Любители на котки - Тема 189

• 37 293
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Съжалявам за Бенджи!
Аз също започнах да губя надежда за нашия Наруто Sad Сутринта му дадох консерва, понеже не иска да яде от сухата храна, и от нея яде мъничко. После цял ден лежа и спа, но това е нещо нормално за него по принцип. Винаги е бил доста поспалив. Но вечерта като го виках да дойде за да яде, той не искаше да стане. После аз отидох при него с храната за да я подуши. Пак не искаше да яде и след малко повърна. Очевидно нещо не му е добре. Даже се чудя като му е лошо и няма апетит дали е правилно да му се дават лекарствата, защото някои са антибиотици все пак. Утре ще звънна в клиниката, където го оперираха да ги питам на какво може да се дължи. Те най-вероятно ще искат да го закараме там да му пуснат изследвания или да е на системи според мен, но вече нямаме финансова възможност за лечение. До сега заминаха над 1300лв и вместо да се оправи сякаш става все по-зле Sad Не знам какво да го правим Sad Виждам, че в темата има много активни потребители и за това искам да спомена, че става въпрос за гр. Варна. Ако някой има някакви отзиви добри или лоши от някой лекар или ветеринарен кабинет в града, ще се радвам да ми сподели. Защото вече и аз не знам дали просто сме изтеглили късата клечка или все попадаме на некадърни лекари...

# 466
Win, от скоро ходим в Елпида. Попаднахме на много мил, грижовен и човечен доктор, говори, обяснява и не пренебрегва пациентите си, както и притеснените стопани.
Казва се д-р Славчев, сигурна съм, че ще Ви обърне внимание.
Иначе сме ходили и в ОВК, доволна съм, но "дерат кожи",един ехограф беше около 70лв.
Стискам палци всичко да е наред с Наруто, ако имаш възможност утре го заведи да го видят.
Д-р Славчев ни даде една паста, която се прилага при котки, които отказват да се хранят. Прилага се във вътрешната част на ухото на животинката, но нека доктора да прецени.
Не се отчайвай, нищо не е загубено! Simple Smile Ще живне като му се върне апетита Simple Smile

# 467
Бяхме вече в Елпида, но не при този лекар. Беше свободна д-р Бикова и тя го пое Наруто. Една седмица беше в клиниката на стационар, но общо взето нищо не се случваше. Ту беше по-добре и ме обнадеждаваха, че на другия ден може да го изпишат, а като дойде следващия ден пак ми казваха, че не е добре. Накрая д-р Бикова излезе в отпуск и Наруто беше прехвърлен на друга лекарка, от която изобщо не бях доволна, защото си позволяваше да му прави разни процедури без да ме уведомява или попита даже. И като разбрах каква сметка сме натрупали веднага си го взехме и го заведохме при д-р Тодоров в МВК за да го оперира. В Елпида постоянно ми казваха, че техните хирурзи не искали да го оперират, всеки път когато ги питах, а в същото време техните методи не даваха резултат...
Не съм чувала за такава паста. Ще попитам утре. Не знам как да му върна апетита по друг начин. Даже си позволих да му дам едно лакомство от любимите му, но и от тях не пожела да си хапне Sad

# 468
  • София
WinWar, Наруто е претърпял тежка операция. Ние имаме един Рижко, който спасихме от улицата. Беше с пробит пикочен мехур, който зашиха. В болницата стоя около 5 дни след операцията и ни го връчиха. Ами за мен това не беше живо коте. Чудех се защо го изписаха толкова рано, но той и в клиниката отказваше да яде. Дъщеря ми го хранеше и поеше насила със спринцовка. Стоеше непрекъснато до него и буташе вода или разреден пастет със спринцовката. Колкото влизаше в устата, толкова излизаше и извън нея. Бяхме сложили легенче с бентонит до него на дивана, защото не можеше да ходи. И това продължи почти седмица, доколкото си спомням. Сега, 4 години по-късно, е здрав 7-килограмов котарак, който стана тартор на котешката ни групичка. В началото правеше от време на време цистит, но успяхме да го овладеем с продължително даване на Цистон от човешката аптека.

