване между РЗП и чиста площ?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b164439885752489&slink=a8c970&f1=1

Е как какво му е?
Къде се намира това, къде е ЕПК в оживен район на София?
3 малки блокчета, струпани на някаква ливада на км от града.
Не само, че не бих си продала ЕПКто, а и да ми подарят строежа в полето пак няма да го ползвам.

# 539
  • София
Aisha, благодаря за мнението Simple Smile Ако все пак ви подарят нещо, с удоволствие бих го приела!
Съжителството с около 1600 човека в четирите близки блока отдавна ни е омръзнало, а предимствата ще се изчерпят напълно до 3-4 г, като зависимост на дете от училище примерно.

Общи условия

Активация на акаунт