Любители на котки - Тема 189

• 37 291
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Удобни ли са тези раници? Аз сега се колебая между раницата или чанта от плат да купя. С такава мисля, че ще ми е по-удобно да ги разнасям, ако ми се наложи и съм без кола. Не знам дали пускат в автобусите с животни, но да имам 🤭. А и пластмасовите клетки са леко неудобни и тежки.

# 421
Раничка е супер идея, ще се огледам и аз.
Основно в чанта от плат ги разнасям, но Чуи е буйна и силна, успява да си отвори ципа и ще търся нещо друго за нея. С голямата клетка ми е трудно, основно с колело се движа и не ми влиза в багажника. За кола е идеална.
Пухли в тризонет:

# 422
Включвам се с един бърз въпрос. Кое според вас е по-добрия вариант да се дава на котето скъпа марка храна( уж качествена и полезна, но със зърно) или да се дава по-евтина марка( без съдържание на зърно)? Тоест кое в случая е по-важно? Дали има зърно в храната или цялостния и състав?

# 423
  • София
А ако няма зърно, но е евтина какво има предимно в състава?

# 424
А ако няма зърно, но е евтина какво има предимно в състава?
прясно пилешко, картофени стърготини, птича мазнина, масло от сьомга, моркови, цвекло, черен дроб. Състава на по-скъпата която гледах е сходен.

# 425
Моите големите и те не са спокойни и това ме спря да им взема чанти от плат. Според мен ще бъде съдрана още при първото посещение някъде 😆. Още съм в чуденка какво да купя, но за пешеходци тези от плат ми се струват по-удобни.
В един китайски сайт гледах супер симпатични раници и бяха по 20 лв, докато се начудя ги направиха по 60 ☹️. Сега ще ги дебна, ако станат на прилична цена може да им взема една.

# 426
  • София
Аз лично в този случай бих ги редувала. Ако има как да пуснеш аналитичен състав, протеини, мазнини, пепел и др ще е по-лесно да се прецени.
Върнахме се от контрола със Смоуки. Снимаха го пак, не е по-добре снимката. Или е леко по-зле или е същото положението. То и аз си го виждам как продължава да хъхри и кашля яко. Но пък извън това е пълен дивак. Тича навсякъде, гони Шепа вече да си играят и яде постоянно. Качил е още 100 грама за 4-5 дни и вече е 1 кг. Обсъдихме различни варианти и засега решихме да задържим още този АБ, като включи още едно отхрачващо. Все пак преди АБ лежеше и не ядеше, така че не е като да няма резултат от него. Но пък е вече 11 дни на него. За момента решихме, че да се взима и изследва белодробен секрет за точен АБ не си заслужава и ако след седмица няма подобрение просто ще стреляме пак на сляпо и ще сменим АБ. Предвид доброто му като цяло състояние можем да изчакаме и да проследим следващите дни състоянието му.
В сряда бях до село и явно е захладняло достатъчно за да реши Страх, че след месеци постоянно на село иска вече в София. Качи си се сам в колата докато товатех и си го докарах. За моя изненада е напълно кротък нощем и не драска и не мяука по цяла нощ, както правеше последният път като го взех тук. Да видим колко време ще го държи това.

Остава утре и Наско да докарам и мъжът ми май няма да иска да се прибере от командировка Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 19:43 от Aila

# 427
Пупка с екстеншъни 🤣

# 428
  • España
Отдавна не съм писала в темата, сигурно сте ни забравили вече.
Ето я Лиса, спяща пак.

Не играе толкова както преди, през май ще навърши 9 години. Всяка вечер и рано сутрин я хващат бесните, но бързо се укротява.
За храната- купуваме само Aplaws.

# 429
Раничка е супер идея, ще се огледам и аз.

Ако раничките са стандартни (а май е така), за голямото ти коте ще е малка, а Чуи май още расте. Тери е близо 5 кг. и изпълва раницата, като вътре й е притеснено. Като малко коте беше чудно, защото е с пластмасов капак и се гледаме взаимно, което внася допълнително спокойствие..

# 430
Бодито на Мъри изглежда идеално впредвид предназначението му.  Кога ще излезе хистологията, че я мисля?

# 431
Днес ми препоръчаха дифузер Feliwey с котешки феромони. Дали някой е ползвал и доволен ли е? Котката ми започна да пишка извън тоалетната, когато я оставя сама, и преди се е случвало и знам, че е от стрес.

Аз също се присъединявам към въпроса. Днес купих едно такова и ме интересува как действа, тоест, аз четох и разбрах, но ако може ползвали го да кажат какво да очаквам като реакция на животното. Ходи ли при дифузера? Мирише ли го, стои ли повече в стаята, където е той?  

Взех го, защото котката е започнала да нервничи и да напада майка ми, която е сама с нея през деня и понеже тя е болна и възрастна жена вече, не може толкова да си играе с нея и да и обръща внимание. Иначе котката само нея я обича и са като залепени. Но откакто майка ми се позалежа котката все я вика и приканва нанякъде и току се разсърди и и прасне една ноктеста лапа, че и зъб. Вечер играем с нея,  занимаваме се, играчки накупих, но котката обича основно майка ми, а сега я хапе.

Ето я престъпницата.

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 21:31 от Iris04

# 432
  • София/Испания
Каква сладка котка!

# 433
Благодаря, Шарки, но то нали знаеш 99% от модела Simple Smile зависи Simple Smile

Не съм знаела, че има ранички, сега ме запалихте и за тях да гледам Simple Smile

Аз лично от фелиуей съм доволна. Но е с натрупване и в затворено помещение.
Ако започна да го ползвам, непрекъснато ли трябва да е включен или може да работи известно време и да се спира?

# 434
Момичета, моля за помощ.
От около месец и половина в двора ми идва едно хубаво охранено и пухкаво коте, всяка вечер, да яде. В началото мислех, че е на някой съсед (има такива тук, които обикалят свободно), но взех да се съмнявам, защото няма каишка и изяжда по цяла купа суха храна на вечер. Та вчера питахме в кварталната фейсбук група и явно няма стопани. Дали е избягало или улично, не знам, тук улични уж няма. Та както и да е, аз пета котка под наем в чужбина, не мога да прибера. Ще го храня, то е ясно, но сега гледам за някакъв евтин вариант за колиба, че вече е студено.
Нещо такова ще свърши ли работа:

В Белгия сме, температурите не падат много, но е влажно, валежни и ветровито. Дворът е заграден от жив плет. За какво да внимавам при избор на къщичка? Мога ли в дъното да сложа одеалце/легло? Всякакви съвети приемам, знаете че моите са апартаментни, та нямам опит. Това ми е горе-долу максималния бюджет за колиба.
Ей го и разбойника:

Общи условия

Активация на акаунт