Любители на котки - Тема 189

• 37 307
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
От опит знам, че не е добра идея вътре да се слагат одеала, защото при влажно време се мокрят от движението на животинката навън и навътре и е дискомфортно да лежи върху мокра материя, дори не е препоръчително. Най-добре е нещо тип морска пяна да се сложи на пода, добра изолация е. Ако някой има идеи да сподели. Аз слагам такива изолирани кашончета, но ще съм благодарна някой да даде идеи как да ги направя по-удобни, по евтино. Heart

# 436
  • София
Noragami, навън бях сложила на Чари голям кашон, облепен отвътре със стиропор 5 см - не на открито, под защитен навес (не я вали нито дъжд, нито сняг). Нахлузих върху него голям пуловер (отвора за главата е достатъчен да влиза и излиза котката) и поставих  вътре импровизирано легло- топло, дреха, напълнена с вата).
Оставила съм го и сега - ако види някое коте зор да се спасява там 😻
Не е необходимо да купуваш "къща", можеш да импровизираш (знаеш колко обичат кашони маците).
Охранен и гледан изглежда този блондин 😻
(дали не те манипулира и муфти за храна просто!? 😹).

NoProblems, на мен ми харесва това зелено и Мъри ми харесва с него. И май го понася (или просто се е примирила с по- малкото зло).
Променя се котанката... явно много те харесва и обича, щом така се "пречупи" 😻
Ти заслужаваш тази обич! ❤️
Мъри среща ли се с други хора? Как се държи ако ДА!
Много ви се радвам! Страхотен тандем сте двечките!
Невероятен късмет има това коте (и то не веднъж)!

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 00:08 от AnyHr

# 437
AnyHr, благодаря.Heart Нямам никакъв навес, затова гледам за къща с козирка да купя, но ми даваш идея да я изолираме отвътре. Умишлено гледам да е на крачета за да не е директно върху студената земя. Котето не е съвсем социално, въпреки че понякога ми дава да го пипам. Още една съседка го храни разбрахме и му е направила като сушина, поне да не го вали. Обаче не е баш дебел, дребен е доста, но е много плюшен, сигурно защото живее навън и е пуснал зимната козинка.

# 438
Здравейте! Пиша, за да Ви разкажа какво се случва с нашия Наруто. Вчера го оперираха и тази вечер го изписаха и най-накрая си го прибрахме вкъщи. Още не мога да преценя състоянието му, но ще го наблюдаваме няколко дни. Силно се надявам всичко да е наред с него, защото казаха, че ако пак се запуши вече няма да има какво да се направи за него Sad Не знам дали е от операцията или от антибиотиците, които му даваме, но изпражненията му са кашави и понякога като е седнал някъде и стане виждам, че е изцапал с малко фекалии по пода. Лекарите ми казаха да му даваме пробиотик, ако не се оправи до 2-3 дни. Ще пиша пак за състоянието му и като се оправи ще кача снимка и аз да ви го покажа, че сега не е много за снимки с тази яка и обръснато дупе и коремче Grinning

# 439
Здравейте! Пиша, за да Ви разкажа какво се случва с нашия Наруто. Вчера го оперираха и тази вечер го изписаха и най-накрая си го прибрахме вкъщи. Още не мога да преценя състоянието му, но ще го наблюдаваме няколко дни. Силно се надявам всичко да е наред с него, защото казаха, че ако пак се запуши вече няма да има какво да се направи за него Sad Не знам дали е от операцията или от антибиотиците, които му даваме, но изпражненията му са кашави и понякога като е седнал някъде и стане виждам, че е изцапал с малко фекалии по пода. Лекарите ми казаха да му даваме пробиотик, ако не се оправи до 2-3 дни. Ще пиша пак за състоянието му и като се оправи ще кача снимка и аз да ви го покажа, че сега не е много за снимки с тази яка и обръснато дупе и коремче Grinning

