Любители на котки - Тема 189

• 37 236
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Това е вариант докато се отучи - после сам ще го избягва:
https://www.temu.com/bg/78x11-%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B0-200x28-%D … 991584_faz4qyk98m
Отделно в Практикер има гел против кучета и котки - трябва да се прочете съдържанието - кое в него ги отблъсква - все пак е място за готвене.
https://praktiker.bg/bg/Zashtita-ot-drugi-zhivotni/GEL-ZA-OTBL%C … -GO-BACK/p/116514

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 07:29 от Шарлот

# 586
С тиксо съм пробвала при Фин.Загуба на време и тиксо.И голямо търкане на лепило после.Зя фолио и найлони,внимавай да не се окаже като моят Зак,който обича да къса на малки парченца и да яде.Опасно е!
Приеми,че зад гърба ти котката си е котка😊Понеже съм серт и наистина смятам,че в социум се спазват правила,моите котки имат дисциплина.Но,когато не сме дълго време заедно/на ваканция/,те си се катерят,където решат.Имаме камера.
Таня,не казвам,че няма едри женски, но са по-скоро изключения от правилото. Обожавам едри животни, затова всички до сега бяха мъжки и все едри. Сакура ме научи да обожавам и дребни, нежни, ходещи плюшки.
И не разбирам защо все се шегувате за европейската порода.Приета е. Стара е, от нея водят начало много "луксозни"породи, в паспорта си Зак така е вписан, и не от мен.Тогава, защо да не се определя като такъв?

доп.Закито,моят разрушител.Нямала съм такава котка,досега.Изяде всички играчки от Фин, които си бяха като нови, дори след 6 год.Изяде праговете в коридора, цветята ..  Обича кашони, хартия и пера.След като една ваканция ми изяде две книги, сега нарочно му оставям кашони.Това е вчерашното му кашонче.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 07:33 от red soul

# 587
Капаните ми бяха провал още първите минути. Тиксото не го отрази. А фолиото както предполагах че ще стане, му беше интересно как шуми и още повече обикаля и игра по него.  
Аз съм много на ясно че имам котка и има своите нужди. Нямам с какво да се примирявам. Нито се ядосвам нито му се карам. Но знам и че има места на които попринцип котките знаят че не е редно и не ходят там.
Същото е и с ровенето в цветята. Да мога да ги изхвърля всичките.  Имам останали вече много малко саксии. От тях има интерес само към една голяма. Направила съм й антировене покритие. Ама успява да го навдигне и пак да издърпа пръста. Случва се когато съм заета няколко часа с готвене, чистене и да не му обръщам внимание. И той някъде изчезва и после откривам цялата пръст по земята. Изчиствам я и изобщо нищо не му казвам все едно го няма . Но докато прибера прахосмукачката и отново я е изровил. За мен си е чисто търсене на внимание. После я забравя за седмици. И изобщо не ходи в нея. Дакото пак не се наложи да ми напомня че той  е по-важен от всичко(не че съм го забравила, ама от къде да знае душичката).  Последния път като счупи една саксия с орхидея мъжа ми беше силно възмутен че стоя и целувам катарака докато му чистя белята, а ако той без да иска  я бутне и я събори после една седмица съм щяла да му мрънкам Grinning
Плота има уреди по него които няма къде да прибера, колкото и да ми се иска. Огромна купа с плодове, които също освен там няма къде другаде да стоят. И за това ми се ще да си знае забранената зона.

# 588
Ако след "беля" седиш и целуваш котарака,няма как да се научи,че е "беля" и да не я повтаря.

# 589
Той беше достатъчно стреснат от падането и чупенето на керамична кашпа, за да стоя и аз да му се карам. Не  съм открила начин да възпитавам котка, не случайно съм попитала тук какво мога да направя. Просто съм на мнение че караници или шамари при котки не помагат и  за това търся идеи от хора минали през това.

# 590
  • София
Освен да паркираш прахосмукачката пред плота... Simple Smile

# 591
Той беше достатъчно стреснат от падането и чупенето на керамична кашпа, за да стоя и аз да му се карам. Не  съм открила начин да възпитавам котка, не случайно съм попитала тук какво мога да направя. Просто съм на мнение че караници или шамари при котки не помагат и  за това търся идеи от хора минали през това.

