ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Честита да е Мария!😊🩷
Аз толкова се вълнувам за рождения ден, мисля че вече съм готова с всичко 🙃

Кадерайче бързо оздравяване. 
При нас нещо стана със сутрешното събуждане. Започна да се буди в 6ч. Не знам какво трябва да бутна.

# 121
Явно е вирусно, Сорая беше 3 дни с температура до 38,7 и зачервено гърло, без никакви други симптоми. Но след като отшумя температурата избиха афти 🫣

# 122
Дам явно е някакъв вирус , Айлиз е добре има настроение въпреки , че изкара два зъба и идват още два ....🙈 Няма симптоми за болна , няма температура , отпадналост или други. Но освен двете пъпки или херпеси около устата и излезе още една малка на езика! Педятърката ми не ми вдига цял ден, с нея не мога да си влача здравото дете все по болници да чакам опашка с болни деца бебета и т.н . Просто нямам думи и декември се местим определено при друга.
Случи ми се нещо много страни на площадката миналите дни. Една нова майка излязла с бебето и запознахме се туй, онуй и дойдохме на тема сън. Аз разказвам нали , че до 8м възраст не ми се будила бетон си спеше до никнене на зъбите , а сега постоянно ми става. И тя ми разказва , че не можела да си допусне цяла вечер да не спи и още преди раждането купила някакви капки за сън при бебе . Детето е на 4месеца , и тя само за да. не става нощем и да си спи цяла вечер му давала капки😀? Ужас бях потресена и не исках да влизам в спор , какво може да се случи занапред с бебето и , си станах. Тук ние всички ходим като зомбита, не сме спали с месеци и т.н. Пък хората още преди раждането си правят планове и си купуват лекарства, ужас

# 123
Момичета, аз не спах от болки в гърлото, пак лепнах нещо. Тази сутрин сополи едни жълти. Какво да вдема на Матей ако тръгнат сополи? Или да си питам личната.
Кадерайче, тъкмо чета книгата на Матю Пери от Приятели, потресаваща е, брутална е, а съм на 50страница още. От бебе са му давали силно пристрастяващо лекарство, защото много е плакал нощем. Буквално е припадал след медикамента и е бил "надрусано бебе". Така започва всичко, толкова е бил зависим, че повечето му дни са били по клиниките но това сега се разбира. Потресаваща е книгата му и пише точно, как всичко се отразява на бебето, то усеща, то знае. Нямам думи за тази майка. Моя позната спи с тампони в ушите, така и не питах мъжът ли става или детето плаче цяла нощ😔

# 124
Момичета, аз не спах от болки в гърлото, пак лепнах нещо. Тази сутрин сополи едни жълти. Какво да вдема на Матей ако тръгнат сополи? Или да си питам личната.
Кадерайче, тъкмо чета книгата на Матю Пери от Приятели, потресаваща е, брутална е, а съм на 50страница още. От бебе са му давали силно пристрастяващо лекарство, защото много е плакал нощем. Буквално е припадал след медикамента и е бил "надрусано бебе". Така започва всичко, толкова е бил зависим, че повечето му дни са били по клиниките но това сега се разбира. Потресаваща е книгата му и пише точно, как всичко се отразява на бебето, то усеща, то знае. Нямам думи за тази майка. Моя позната спи с тампони в ушите, така и не питах мъжът ли става или детето плаче цяла нощ😔
и Елена се буди нощем за ядене и плаче много но няма как мъжът ми да става да види детето защото кара такси и е на педала по цял ден спи ми се не спи ми се ставам и това е

# 125
Ваня аз се отказах от капки. Педиатъра все ни изписва антибиотични капки или виброцил. На виброцила пише, че не се препоръчва за деца под годинка. Давам хомеопатични капки коризалия и почиствам с физиологичен разтвор и дърпам сополите, колкото дадат децата. Вярно, влачи ги по-дълго време, но все пак минават. Досега не съм слагала други капки.

# 126
Нашата педиатърката ни беше изписал първо куикс, не ни беше особено полезен, но пък после ме посъветва с разтвор от лайка (прави се като чай) да капвам по 1-2 капки и после с Аспиратора. 

# 127
  • София
Честит рожден ден на Мария! 😊

Момичета, ние ще правим опити да намерим бавачка на 6-часов работен ден, защото от януари вече и двамата ще сме на работа. Грам не си го представям как ще е като динамика, защото си имаш външен човек вкъщи през основната част от деня, но пак ми се вижда по-добре от ясла отсега. Дано се намерим с подходящ човек.