В никакъв случай не спирай лекарствата! Иначе сещам за Calo Pet - енергийна поливитаминоминерална паста. Пак сме бутали насила със спринцовка. По принцип е вкусна, повишава апетита и много малко количество от нея дава жизнени сили на котето. Можеш да прочетеш за нея в нета. А пастата за повишаване на апетита, която се маже в ухото е Миратаз/ Mirataz. За нея научихме от NoProblems, която я прилагаше на котето Мъри. Можеш да погледнеш написаното от нея преди месец (дали не стана и повече?).

Разбира се, добре е да се направят изследвания и да се види дали няма някакъв проблем. Но с храненето трябва да си много настоятелна.

# 469
Днес ми препоръчаха дифузер Feliwey с котешки феромони. Дали някой е ползвал и доволен ли е? Котката ми започна да пишка извън тоалетната, когато я оставя сама, и преди се е случвало и знам, че е от стрес.
Aз. Заради Пиратя и котката, която взехме. От седмица. Уж за да не го ръмжи. Никакъв ефект. Нещо повече - той вече започна да се дразни от постоянното ѝ ръмжене и започна да посяга да я пляска.
Не че съм вярвала на 100% на тези дифузери, но исках да опитам. В моя случай го взех, за да се сприятелят двете котки. Не знам как е като действие за пишкането извън тоалетната. Ти предполагам имаш предвид спрея. Аз говоря за дифузерите в контактите.

Ичи, аз явно съм пропуснала. Какво му е било на това оранжево мъниче? Болничко ли беше?

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 07:16 от Защо ме търсиш?

# 470
Рано сутрин на изпроводяк-уютно котенце в снежна София❤️

Нори,когато Сакура беше избягала,беше същата.А е домашна.Тя и в къщи не се гали.Но пък,когато направите къщичката,ще разберете по това,колко дълго е в нея.

# 471
Добро утро!

Малко със закъснение да се изкажа и аз. Дифузера го ползваме когато пътуваме и вижда  ефект. С него не спим една  нощ, без него не спим 😁

Габа гамма съм давала за епилепсията на Лио. За съжаление не помогна,  но и не помагаше със седиращ ефект, чак му се чудеха в клиниката, че уж трябва да е седиран, а той е бесен 😆 Вероятно си зависи и от дозатя де.

# 472
Съжалявам за Бенджи. Cry

Със закъснение, но пожелавам на Бети здраве и да радва човеците си много години . ❤️

# 473
WinWаr, дай банкова сметка или револют да помагаме. Сигурна съм, че и други не биха имали против да се включат.

# 474
Аз онзи ден взех Брит гастро и смесвам с Есеншъла. Не е повръщал Ари, слава на Бога.
Изхвърлих котешката трева, ще му взимам малцова паста, но тревища повече - не.
Не му понасят явно.

Като излезе сутринта на снежната тераса и веднага се изтърска и понечи да се върне 😀
Сега се припича в детската стая 😀
Съжалявам за котенцата, бързо да се оправят болните !

# 475
Единственото котешко нещо, което се ползва у дома - котешкият тунел 😆

# 476
Неразделни сме!

# 477
  • Стара Загора
Даже не поглеждаме навън 😘

# 478
  • София
Единственото котешко нещо, което се ползва у дома - котешкият тунел 😆
Аз имам тъкмо 2 тунела от времето на Мъро и Мацо и така и не съм ги извадила. Simple Smile Но пък не знам дали търчането няма да се увеличи. И без това се гонят като луди. Simple Smile

Обаче се сетих за най-употребяваното котешко нещо у нас - къщичка от филц. Имаме 3 и трите винаги са заети. Мисля, че и други в темата са доволни от нея. Видях я в брошурата на Лидл за другата седмица - 23 лв. Ако някой има мерак да я пробва.

# 479
  • Варна
Аз купих парче филц, най-дебелия който имаше в магазина за платове/в подлеза на гарата/ и се опитах да му направя нещо такова .

Ето го Simple Smile))

Обаче от толкова скачане и търкаляне по него, филца така омекна, че вече не ще да стои както трябва.
И затова сега е така, обича да спи вътре.

Общи условия

Активация на акаунт