Любители на котки - Тема 189

• 36 282
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София
petef4e, с толкова малко дете ще ти е малко по-трудно, но просто гледай да не гушка много котето и да не ходи до котешката тоалетна и котешкото легло в първите 2-3 седмици. Важно е да знаеш, че около 10-14-ти ден след първото обезпаразитяване трябва да дадеш отново хапче за вътрешни паразити. Целта е яйцата, които не се унищожават с препаратите да се излюпят и да се унищожат преди да се развият дотолкова, че самите те да снесат яйца. След още 10-тина дни трябва да има трето обезпаразитяване. С него се унищожават евентуални тении, чийто инкубационен период е около месец. После пак наблюдавай, но най-вероятно вече ще е изчистено. Моите деца бяха на 4 и 7 г. когато прибрахме коте от улицата, пълно с всички възможни паразити. Никой не се зарази. Но все пак на 4 г. са по-разбиращи и ме слушаше да мие ръцете си. На 2 г. ще е малко по-трудно, но не и невъзможно.

Защо ме търсиш, изпарителите действат с натрупване и обикновено минава около месец, за да се види ефект. При твоите засега е минало по-малко време. Но и котките са различни. При едни действа, при други - не. Много пъти съм писала, че така и не разбрах кое въздейства за успокоението на Наско - Фелиуей, храната на Роял Канин (тя също е с натрупване) или просто мина достатъчно време за свикване. Joy

Ред, така и не видях клипчето. Пише, че е частно.

Преди 2-3 дни някой питаше за места, откъдето може да се купи по-евтина храна. Аз следя най-вече в Петмол, където често има много добри промоции и в Зооплюс. В Зооплюс има 10% отстъпка при първа поръчка, ако регистрацията става през изпратена покана от друг потребител. В Петмол изпращат код за отстъпка за рожден ден на любимците, стига да са вписани в профила. И тъй като съм вписала и петимата, почти винаги имам код на разположение. Simple Smile

Накрая да покажа част от бандата, строени в редичка:

Joy

# 676
Ехаааа! ♥️🐾

# 677
А,то колко студено стана!Снощи тук валя сняг😊
Вържи му я.На принципа на проучване към затворена тоалетна Ще свикне,ако храната е само вътре и няма избор да влезе

Мари,моите бяха други,но не ги намирам сега Важното е да действат.

И при нас валя сняг вчера. Вързах я и сложих купичката вътре. Май е ял суха храна, а лакомствата игнорира. Обаче ми къса сърцето. От време на време седи на вратата и я пипа с лапичка, все едно иска да влезе. Като я отворя чака храна де, не се опитва да влезе, но пак ми е жал много.

# 678
Манди бие всички 😬 ръмжи им, хъска, абе със злоба не на игра с причина и без пердаши ги здраво с лапи. Горките моментално бягат изплашени от нея. Изобщо голяма е гъска. Доближат ли се близо до нея и получават пердах. Виждала съм я да ходя тя до тях и без причина пак да ги пердаши🙁. Аз много и се карам 😂 толкова и ще ме разбере, но и се карам яко да не ги малтретира. На моменти е обаче, защото и играе понякога с бебето, но повече е с нападение. А с Тобчо съм я виждала да спят долепени и да се ближат(откакто са кастрирани) да се търсят, но и него го бие като и скимне. И само как нагло гледа като и се скараш, че и на сърдита се прави побойничката.
И аз мислих да им взимам успокояващи каишки, но още не съм.Манди има една от миналата година, която още не съм махнала, защото и ароматизира козината около главата. Като я гушна и ми мирише на хубавко и така вече една година и повече сигурно е с нея. Успокояващ ефект май не видях, но за ароматизиране вършеше работа🤭.

# 679
Момичета, Линош май се разгонва. Сетих се как NoProblems писа за Мъри, че се търкаля и Лина така ме посрещна вчера, че и е намалила яденето. Като понеча да я погаля се обръща с коремчето на горе. Уффф... преди 1-ви бях при ветеринаря да взема хапчета за вътрешно обезпаразитяване и го попитах за кастрация, каза още месец - два и да вдигне още малко килограми, че си е дребчо, ама сега и като яде по - малко ще качи ама друг път. Говоря на детето, че от ден - два ми се вижда по - странна като поведение, ама то май това ще е... разгонва се май, май. Аз си виках зимата едва ли, ама като се замисля, то зима за домашните котета няма като са прибрани на топло.

