Любители на котки - Тема 189

• 36 285
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Роси, от колко време са заедно твоите? Защото ние я донесохме на 7-ми ноември. Дето се казва май няма още месец.
На мен пък ми е тъжно за Пиратчето ми Ришко. Тя е доста несоциална котка поначало. Нашето прекоси почти цялата страна, за да дойде от Варна до тук в Пловдив. И никога за толкова години не ни е драл, хапал, ръмжал. Никога.

Имала съм котка и котарак като тийнеджър та до студентка. После имах десетина години един голям мъжкар - Мишо. Но никога не съм имала толкова добро същество като Пиратчето. То те гледа с това голямо ококорено оче... ще ти проговори направо. И не ми е приятно да го ръмжат на негова си територия. То вече не е младо животно, на 9 годинки е. И някак не върви в зрялата му възраст някой да го гони и ръмжи. Ако се откажа да гледам котанката ще е заради това.
Но все още се надявам на чудо.

# 661
  • София
Защо ме търсиш?, и при моите Аш и Дейзи отношенията са обтегнати.
Носиха успокоителни каиш и леко се подобри обстановката. Ако преди каишките се въргаляха по 2-3 пъти дневно, то след каишките намалиха на веднъж дневно. Сега на 3 дена някъде Дейзи ръмжи.
И двамата ги е страх да се приближат. Дейзо снощи му църкаше гальовно и той като приближи присви ушите.
Пред купичките се облизват взаимно.

Може пак да им взема каишки и да ги носят докато се обезмиришат.

# 662
Добре, Ред и AnMary, казвайте какви са тези каишки точно. Защото до тук съм сложила два дифузера Фелиуел. Единият е в спалнята където стои котанката. Другият на коридора. И н-и-щ-о! Два!
AnMary, пред купичките се облизват взаимно ли? Та ти в такъв случай нямаш никакви проблем. Звучи като идилия.

Ред, приближавах ги. Галя я нея тя уж започва да мърка, но в следващия момента пак се почва ръмжането. И него галя. Често спя сама в хола с него, за да му показвам, че е важен и обичан. А мъжът ми с нея в спалнята. Но нещата не вървят и не вървят.

# 663
Примерно тези
https://drantonov.bg/kotki/uspokoyavashti-produkti
Аз ги мазах зад врата с рибеко масло,за да им намали собствената миризма.И нали ти казах-накрая ги бухнах в дълбокото Да кажем,че за месец и половина свикнала И аз първо ги бях отделила,после я свалих и спах до нея,него го затварям.После спах до тях,и накрая ги събрах и затворих изходите за бягство.Обаче не съм ги оставила сами и понеже съм му алфата на Зак,бързо схвана,че тя е част от семейството.Но Зак менобожава и слуша за всичко.И е ужасно умен

# 664
Момичета, с какъв препарат миете тоалетните на вашите любимци?
Аз със сапун или веро, както дойде. Гледам да не е много агресивно, но дали действително е достатъчно?

# 665
При нас има известно подобрение. Приятелят ми ги оставил да се оправят сами, съответно се били няколко пъти и спряли след някакво време. То тяхното не е точно бой де, предимно мяукане и най-много по една лапа да разменят.
Уличното ми коте не ви ползва къщата, мисля че вратичката, дето като перденце го плаши. Да я вържа временно може би, как мислите ? С лакомства не става приучаването.

# 666
  • София
Това ползвах аз

При Аш и Оникс имаше много голям ефект.

# 667
А,то колко студено стана!Снощи тук валя сняг😊
Вържи му я.На принципа на проучване към затворена тоалетна Ще свикне,ако храната е само вътре и няма избор да влезе

Мари,моите бяха други,но не ги намирам сега Важното е да действат.

# 668
Здравейте момичета и момчета. Нова съм в тази тема! Имам едно голямо питане. Взех коте от едни хора на 2 месеца е, не бяха го обезпаразитявали и аз първата ми работа беше да направя това като го закарах на ветеринар (това се случва в събота). Днес го изкъпах (понеделник) бългите му бяха измрели (проверих го),но преди малко видях в акото му,че има мъртви глисти (да хубаво е, че са мъртви),но аз се притеснявам защото имам намерение да е домашно коте (да живее вътре в къщата),а имам две деца едното е на 2 години... Трябва ли да се притеснявам какво да правя кажете ми моля ви.

# 669
AnMary, в това има валериан. Нямаше ли тук наскоро обсъждане на това, че валерианът е като опиат за котките? Или някъде другаде съм го чела...

# 670
Намерих нашите
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/fe … t/felisept/589977

И това сега ми попадна,искам да го споделя.
https://www.instagram.com/reel/Cyl9fAyLYf8/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 19:44 от red soul

# 671
Нашите котараци са от 16.10.23 г. заедно. При нас проблема е че Оливър е с половин година по-голям от Коки и иска да си играят, а Коки се държи като бебе и като, че ли не знае още, как да се боричка с него и изобщо не си играе нито сам, нито с Оливър иска. Е чакаме, няма какво друго да направим.
Petef4e, ще стане домашно коте, не виждам причина да не стане. И ние чистихме бълхи и при двамата, когато ги прибрахме в къщи.

# 672
Моите са заедно вече три години. Все още има случаи на бой. Ама  то котарачето гони котката да си играят. Тя му съска и го бие. Пак има ранички...

# 673
Нашите котараци са от 16.10.23 г. заедно. При нас проблема е че Оливър е с половин година по-голям от Коки и иска да си играят, а Коки се държи като бебе и като, че ли не знае още, как да се боричка с него и изобщо не си играе нито сам, нито с Оливър иска. Е чакаме, няма какво друго да направим.
Petef4e, ще стане домашно коте, не виждам причина да не стане. И ние чистихме бълхи и при двамата, когато ги прибрахме в къщи.
Мен ме притесняват глистите заради децата 🙄

# 674
Зависи с какво сте обезпаразитили, но би трябвало да ви кажат, че се прави втори, че и трети път. През 7-10 дни, за едни таблетки на Вирбак беше през 1 месец.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 22:07 от Djaky

Общи условия

Активация на акаунт