възпитание само в бг се приема за "караници и шамари",това съм го видяла вече😊Интелекта на котките е като на 3 год дете.Възпитава се така,както се възпитават деца.С търпение,постоянство и здрави нерви.Не с подценяване на възможностите им и с бой и наказания
Щом питаш,ще ти отговорят.Успех!✌️

Лято,Финдъс обожаваше да го прахосмуча,Закари бяга от прахосмукачката,като от дявол Имам белег от ноктите му,заради нея.Дори се катери по плочките на стената на банята от страх.Сакура ме следва с любопитство,докато чистя

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 09:40 от red soul

# 592
Red soul виждам че мненията ни се припокриват. Би ли ми казала ти как процедираш с твоите котки. Примерно ако тръгнат да щурмуват плота вечер как би им показа че не е редно.
Той реално си го знае, защото през деня не го прави. А вечер като е там и щом ме чуе и скача.
За сега се надявам че е нещо временно. И след седмица като разбере че вече няма боровинки там и няма нищо ама нищо интересно за него (като изключим фолиото снощи) може и да спре да се катери.

Прахосмукачката никакъв страх. А пароструйката и мопа са любими да бяга и да ги гони като чистя.

# 593
Аз повтарям  много и с твърд тон,че не може,когато правят нещо,което не искам.Не се учат веднага,но бързо схващат.Закари дори знае"стоп,в леглото,долу,ела и др ",Сакура знае "не",но пак върши работа.
В твоя пример с орхидеята,нямаше да го гушкам,пак щях да му покажа"не!".Пръскалото,което си ползвала им води същия стрес,затова не виждам логика да си го гушкала с орхидеята Аз,пръскала,вестници и прочие,не съм ползвала.
През нощта моите спят.Сакура с мен,Закари долу Той така и не поиска да спи до мен В началото са се казвали,намирах кавички.Сега вече не го правят Може и да не намират нищо интересно в това,аз не оставям нищо за тях Спя горе и не ми пречат.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 10:05 от red soul

# 594
Е тук вече почват много да се размиват нещата. Аз не мисля че котките разсъждават като 3 годишни. Даже напротив. За мен са много по умни, и много добре знаят какво е редно и какво не. Той много добре знае че
на плота не може, иначе нямаше да го прави "тайно". Много добре знае че не може да рови в саксиите, иначе нямаше да ме гледа право в очите докато протяга лапичка и бърка вътре. Или да събаря разни неща от високо докато ме гледа в очите дали ще реагирам.
Примера с тъпата орхидея беше в кръга на шегата. Както и това което каза мъжа ми също беше на майтап докато се смее.
 Да целувах го. Но всичко си има обяснение. Видя калинка и веднага  скочи да я хване . Обаче съответно саксията падна и се строши. А той и стои скрит под леглото, а сърцето му така силно тупкаше, че е много ясно че ще го целувам и гушкам. И да му кажа сто пъти "не", файда няма. Той много добре знае думата "не" когато съм при него.
Нито възпитавам с вестници, нито крещя, нито удрям.
За мен той е коте на 7 месеца което има нужда от новости.
Ще му взема после един дебел мокет да му направя тунел за игра, защото явно всички играчки са му омръзнали и търси нещо ново по плота.

И нека не забравяме че бях поискала съвет какво мога да направя за да изгуби интерес към плота.

# 595
Е тук вече почват много да се размиват нещата. Аз не мисля че котките разсъждават като 3 годишни. Даже напротив. За мен са много по умни, и много добре знаят какво е редно и какво не. Той много добре знае че
на плота не може, иначе нямаше да го прави "тайно". Много добре знае че не може да рови в саксиите, иначе нямаше да ме гледа право в очите докато протяга лапичка и бърка вътре. Или да събаря разни неща от високо докато ме гледа в очите дали ще реагирам.
Примера с тъпата орхидея беше в кръга на шегата. Както и това което каза мъжа ми също беше на майтап докато се смее.
 Да целувах го. Но всичко си има обяснение. Видя калинка и веднага  скочи да я хване . Обаче съответно саксията падна и се строши. А той и стои скрит под леглото, а сърцето му така силно тупкаше, че е много ясно че ще го целувам и гушкам. И да му кажа сто пъти "не", файда няма. Той много добре знае думата "не" когато съм при него.
Нито възпитавам с вестници, нито крещя, нито удрям.
За мен той е коте на 7 месеца което има нужда от новости.
Ще му взема после един дебел мокет да му направя тунел за игра, защото явно всички играчки са му омръзнали и търси нещо ново по плота.

