Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 875
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добре де, темата е обсъждане на имотни обяви... в последните 4 страници се нищи как да се преустрои хол в хол и спалня, спрете се моля, нека се върнем към обявите Praynig

# 601
Явно няма обяви Simple Smile
И строителите в последните 20 години определено не знаят, че по норматив спалнята за двама не бива да е по-малка от 12,5 кв. м при височина на стаята 2,50 м.
Нагледали сме се на спални по 9-12 кв. чиято използваема площ е доста под обявените квадратни метри.

# 602
Недейте така.
Къде, ако не във форума на мамите ? Та това не е професионална платформа за имотни обяви.
И като казвам професионална платформа, то поне там обявите да бяха изпипани и съдържателни.
Редовно няма схеми, редовно липсват изложения, редовно има подвеждане и никой не носи отговорност, но платформата иначе си прибира таксата за обявен с южно изложение апартамент, който се оказва чист север. И някак случайно огледите са възможни все в тъмната част на деня. Не просто грешка, а чиста измама.
Редовно един и същи имот е с няколко различни локации и какви ли не още небивалици, които буквално правят  горките потребители на маймуни.

# 603
Какво нормативи.. някой преди време беше пуснал в някоя от темите минималните квадратури на различни видове помещения и има голяма процент от апартаменти, които изобщо не са ги спазили, особено двустайните. Направо се чудя как взимат акт 16 така.

# 604
кабинети, гардеробни, склад.....

# 605
Каква е височината тук според вас 😃 https://m.imot.bg/details/1c170248320654419

# 606
Топ е височината, нищо и няма  😃😃😃 важното е друго- емблематична локация 😁

# 607
  • София
Аз се чудя какъв ли ще е третият етаж, ако това е вторият.

# 608
  • София
Аз се чудя какъв ли ще е третият етаж, ако това е вторият.
Гълъбарник.

# 609
  • София
Именно, де Simple Smile

# 610
  • София
Брокерски мотивационен текст в стил "поток на съзнанието". Simple Smile

Имотът също е итересен, една стая и баня за 138 хиляди евро. Забравил е да спомене, че след 4-5 години ще има спирка на метрото на 3 минути пеша; можеше да вдигне направо на 150 хиляди.   
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a170643601456106

# 611
Пресвета дево от Гладалупе, какво прочетоха очите ми туко що 😳😆😆😆😆😆

# 612
  • София
Не знам кои са тези семейства, на които животът им протича на всеки в стаята и само за хранене се събират в дневната. На поне едно 80% от семействата животът протича основно в дневната и доста по-малко по спалните. …
Моето семейство е такова. И аз съм била така като дете. В детската стая са леглата, гардеробите и по бюро на дете /имам сестра, деляхме обща стая/. Играчки, домашни, четене - всичко се прави на бюрото. Мама като сготвеше ни викаше, сервираме за всички, сядаме, ядем, разговаряме. Нямаше телевизор в трапезарията, беше в хола. После вдигаме масата, единят родител мие чините и домакинства, другият прави проверка на домашните и на стаята. Малко игра, приготвяне за лягане и някой от родителите чете на глас около час, разказва истории или нещо се обсъжда. Спане. То няма какво толкова да се случва между шест и половина и десет часа. Единствената разлика между мен и децата ми е, че тогава аз четях много и играех с конструктори, а те сега предпочитат компютри и телефони. Но вечерното четене и обсъждане на случки никой не го е отменял. Телевизорът пак е колкото да има нещо на стената.
За мен е неразбираемо,  защо трябва да се бутаме в една стая и всеки да се опитва да си върши нещата без да пречи на другите. Ще седим всеки със слушалки и ще си пишем по месинджъра ли, за да не си пречим?

# 613
Жалко, че така го възприемате. Всичко е вупрос на нагласа и възприятие. Защо да си пишем и защо да стоим със слушалки, не си пречим, общуваме постоянно от 18 до 22,  както и уикендите. Всичко се случва с лекота, без стриктен график и усещането, че някой на някого пречи. Интересно ми беше да прочета за друг модел семейство.

# 614
Привет! Питахте за детайли.

уви, наистина закъсняхме със закупуването, но нямам машина на времето. Последните години бяха натоварени с много лични предизвикателства и нямаше място за подобна инициатива.

Малко детайли за нас: Имаме дете на 5 години, за което ни е нужно да има поне 2 спални помещения + хол/кухня. Кухнята е нужно да има възможност да има всички кухненски уреди, защото ще се ползва активно. Имаме прилични доходи около 7к на месец и жилище до около 150к евро ни е комфортно за закупуване, като имаме и спестявания за добро самоучастие. Имота е нужно да има пространство, защото имаме много занимания, които имат нужда от пространство, като и факта, че и двамата работим (основно) от дома.

Имаме планове да се местим да живеем в Барселона идната година, но за сега не е сигурно. Тъй като нямаме помощ и подкрепа от роднини за детето и всичко с ремонти става предизвикателство, идеята е да вземем нещо прилично готово/полу готово, да се нанесем с най-малки усилия от наша страна и да продължим по-спокойно търсене на нещо по-хубаво, в по-добър квартал. Последните години бяха трудни за нас откъм събития и на този етап, с нашия лайфстайл, не можем психически да понесем ремонт с месеци или години.
Имоти обявени "лукс" с мебели Виденов и Икея, със странни интериорни решения не ми харесват, защото често са с надути цени, а реално са за тотален ремонт. Искам да се влюбя в скелета на жилището, като харесвам квартали с отстояние между блоковете.

В момента живеем в центъра и с проблемите с паркиране няма да ми липсват, ако се изместим по-встрани. Така или иначе почти не ни остава време за активности извън дома. Не излизаме често по ресторанти, а 5 годишното не се кефи много на баровете Simple Smile.

Приемам всякакви съвети от по-опитните Simple Smile

П.П. поляните не ми харесват, са, тесни, някаква лудост е да минеш по уличките и е някаква лудница. Дори новите постройки са някак хаотично направени и без мисъл към общата картинка. Лозенец и Иван вазов са ми е на кантар заради цените, проблемите с паркирането и цялостно минаване през квартала.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 09:19 от giglet

Общи условия

Активация на акаунт