Пропуснала съм явно, но защо оперираха Наруто? Аз не бих чакала, бих дала пробиотик веднага. И оризова водичка в мократа храна.
Forest, не зная ти ли докладва Аминка, но тя ти писа да не неглижираш състоянието на болното коте. Аминка има огромен опит в лечението на болни и наранени котки. Погледът на Пупка не е на здраво коте, има нужда от сериозно лечение, поне опитай. Ако ветеринарят неглижира състоянието й, просто го сменяш незабавно. Вече едното коте ти умря, остави екстеншъните, котето има нужда от адекватно лечение и спокойствие. Дано се справи!
noragami, дали не би се съгласила съседката ти да сложите къщичката под нейния навес/сушина?
Iris04, да не сме братовчеди нещо? 🤗

# 440
  • Варна
Добро утро, дами Simple Smile
Хистологията я чакаме всички с нетърпение. Веднага щом имам новини, ще кажа.

Фелиуей трябва да се държи постоянно включен и не мирише на нищо за хората. Един флакон издържа около месец, но зависи на коя степен го сложиш.

Норагами, аз на тези пластмасови къщички вяра нямам, сори. Ако няма вариант за дървена/шперплатова, сто пъти по-добре ще е два кашона един в друг и една дупка за влизане и излизане. И в двата случая изолацията ще е по-добра от тази на пластмасата. Е, кашоните (които за да не се мокрят ще им трябва и да се опаковат в найлон) няма да са приятни за окото, но ще пазят топло на котанче. Ние имаме в Приселци дървена къщичка и само в студените дни се ползва, но е голям фурор тогава.
Но да ти кажа, твоят хубавец бездомен според мен си е уредил вече много прилични битови условия, не изглежда като да няма къде да се приюти. Котетата, които си нямат скривалище, изглеждат много мърляви. С една дума, според мен той няма нужда от къщичка и му е достатъчно да го храниш.

За Наруто стискам палци и лапки бързо да се оправи. Давайте котешки пробиотик, върху мократа храна се посипва сашенцето. Моите го обожават, първо него изблизват. Освен пробиотик, който е задължителен, когато са разстоени от антибиотик, аз давам и истинско био кисело мляко или ЛБ (в тази тема някой ми го препоръча). Взели сте му специална храна уринари, нали? Само с нея ще го храните вече, нали? Много е важна храната, моля ви не я пренебрегвайте.

Форест, Пупка е на лечение за панлевкопенията, нали правилно съм разбрала?

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 08:21 от NoProblems

# 441
Норигами, няма ли в Белгия мебели втора ръка? Когато взех Тери, спасеното котило беше разположено в шкафче от обувки с премахнати прегради.В едното му отделение беше спалнята, застлана с вълнени пуловери, а в другото - кухнята (купички с храна и вода). Котетата бяха 6 и така се избягваше рискът да разлеят водата там, където спят.

Та някакво старо шкафче - напр. нощно, може от вътрешната страна да облепиш с фибран - продава се в строителните хипермаркети и се лепи с  пяна към стените. От горната страна листът може да е външен, по-голям и да служи като козирка (да пази входа от намокряне), а отгоре някаква водоустойчива материя - ламарина, поликарбонат, битумна мушама/керемиди....Може даже да изглежда симпатично, ако боядисаш в цвят. Бих застлала колибката с нещо меко и топло, а в големи студове + бутилка с топла вода - за загряване вътре.Крачета продават в строителните хипермаркети, но може и да се импровизира - да се нарежат крачета от дърво/итонг с еднаква височина и отгоре да е шкафчето. На отвора може да направиш завеска от по-тежък плат, навървена на връв/тел, последната, завързана към пирончета в двата края. Котето ще може да се шмугва при пуснатата завеска, а тя ще спира вятъра и донякъде студа.