И нека не забравяме че бях поискала съвет какво мога да направя за да изгуби интерес към плота.
Щом е на 7 месеца, сам ще изгуби интерес според мен, когато Пупка беше малка, хвърчеше по цяла нощ, взимала съм я да спи при нас и вместо да спи, постоянно ни хапеше по краката и си играеше.. 😁 сега вече е улегнала, и спи по цяла нощ. Каза, че живеете в малка квартира, явно и е тясно и се чуди каква пакост да свърши, особено ако стои в 1 стая. Ще отшуми според мен, трябва си търпение, и да - наистина разбират всичко, ама се правят, че разбират само това, което им изнася 🤣 като малките деца, като кажа на сина ми да не прави нещо и му се скарам, по същия начин прави, поглежда ме и нарочно пак го прави. Ама като види яденето веднага знае, че ще яде. 😁 Ще отшуми според мен, просто малко търпение или се опитай някак да го измориш преди да си легнеш 🤷🏼♀ Някъде май съм чела, че бягат от цитрусова миризма, но не съм сигурна 😁 може да опиташ.

# 596
Как виках преди един час, не знам за смях или за рев е положението. По изключение съм си вкъщи. Пия си кафето и виждам как Буда слиза по стълбите, след нея  търчи Марса и виждам, че Буда държи в устата си нещо голямо. Пиленце хора, птичка.  Подкосиха ми се ръце, крака.... Тръгвам към Буда, тя газ по стълбите, Марса след нея, аз след тях. И така се гоним нагоре-надолу няколко минути. Сгащих Буда в един ъгъл, гледа ме право в очите и не пуска птичето, аз вече  съм  в истерия, с една хавлия в ръката, за да хвана пиленцето. Пусна го, не беше живо. Много ми стана гадно, много...и нямам идея как го е хванала,  навсякъде по тунела и катиото има мрежа.
И понеже за първи път ме чуват да възпроизвеждам подобни децибели, един час ме гледат стресирани право в очите.

# 597
Благодаря ForestFairy13. И аз мисля че е нещо временно.  Обикновено губи интерес бързо.
Снощи капаните нищо че бяха провал и игра с фолиото. После се прибра сравнително бързо. Като станах и събрах фолиото на топка да не шумоли защото ни буди. Поигра десетина минути с топката и си дойде да спи.
Иначе квартирата е малка от към липса на коридори, и брой стаи. Но пък  са доста големи и с много свободно пространство и стоят отворени. Също има висока катерушка. Играе постоянно. Спи си при нас, просто му се ходи да дискотека преди лягане Grinning
Като се замисля точно тези дни като започна да ляга чак в 1-2 през ноща си промени режима на игра. Преди играеше много от 8 до 10-11. А сега спи като труп върху мен точно по това време и като дойде време ние да лягаме, той тогава се разиграва. Довечера ще го държа буден преди лягане и ще го изведа към 9 на разходка.

# 598
Че,аз какво по-различно казвам.Няма причина да се обиждаш.
Колкото и да не се иска,обаче,котаците са с интелект на малко дете Другото си е преекспониране от собственика Нещо като моето гадже е най-красивото'❤Примерно,съдейки по моето хлапе,не смятам,че 3 год.са глупави.Моето отдавна беше наясно което правилно,кое не.Но пък аз осъзнавам,че имам невероятен късмет с него😊😍,да ми е живо и здраво!
Пробвай си варианти,все някой ще проработи при вас.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 12:03 от red soul

# 599
  • София
Ну Заяц, проверете мрежите за някоя дупка/дупчица.
Пиленцето може да е влетяло и след това да не е намерило обратният път.
В кръвта им е да дебнат и убиват.

Аз у нас си се карам, но разбират само от едно "не".

За прахосмукачката - у дома никой не се страхува от нея, а Оникс я обожава Simple Smile Само чака да се пусне и да тича да го смучат.
Той май само сешоара не обича.

Качихме и Дейзи на колелото. Като се засили леко и я хване шубето скача директно на паркета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт