Любители на котки - Тема 189

• 37 244
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Повечето, да не каца всички, когерман и улична превъзходна а са Европейска

Моята Бяла Европейска принцеса няма проблем с цвета на лапите.

# 571
Тя няма как да ги вдигне.Европейските имат голяма разлика в теглото между мъжки и женски.
Ама моята котка няма порода, или това е някакъв вид улична порода?! Брат ми се шегува, че е порода “коферман” 🤣

https://kotkite.com/article_44.html

# 572
И при нас има лека промяна в отношенията. Феликс (4 г.) е страхлива, ината, с характер, претенция към храна, мързелива. Кокорчо (2 г.) 2 като плюшена играчка, прави беля след беля и хапва и човешка храна по малко. Тя само спи, яде и си седи на нейните места.

Голямата е първа в къщата но не обича да я гушкат. Отбягва хората. Майка ми се влюби в малкия и си го носи да спи при нея, играе си повече с него. То и Феликс не обича много да си играе, мързи я.
Аз ги разнасям по стаи и балкони на ръце и двамата, но не играя с тях.
Двамата си разделиха стаите и хората. Тя спи върху мен, той - при нея в другата стая. Преди няколко дни късно вечерта го заварих да спи сам на стол в кухнята. Сложих го на моето легло и цяла нощ спа при мен. Тя си спа в кашона. Това се случва за пръв път и се чудя защо.

Преди като се приберях комисия от двама митничари ме чакаше на вратата за проверка - кой ще гушна първи, какво има в торбата, ръцете ми на какво миришат. Сега на никой не му пука та се налага да ги издирвам. Малкия на няколко пъти бяга по етажите.

Майка ми казва че като отиде до тоалетна понякога и двамата ходят с нея. Аз отскоро като си мия ръцете идват и двамата. Тя сяда на казанчето, той - на тоалетната чиния. Преди идваше само той да гледа струята - тече под мивката.
Започнаха и да се бият. Единия път напада единия, другия път - другия. Удрят лапички, тя хъска и накрая единия бяга.
Понякога стават на кълбета - малкия иска да си играе, за нея е нападение. Тогава ги разтърваваме. Иначе не се бъркаме в техните отношения.
Храна имат във всяка стая, тоалетните са две.

Веднъж споделих с кучкарка от квартала техните отношения. Тя е с мини пинчери на 3 и 13 години, еднополови. Тя каза че и при тях е имало ревност от страна на по - възрастното куче. Доктори й казали да не се меша в техните отношения, да се оправят сами. Ако малкото бие голямото то е защото голямото го позволява. После отношенията ще се обърнат. Дали наистина е така?

И на мен ми е интересно да чета опита на тези с повече от една котка или котка/котки и куче.

Феликс:

Кокорчо:

Това е НЕЙНИЯ кашон. Той има много по цялата къща.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 20:16 от Поми

# 573
Като говорим за сприятеляване, един 6-7 годишен джентълмен (не се знае точно), и 4 месечната разбойничка, която вече съм ви показвала:

# 574
Джаки, а джентълменът не е ли трицветен? Ако е така - голяма рядкост е това.

Ние направихме екип от куче и коте. Към момента на събирането кучката беше на 9 г., а котето - на 2-3 месеца. Още когато отидохме за котето, водехме с нас кучето. На къс повод приближихме котилото. Кучето прояви пълна търпимост - дори не изръмжа. Единственият малчуган (от 6 бр.), който изсъска, посегна с лапа и избяга, беше бъдещата кота Тери. У дома, в началото, ги деляхме - живееха в различни стаи. Постепенно скъсявахме дистанцията. Котето вече беше опознало стаята и си беше отработило маршрути за качване до най-високата част на стенни шкафове (а стаята е с височина 3.20 м.). Тогава ги събрахме и, за да има равенство, допуснахме кучето да спи в същата стая (преди това леглото му беше в коридор). Формално всичко беше наред, но кучето започна да диша с изплезен език (а беше зима). Кардиолог установи дегенеративни изменения на митралната клапа. Цялото внимание се пренасочи към кучето. Бета блокер, диуретик....Въпреки твърдението на ветеринарите, че проблемите със сърцето на кучето са възрастови, ние мислим, че то се разболя от ревност (въпреки липсата на демонстративно неприемане на новия член в къщата).
Сега кучката се подобри (дано е трайно) и смятам, че е постигнат баланс в отношенията. Даже мисля, че по своему се обичат (когато на кучето му е зле, котето приближава и гледа напрегнато, когато пътуваме, кучето ляга до котето, и това го успокоява). Никога не са се били - имало е само предупредителни звуци - от всеки - на неговия език Simple Smile

# 575
Шарлот, не е трицветен, бяло-сив. И без опашка...Загубил я е при близка среща с автомобил, според ветеринарите. По-страшното беше травмата на главата. Оперираха го. Сега работи цар 🤗