За оперираното коте с бъбречен проблем мога да предложа 10 кг. уринарна лечебна храна от обсъжданата по-горе марка - немска е. Взех я на промоция х 15 лв/кг, но котето на близък, което е с пясък в пикочния мехур отказва да я яде.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 08:22 от Шарлот

# 442

Пропуснала съм явно, но защо оперираха Наруто? Аз не бих чакала, бих дала пробиотик веднага. И оризова водичка в мократа храна.
Forest, не зная ти ли докладва Аминка, но тя ти писа да не неглижираш състоянието на болното коте. Аминка има огромен опит в лечението на болни и наранени котки. Погледът на Пупка не е на здраво коте, има нужда от сериозно лечение, поне опитай. Ако ветеринарят неглижира състоянието й, просто го сменяш незабавно. Вече едното коте ти умря, остави екстеншъните, котето има нужда от адекватно лечение и спокойствие. Дано се справи!
noragami, дали не би се съгласила съседката ти да сложите къщичката под нейния навес/сушина?
Iris04, да не сме братовчеди нещо? 🤗

Не съм докладвала никого, и моят коментар са изтрили! Не неглижирам нищо, а погледът на пупка е такъв, защото преди снимката цокаше и се приготвяше да спи, или и е било досадно, че и не и давам да се измие Simple Smile 🤗

# 443
Здравейте!
Темата за оцеляване на бездомните котки ми е много болна тези дни и ви изчетох с особено внимание.
Чудим се какво да ги правим уличничетата.
На едно място под козирка на трафопост, надиплихме стари постелки в голям кашон, отгоре и отстрани има найлон. Само едно малко болниче влиза вътре, другите -не.
Съседка е сложила под терасата си на първия етаж две правени от мебелни плоскости кутии с дупка за котките още преди година, но казва, че котките никога не са влизали вътре...
Имате ли предположения защо е така? Имате ли съвети?

# 444
Шарлот, в Амазон гледам. Има различни варианти като обем, килограми и опции. Старата ни котка е грацилна (3.7 кг) и кротка, текстилната ни чанта е малка и добре се чувства в нея. Чуи обаче расте едричка и кой знае какви обеми ще постигне. А е и подвижна и палава много. Това загледах, дават го до 8 кг и циповете се заключват.

# 445
Днес нашата Бети става на 2 години. Да е много здрава и спокойна!

Следобед ще има подарък и почерпка за рожденичката. Според дъщеря ми е задължително. Даже осигури свещичка! 😁

Да оздравяват всички болни котаци.

# 446
djasra, може пък все пак да влизат нощем, просто да не ги вижда? Семейство от съседен блок имат върху гаража си три къщички за котки, плътно една до друга са. Дървени, мъжът ги е правил. Нависоко маците са в безопасност и по - спокойни. Пък имат и сянка лете, под клоните на дърветата са скрити.
Май писах, от понеделник в клиника имам сладка мъркаща бездомна госпожица. Ударена в таза, за щастие гръбнакът не е счупен. Едното оче няма да се възстанови. За домашна не е проблем, но навън... Всяка вечер ходя, когато й слагат инжекциите, глезя я с лакомства. Бързо се възстановява, че и понапълня🤗 Ами после...

# 447
        https://www.pinterest.com/pin/567383 … sp;    
     https://www.pinterest.com/pin/15481811028302 … o=1    
  https://www.pinterest.com/pin/70437487981500/sent/?invite … o=1    

Попаднах на тези контейнери. Слама се намира по зоомагазините.

Съжалявам, че не качих изображения, но имах проблем с прикачването.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 13:32 от Bamzita_new

# 448
ForestFairy13, оперираха го заради запушване на уретрата. Преди операцията няколко пъти му поставяха катетър, но пак не можеше да се изпишка нормално и за това се наложи операция.
Купила съм му пробиотик.

NoProblems, да взели сме му такава специална храна уринари, но нещо не я харесва. Яде по много малко, а по принцип си е доста лаком...

Малко късно ви отговарям, понеже както казах имам малко дете и много не ми остава време да си зяпам телефона Grinning Ще ви държа в течение за състоянието на Наруто. Мислех си, че пак ще си е същото коте като преди, но явно ще отнеме време да се възстанови.

# 449
  • Бургас
Днес си отиде Бенджи, стана Звездичка на небето Heart Sob Flowers Sunflower
Почивай в мир, скъпоценно човече, винаги ще те обичам! Heart

Общи условия

Активация на акаунт