Любители на котки - Тема 189

• 37 225
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
А какво се случва с котетата с диарията от предните дни. Имат ли подобрение?

# 601
  • София
Аз така и не съм успяла да възпитам котка, която да спазва забраните и в мое отсъствие. Simple Smile Отлично разбират кое е забранено, слушат, ако има хора около тях, но когато са сами, правят каквото си искат. Simple Smile Маси, плотове се забърсват преди употреба. Simple Smile Дребни неща, които могат да стават за игра не се оставят на достъпни места. Остават само среднощните гонки, които няма как да прекратя. Става само с изхвърляне на котките. hahaha hahaha hahaha

Сетих се, че Дейзи много се плашеше от един доста голям будилник, имитация на едновремешен часовник. В началото не ѝ правеше впечатление, докато веднъж не го чу да звъни. Joy А той звъни толкова силно, че може и умрял да събуди. След това дъщеря ми започна да слага часовника на забранените места, защото не смееше да го доближи. Тук е преди да се наплаши - часовник, цвете и беснееща Дейзи в цвете. Joy

Сега е 9-годишна мързелана, която не прави никакви бели. Само гледа се скрие някъде, където малкото "чудовище" не може да я докопа. Joy

# 602
Искам да ви покажа котките на сина ми. И двете са мъжки, прибрани изпод паркирани коли на улицата в рамките на 1-2 месеца. Като Ин и Ян са Simple Smile

# 603
Винаги съм истински щастлива, когато бездомна душица си намери дом и стопани! Браво на сина ти, Vanne! И, хмм, голямо котешко изкушение е тази кафява кожа.. 😉

# 604
Благодаря, Djaky! Добра душа ми е той. От малък е отглеждан с животни и много ги обича.

Между другото, тези двете котета ме изумяват. Драскат само по пънчето на катерушката си, не като моите терминатори вкъщи Simple Smile

# 605
  • Варна
И моя Теодор драска само по драскалките си. А е целодневно около моя стол, кожен, и е предпочитан за спане. Късмет ли е, не знам, но за 3 месеца от както е у дома, няма никакви поражения по нищо.

# 606
И Сина драска само на драскалките си. Много ни е добричък.

# 607
И у нас предимно на драскалките, с вратите, прозорците, силикона на щорите даже е много внимателен.
Обаче единствената му слабост е кожената спалня. Покривам я с чаршафите и закривам кожата, затова ще шия нещо като покривало, но да обхваща и от всички страни до долу, примерно 50 см. Не съм виждала такова голямо одеало, продава ли се,да покрие  спалня 180х200 и всичко отстрани 50 см. Кожата е цяла, няма драскотини, но има дупчици от нокти на места, не се вижда. Това е за 1 година.

# 608
Фин за ден-два беше съсипал 6 кожени стола.После продължи с кожената холова,масажната маса,която току-що беше сглобена.
Въпреки това си драскаше на драскалката.От тогава бягам от кожа.Въпреки,че в момента и двете ми котки не драскат другаде,освен драскалките си,кожената пейка на пианото на детото е надрана.Не знам кой е,но успя да ме ядоса.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 21:17 от red soul

# 609
да, следващата спалня ще ми е от плоскости Simple Smile

# 610
  • София
На Блеки съм сложила кожени изрезки (около формат А4) в хола и спалнята на пода и една (прежалена) кожена чанта да си остри ноктаците, когато сме в София. Има афинитет към кожа- особено към нови ботуши и нови чанти... 🤣😹
Това е от вчера- красота... истинско котешко съвършенство 😻❤️

Моля, обърнете внимание за какви ноктища става въпрос 😳

В Пк никога не си е острил ноктите вътре.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 16:46 от AnyHr

# 611
  • София
На нас компютърните столове са с надрани гърбове, не защото си точат ноктите, а от скоковете им по главите ни. Понякога и двамата на над главата ми. Понякога и се бият там Simple Smile Гонят се и някой със засилка скача на стола. И много често го използват за трамплин.

# 612
Аз така и не съм успяла да възпитам котка, която да спазва забраните и в мое отсъствие. Simple Smile Отлично разбират кое е забранено, слушат, ако има хора около тях, но когато са сами, правят каквото си искат. Simple Smile Маси, плотове се забърсват преди употреба. Simple Smile Дребни неща, които могат да стават за игра не се оставят на достъпни места. Остават само среднощните гонки, които няма как да прекратя. Става само с изхвърляне на котките. hahaha hahaha hahaha

Напълно съм съгласна с написаното! Нашия Наруто като беше малък навсякъде се катереше, но с напредване на възрастта започна да става все по-мързелив. А и разбра, кое му е разрешено и кое не чрез много повтаряне от моя страна на думичката"Не!" Grinning (Сега с детето на година и 7 месеца съм по същия начин Grinning ) Но въпреки това, ако забравим някоя запалка на масата, на другия ден я няма. Чувала съм през нощта как си играе с нея докато не я заври под дивана или някой шкаф. Затова гледаме да не оставяме нищо на масата и като няма нищо интересно обикновено не се качва. А на плота за да не се качва просто затварям вратата към кухнята. Като цяло придобихме всички такъв навик да се затварят всички врати като си лягаме или като излизаме навън. Иначе през деня като сме си вкъщи отваряме вратите, за да може да обикаля и да не е като затворник котарака. Обаче котките са и много хитри. Сега нали е още във възстановителен период, забелязах, че почна много да си позволява. Защото вижда, че не му се караме много. Няколко пъти го хванах да се качва на забранени места. А и по принцип знае командата да влиза в хола, но сега като му кажа "Влизай вътре!" си прави оглушки и хич не ме отразява Grinning Ама и аз му намерих чалъма. Нашият Наруто много се страхува от чадър и като не ме слуша само му го показвам (даже не се налага и да го отварям в повечето случаи) и бяга като изтребител 😂

# 613
Аз никога не съм имала котка, която да прави каквото си иска, без да се съобразява. Но винаги съм взимала от малки котета и съм ги възпитавала. Всичко разбират и от вас зависи как ще ви възприемат. Никоя не се е качвала по-високо от стол - имам предвид кухненски шкафове, маса. Дори на моето легло не се качваха, защото знаят, че не искам. По диваните и леглата на децата си ходеха. Само докато кажа не - спират, правят кръгом и заминават. Нищо издрано няма вкъщи.

# 614
  • София
Но въпреки това, ако забравим някоя запалка на масата, на другия ден я няма.
Прибирам уж на скришно място пакет с мишки (играчки) от пера. Пакетът не е отворен. Виждам на земята нова мишка и питам дъщеря ми дали е отваряла пакета. Не. На скришното място мишлета няма.
На другият ден чувам Аш да рови и мляска на пода в коридора. Извадил мишлетата от неговото скришно място и се опитва да ги отвори.
Само сейф за него Joy

Общи условия

Активация на акаунт