# 680
Идвам да си покажа другарчето Мия ❤

# 681
О, много як адвент календар с пъзели! Има ли го в България?

# 682
Оплаквам се, че имам ядове с Кити!
Намали хапването от няколко дни.
Тъкмо почна да посещава тоалетната по-често и сега това, никога не е била от ящните, но и престояват паучовете с часове по купичките. Докторите казват, че няма проблем с нея, след като е жизнена, игрива .
Аз искам да си я прегледат, но това изисква да я "надрусам" предварително, а ме е страх!
Ох, все го мисля това човече!

# 683
  • София
Къде ще поставите елхите? И как ги пазите от котките? Катерят ли се по елхите, бутат ли ги...
Естествена елха или изкуствена е по-добре, понеже гризат и клонките?
Нашата ще е на пода в хола. Мисля само Аш има интерес към играчките. Миналата година свали почти всички топки и си ги подмяташе по пода.
Това ми напомня, че ми трябват нови играчки. За Аш Joy

Да ви покажа нещо чопнато случайно от Фацата. Стихотворенийце. Много е миличко. Е, на руски е, ама то се разбира .
Пратих го на първата майка на Аш. Разтопи се жената.

AnMary, в това има валериан. Нямаше ли тук наскоро обсъждане на това, че валерианът е като опиат за котките? Или някъде другаде съм го чела...
Не знам за валериана. Каишките на мен ми миришат супер гадно.
Помня баба ми как капваше капка валериан на пода да ми покажела какво правят котките.

При нас проблема е че Оливър е с половин година по-голям от Коки и иска да си играят, а Коки се държи като бебе и като, че ли не знае още, как да се боричка с него и изобщо не си играе нито сам, нито с Оливър иска.
Аш е точно 5м по-голям от Оникс. Братя са, от една майка.
В началото разликата в големината им беше много голяма. След като Аш свикна, че ще има ново коте започна да играе с него. Малко по-грубичко в началото. Оникс писукаше като бебе. Сега също мяука по-лигаво и бебешко.
Сега са еднакви на тегло и размер, гонят се, въргалят се, голяма веселба. И се гушкат и спят заедно.

# 684
О, много як адвент календар с пъзели! Има ли го в България?

Да , аз от озон го поръчах Simple Smile)

# 685
Пия кафе в спокойствие,преди старта.Зак лежи доволно в кочината,която си е спретнал и в горния ляв ъгъл се вижда припадналата през нощта дървена елха,която и случайно се е счупил.

# 686
Вчера сложих Мишето на катерушката, дано започне да я ползва. С такъв мерак им я купих (за нея и Белка)...

# 687
  • София
Скрит текст:
Манди бие всички 😬 ръмжи им, хъска, абе със злоба не на игра с причина и без пердаши ги здраво с лапи. Горките моментално бягат изплашени от нея. Изобщо голяма е гъска. Доближат ли се близо до нея и получават пердах. Виждала съм я да ходя тя до тях и без причина пак да ги пердаши🙁. Аз много и се карам 😂 толкова и ще ме разбере, но и се карам яко да не ги малтретира.
На моменти е обаче, защото и играе понякога с бебето, но повече е с нападение. А с Тобчо съм я виждала да спят долепени и да се ближат(откакто са кастрирани) да се търсят, но и него го бие като и скимне.
Скрит текст:
И само как нагло гледа като и се скараш, че и на сърдита се прави побойничката.
И аз мислих да им взимам успокояващи каишки, но още не съм.Манди има една от миналата година, която още не съм махнала, защото и ароматизира козината около главата. Като я гушна и ми мирише на хубавко и така вече една година и повече сигурно е с нея. Успокояващ ефект май не видях, но за ароматизиране вършеше работа🤭.
Нормално е. Непрекъснато трябва да доказват кой е шефът в групата. И у нас е така. Лошото е, че всеки се доказва на някой, който е по-долу в йерархията, а последните двама се бият за предпоследното място. Joy Това не им пречи след 5 минути да се гушкат и ближат. Затова не им се впечатлявам. Joy

# 688
Коледна идилия 🤣 когИ още не си украсил цялата елха, но вече се чудиш кой ли пръв ще я атакува .. 🤣

# 689

Общи условия

Активация на акаунт