Любители на котки - Тема 189

• 37 272
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
От всеки строителен магазин от типа на Практикер, Баухаус. От магазин за крепежи. Тапите също мисля че ще ги има в магазин за крепежи. В Лидъл понякога пускат също комплекти с планки.

# 526
  • София
Колелото ни дойде.

Опознаха го, видяха кой/какво и Аш не слиза от него Simple Smile

Не е много шумно, но се разбира ако някой (Аш) се качи на него.
По-късно ще кача клип.

https://www.youtube.com/shorts/Ku8ILEt4CFk

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 12:55 от AnMary

# 527
Браво! Супер изглежда колелото.И аз днес щях да взимам нова драскалка,но реших да пробвам да оправя старат аим,поръчах сезал и ще го навия  около основата. Зоо плщс тази ггодина нямах ахубави намаления.Миналата година им взех храна,която ми стигна до май-юни.Сега не виждам никакви намаления.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 16:28 от red soul

# 528
AnMary, супер е колелото, а "колоездача" е уникален сладур. Нетактично ли е да попитам за цената? ММ може да направи такова, имаме и материали и машини за това, но ако цената е приемлива, предпочитам да не го занимавам.

# 529
Мая, да си жива и здрава и повече хора като теб ! ❤

# 530
Ну Заяц, а да пуснете малка поточна линия не може ли? Понякога случайната хрумка отваря нови пътища.

# 531
Шарлот, прочете ми мислите:) Имам разработен бизнес план в главата - индивидулани дизайнерски решения за котка (и) за всеки дом или апартамент. От оглед през дизайн, визуализация  и изпълнение:)  Само си представете колко яко би било да има такава услуга. Но това са мечти, ние с ММ сме с по 10 дини под всяка мишница, а желаещи да работят и да се учат няма, а с четири ръце нищо не се получава. Хрумки да искаш от нас, но няма кой да работи. Производство в България е мръсна дума, никой не желае да се цапа, всеки напира да седи в офис:) Извинявам се за отклонението.

# 532
Много е тъжно, че не само за животинките не се мисли, но хора изтляват в ужасни условия.

Четох във ФБ текст, който няма да копирам, а съкратено ще преразкажа. Действието се развива в Нидерландия. На възрастна дама, която традиционно празнува тържествено рождения си ден, малко преди него (през ноември месец) откриват тумор в напреднала фаза, който й пречи на храненето. Неоперабилен, тя възрастна и е поставена на поддържащо захранване със системи. А тя била вече обявила, че тази година ще празнува РД  край морето. И когато се разбрало за състоянието й и неговата необратимост, близките се обърнали към организация на пенсионирани шофьори на линейки. Те купували бракувани линейки, оборудвани за превоз на пациенти и с тях изпълнявали желания на терминално болни. Така отвели дамата до морето, качили я на инвалидна количка с дебели колела (за да не затъва в пясъка) и я оставили с любимото море - за последно. Изглежда осъществимо като идея. нужен е живец и действеност на хора емпати, имащи отношение към страдащите.

А вие опитайте, явно сте от малкото "горящи" хора. Погубват хладината и равнодушието.

# 533
И аз съм кандидат клиент за колело...

# 534

amy_nka, при хранене със сурово месо, то само свинско ли трябва да е или може и друго, както и трябва ли добавки да се дават?
Свинско, свинско. Без никакви добавки.
Куриозно е това за свинското месо, защото никъде няма да намериш гранули или паучове със свинско. Всичките са с пилешки протеин. Simple Smile Аз открих "топлата вода" преди няколко години покрай търсене на евтина хипоалергенна храна за чистобялото ми котило. От тогава насам винаги съм го препоръчвала този трик и на доста котета от темата е помогнал. Оказва се, че някои котки развиват, а други са предразположени към алергии на пилешкия протеин, за това месото трябва да е различно от пилешко. Всичко може да пише на пакетите, но реално си нямаме на представа с каква химия храним котките си и как им действат съставките в тях. Свинското няма мазнини (другия фактор в храните, които подрискват котките е смяна на храна с по-висок % мазнини). За сметка на това е богато на вода, което компенсира дехидратацията по време на диария и ако котката не пие достатъчно вода. За пилешкото сме чували, че е наблъскано с хормони, за свинското не сме чували същото.
Защо няма храни със свинско е мистерия. Най-вероятно няма изгода за производителите.

# 535
  • София
Нетактично ли е да попитам за цената?
260 лв е голямото. Имат три размера, малкото и средното мисля бяха по 210 и 230. Внос са, но не разпитвах от къде. Щом са внос най-вероятно са по-евтини.
Кръговете са направени от две полусфери. Не знам каква е основата, ММ не ми даде да отлепя постелката. Постелката е с велкро. Малките дъски най-вероятно са хванати с нитове и болт.
Основата е с две колелца.

Преди гледах diy колела, бяха с лагери.

Мислех да купувам колело от Зооплюс. В момента е 407 евро. С доставката до България щеше да излезе доста. Та цената на това ме устройва.

Аз мислех да правя котешки къщички, дървени, но не знам дали е рентабилно.

# 536
Не мисля,че в България има много хора,склонни да дават много пари за животните си.
Цената е много добра в случая.И аз ги гледах в Али за над 200 евро.Може би от зооплюс са от там.

# 537

amy_nka, при хранене със сурово месо, то само свинско ли трябва да е или може и друго, както и трябва ли добавки да се дават?
Защо няма храни със свинско е мистерия. Най-вероятно няма изгода за производителите.

Суха храна има със свинско, Дара като беше болна ядеше само сурово свинско и като оздравя така си продължи, аз обаче се притесних, че само със  сурово месо не си набавя други полезни неща и им взех от тази храна:
https://petmall.bg/kotki/hrana/suha-hrana/105011-suha-hrana-esse … ko-bez-zurno-15kg
Има и за кастрирани
https://petmall.bg/kotki/hrana/suha-hrana/105014-suha-hrana-esse … ko-bez-zurno-15kg и за малки котенца - https://petmall.bg/kotki/hrana/suha-hrana/105009-suha-hrana-esse … ko-bez-zurno-15kg
Ето една Дара и една Фъстъчка

Извинявам се за дългия чаршаф, нещо от телефон не ми се получи скрития текст.

# 538
  • София
Пробвам с видеото на Аш да убедя ММ да купим колелото на Барни, отговорът беше:"Нашият най-много да заспи на него..."

# 539
Galanthus, можеш ли да снимаш какво представлява тази марка гранула? И да споделиш въобще ефектът от нея същия като от чисто свинско месо ли е? Харесва ли се? Simple Smile
Радвам се, че сте добре с Дара.

Общи условия

Активация на акаунт