# 576
И аз навсякъде чета, че трицветните котки винаги са женски и било голяма рядкост мъжка такава. А моите и двамата са мъжки и имат по 3 цвята 😆 поне аз 3 виждам по тях.
Джаки, ми аз и на твоята виждам 3 цвята бяло, сиво и черни ивици. Такива комбинация как се води?
Манди е същата като твоя само дето едното предно краче и е шарено до лапичката, а при вас май е задното така.Иначе са с еднакви разцветки така като гледам снимката ти. И при нея аз виждам 3 цвята 🤭🤭. Пак бяло, сиво?/ бежово, черно. Какъв цвят се водят такива котки? Аз и Тобчо не знам какъв цвят да го правя- тигров 🤭. Бебето ми го написаха в паспорта сиво шарено 😂, а той почти е бял

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 21:00 от Morkovelka99

# 577
И аз навсякъде чета, че трицветните котки винаги са женски и било голяма рядкост мъжка такава. А моите и двамата са мъжки и имат по 3 цвята 😆 поне аз 3 виждам по тях.
Джаки, ми аз и на твоята виждам 3 цвята бяло, сиво и черни ивици. Такива комбинация как се води?
Хм, вярно, но аз трицветка разбирам ей това:

# 578
Аила, тази потребителка е писала за кучета с този вирус. Няма наблюдения за котки. Знаем, че кучетата по принцип не се хранят със сурова храна, докато котките по принцип трябва да се хранят със сурова (хищници). Rolling Eyes Месата, които купуваме в тарелки са били дълбоко замразявани преди да ги продават охладени. В тях нямам съмнение.

# 579
  • София
Моята кифла (по скоро кюфте) е 5,400. Малко намали темповете на качване на килограми. По-тежка е от момците.

# 580
  • София
Манди е същата като твоя само дето едното предно краче и е шарено до лапичката, а при вас май е задното така.Иначе са с еднакви разцветки така като гледам снимката ти. И при нея аз виждам 3 цвята 🤭🤭. Пак бяло, сиво?/ бежово, черно. Какъв цвят се водят такива котки? Аз и Тобчо не знам какъв цвят да го правя- тигров 🤭. Бебето ми го написаха в паспорта сиво шарено 😂, а той почти е бял
Тигровото се води един цвят. Черното, сивото и кафявото са от една група. Другата група са жълто-оранжево-кремаво/"розово". Въпросните трицветки имат бяло + цветове от двете групи.

Аз използвам сивкав на цвят бентонит. Рижковите лапички са чисто бели. На Преслава също са снежно бели. Но от кафявия бентонит пожълтяват.

Не всички женски улични (европейски Wink) котки са дребни. Пример е Мъри. На дъщеря ми котката също е 5 кг. А на Рижко майка му, която живее пред входа е 6 кг. Мерихме я преди да ѝ оперират окото. Не случайно Рижко е 7 кг без да е дебел.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 21:50 от Таня67

# 581
Помагайте с идеи как да отуча котето да не се качва по плота и масата вечер като си легнем.  В момента който стана от леглото ме чува и слиза веднага. Не мога да го спипам и напръскам със спрей със вода да го свързва качването с гадното мокро усещане.
Няма опция да изолирам достъпа до стаята, защото сме в малка квартира без коридор, реално всекидневната е преходна и от там се влиза в спалнята и банята. От няколко дни вечер като легнем отива в кухнята и започва да се катери, да включва котлони, да трака ,да събаря... Чак към 2-3 часа се кротва и идва да си ляга.
Също е започнал и постоянно да мрънка. Буквално мрънкане, като дърва свекърва. Не истинско мяукане а върви и мрън, мрън,мрън.
Сигурно защото по цял ден сме двамата с него. И аз му говоря нон стоп. И той се опитва и той като мен да ми говори нон стоп, ама с неговия си език Grinning

# 582
  • София
Мая, това с котлоните е много опасно. Трябва или да ги изключваш от контакта или да ги обезопасиш. Дъщеря ми слага ето такива стъклени:

Отдолу изглеждат така:

Официално май са дъски за рязане -  https://moemax.bg/product-49604050030

Колкото за отучването, пробвай с парчета тиксо, които са направени на "халкички" с лепящата страна навън. Така ще се залепят към плота, но ще лепят и отгоре. Като скочи и му се залепят на лапичките, ще се стресне. Но не знам колко ще ти се занимава с това всяка вечер. Simple Smile

Сетих се, че и алуминиевото силно шумолящо фолио също ги плаши. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 22:36 от Таня67

# 583
Котлона е индукционен и реално не тръгва. Но пищи като го пусне и после пищи като се самоизключва. Днес сутринта направо го заключих.
В началото като го взех беше започнал да се качва по масата, но през деня. И два-три пъти го пръснах със спрея и се спря. Забрави за нея. Но сега плота, масата, шкафа. През деня все едно тези мебели не съществуват.  Никакъв интерес към тях. И чака само да си легнем и тръгва на поход.
То реално една вечер бях забравила една кутия червени боровинки отгоре. А той обожава да играе с тях. И той явно ги разбрал че са там. Качил се, набрал си и игра голяма. Загубва я. И айде пак. И явно от там проявил интерес и търси нещо ново да открие.

Ще заложа тиксо тази вечер. Да видим дали ще има разлика.

# 584
Може да вдигне още по-голяма дандания от тиксото. Laughing
Просто си изключете пиукащите неща и не оставяйте на плота нищо чупливо или дребно.

Общи условия

Активация на акаунт