# 128
Благодаря, момичета!
Веси, сега ходих и купих коризалия, да си имам, че скоро на моя дружка бебето пневмония направи и съм доста притеснена. Аз почнах Авирон, ампули вит.Ц, прахчета и смуча трахизан.
Зиги, трудно ще е в началото но ще свикнете. Моя бивша колежка си даде бебето на 4м.на бавачка за пълен работен ден, защото парите са повече, отколкото майчинството и беше страшно доволна. Дано намерите добра женица. Сложи камери за всеки случай, че всякакви откачалки има вече.

# 129
  • Вестерос
Ваня, като имаше сополи два пъти Рали давах осцилококцинум по едно на ден, витамин ц 2 мл разтвор по 1 на ден, биозин кидс по 5 мл един път на ден, калциев глюканат 5 мл по два пъти на ден. Общо 6 дни лекувах. ЛЛ и друга педиатърка това изписваха. Слагах ѝ в носа стеримар и дърпах сополите. Ако е червено гърлото давах първия пък стодал сироп, има за бебета, а втория път спрей изписаха по 3 пъти на ден се пръскаше в устата.

Рали изкара два горни зъба странични в рамките на 5 дни.. И познайте, буди се в 1-2 часа да си пие ам, вместо 6,7.. Поне после спи до 8 някъде, е днес в 7:20 кукна..

Книгата на Матю Пери и аз я купих, че много обичам Приятели и актьорите... Знам, че е тежка.

Много се вълнувам за рождения ден, чак ми се плаче от умиление от време на време.

# 130
Честит рожден ден на госпожицата!! Жива и здрава, много да щурее! 🎊

Савана се оказа с бебешка шарка, розеола, 6та болест и не знам си какво още се казваше. Избиха яко пъпки, правих тест за скарлатина ( не е ) вече минаха. На цялото и боледуване за 2 седмици 3 зъба и 4ти подкарва 😂

Търся трик за предпазване на контакт, който се използва? Всички имат тапички без един на които ни е вързвано всичко и съответно непрекъснато се ходи при него.. направо ме побърква.

Вчера баба и ме ядоса, вика ми всичко много хубаво, вие добре си я гледате ама вече е много студено не може все да е боса ( тя е непрекъснато боса) и казвам добре, не ми се обясняваше. Да, ама тя продължава, тя нали е момиченце на мен вече ми се вдигна кръвното, какво като е момиченце - ЯЙЧНИЦИТЕ ще и настинат, няма да може да има деца.. викам добре, чух те,но ще продължи да ходи боса и това е.

Толкова ми е нервно напоследък,че нямам никаква търпимост към когото и да било. Савана за всичко плаче, не знам скок ли е,ще прохожда ли ама такова кисело дете не е била никога Sad Оплаках се 😂

# 131
Тифани, благодаря ти много. Снимах си го направо да си го имам написаното от теб. Дано не се налага но знае ли човек. Аз съм определено лепнала ковид. 39градуса ударих, всяка костичка ме боли, ту студено, ту жега. Почнах на своя глава антибиотик, не мога да чакам пневмонията😮‍💨

# 132
Тифани, благодаря ти много. Снимах си го направо да си го имам написаното от теб. Дано не се налага но знае ли човек. Аз съм определено лепнала ковид. 39градуса ударих, всяка костичка ме боли, ту студено, ту жега. Почнах на своя глава антибиотик, не мога да чакам пневмонията😮‍💨

Оффф.....Бързо да се оправяш... Щом си взела антибиотик до 2 - 3 дни ще ти светне. Ама много висока температура, като спадне ще си по-добре. Помня и аз така бях болна. Парцал и не мога да стана да си оправя децата.Sad

# 133
Да, Веси, ужасно е! Не съм мигнала втори ден🫨. От температурата ли е от самият ковид ли? Карам го по същият начин, както първият път в Пандемията. Тогава чаках пет дни и бях само на парацетамол и се разви пневмония. Сега няма да чакам хич, знаем се с ковида вече. Хаха и ми и дойде Ц. Няма такъв филм. Гледам детето на Вайбъра само и ми се къса сърцето, че се измъчват и двамата но аз съм толко зле, че не съм адекватна. Дано го опазим малкият

# 134
Да, Веси, ужасно е! Не съм мигнала втори ден🫨. От температурата ли е от самият ковид ли? Карам го по същият начин, както първият път в Пандемията. Тогава чаках пет дни и бях само на парацетамол и се разви пневмония. Сега няма да чакам хич, знаем се с ковида вече. Хаха и ми и дойде Ц. Няма такъв филм. Гледам детето на Вайбъра само и ми се къса сърцето, че се измъчват и двамата но аз съм толко зле, че не съм адекватна. Дано го опазим малкият

Дано! Но то и да го хване, децата по-леко и бързо преборват всичко. Моите нали караха ковид март месец. Ей, нямаше край тоя ковид. Или пък си е някакъв друг грип. Да ти минава бързо, че да може да си гледаш семейството, че много гадно така.

Общи условия

Активация на акаунт