ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 480
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Вестерос
Аз си правих в Лина, разширения пакет. После моята АГ ме прати и в геника за два други маркери да видят.

# 616
Значи, ще се гръмна вече! Прегледа ме моя АГ и вика-ама тя матката ти пълна с кръв. Пита не кървя ли, казвам му-нито капка. Аз откъде да знам, че не е нормално 🤷♀ никой нищо не ми каза. Каза ми да пия по 2 табл Но шпа и да видя дали ще кръвна. Ако ли не да му се обадя. Сега чакам да видя какво ще стане

# 617
  • София
Блонди, съжалявам за случилото се Sad Прегръдки! Надявам се всичко с тялото ти да се нормализира и да няма причини за тревога повече.

Pepinna, звучи като при нас положението с нощното кърмене. Зачетох се тези дни за различните видове темперамент при бебетата. Не знам доколко са основани на достатъчно данни тези неща, но ми звучи логично. Някои бебета просто са по-чувствителни, имат нужда от повече гушкане, усещане за сигурност (будят се и търсят своята сигурност - нас, гърдата), абе малки сладки лепчици. Променят се тези неща, но в различна степен и в различни периоди. Та, според мен, тук вече влизаме в областта на "всяко дете си е различно", което едва ли ти помага особено. Макар че мен ме успокоява. Аз засега не се чувствам готова да отбивам и се движа по течението. Пък ще видим по-натам.

# 618
  • Вестерос
Значи, ще се гръмна вече! Прегледа ме моя АГ и вика-ама тя матката ти пълна с кръв. Пита не кървя ли, казвам му-нито капка. Аз откъде да знам, че не е нормално 🤷♀ никой нищо не ми каза. Каза ми да пия по 2 табл Но шпа и да видя дали ще кръвна. Ако ли не да му се обадя. Сега чакам да видя какво ще стане
Kakво стана? След кюртажа на мен сигурно месец и повече не ми дойде. Имаше малко кръв след интервенцията за ден, два някъде.

# 619
Блонди, съжалявам за случилото се Sad Прегръдки! Надявам се всичко с тялото ти да се нормализира и да няма причини за тревога повече.

Pepinna, звучи като при нас положението с нощното кърмене. Зачетох се тези дни за различните видове темперамент при бебетата. Не знам доколко са основани на достатъчно данни тези неща, но ми звучи логично. Някои бебета просто са по-чувствителни, имат нужда от повече гушкане, усещане за сигурност (будят се и търсят своята сигурност - нас, гърдата), абе малки сладки лепчици. Променят се тези неща, но в различна степен и в различни периоди. Та, според мен, тук вече влизаме в областта на "всяко дете си е различно", което едва ли ти помага особено. Макар че мен ме успокоява. Аз засега не се чувствам готова да отбивам и се движа по течението. Пък ще видим по-натам.
Зиги , и аз не искам да отбивам Бубето още , виждам все повече ползи от кърменето.  В сряда вдигна температура 39.5 дадох Панадол отказа всичко да яде, кара само на кърма. Смъкнахме температурата до 37, два дена кара изцяло на кърма, маслини, ябълки и чай. В четвъртък сутринта и дадох Нурофен, че ми се стори топличка ( не съм мерила) цял ден тича и си играе. Ако нямах кърма незнам как щях да я храня, тя не харесва адаптирано мляко.  Друго което е,  полезните свойства които има и дава на детето.
Даже за поддържане на лактацията пия почти всяка вечер по чаша , две безалкохолна бира.
Блонди, ще се оправят нещата, просто изисква малко време да изкървиш и да се изчисти кръвта.

# 620
Казаха ми, че кръвта щяла да се резорбира, не било задължително да кървя. Не знам на кого да вярвам вече. Личната ми изписа антибиотик. Моя АГ беше в шок как така не ми обръщат внимание в отделението 🤷♀

# 621
Blondi,дано всичко е наред.

# 622
Хора, имам нужда от психолог :grinning
Близнаците се научиха да отварят вратите. Днес, докато се къпя за 5 Мин, са отворили детската, после спалнята. Намерили са ми сешоара и на баща си машинката за подстригване, която беше включена да се зарежда. Измъкнали са я от контакта и я влачат по земята. Сега пак за 2 Мин ги оставих и ги намерих в банята на тъмно и се карат за мопа.
Вече съвсем ми свърши рахата.

# 623
  • Вестерос
Казаха ми, че кръвта щяла да се резорбира, не било задължително да кървя. Не знам на кого да вярвам вече. Личната ми изписа антибиотик. Моя АГ беше в шок как така не ми обръщат внимание в отделението 🤷♀
И аз пих антибиотик, мисля, че е задължителен.

Веси, не оставяйте включени неща. Всичко по шкафовете, а те заключени или затворени със закопчалки. Включително баня, тоалетна с ключове, ако трябва. Капачета на всички контакти, до които имат достъп и най=вече заключени шкафове с препарати.

# 624
Здравейте, момичета. Блонди, много съжалявам за загубата, много се радвах , че в групата има бременност. Пожелавам ти следващия път всичко да бъде наред.
Момичета, изкараха ми акъла тази седмица, чак сега успях да направя изследванията за 1 год. Тромбоцитите му излязоха 493, лекарката каза, че са много над нормата, ама за сега нищо не трябвало да се прави, може и да не е билестно състояние. Аз се паникьосах , после проверявах, четох. Пише , че за 1 годишните са по- високи, дори влиза в реф стойности на лабораториите, но нейната реакция ме изплаши. Може ли да споделите какви бяха стойностите на вашите дечица, да видя дали само при Боби е така. Освен това той на другия ден  му текна сопол, явно вече е бил с вирус , пише , че се вдигат при малките и при вируси. Но педиатърката нищо не ми каза, беше уклончива...

# 625
Весиии, как така отварят вратите? Кога порастнаха толкова много тия палавници. Не знам какво да ти кажа, вдигай всичко на високо и заключвай, както Тифани ти е писала. Аз с едно едва смогвам да го видя какво и къде прави. Всички долни рафтове на гардероба съм изпразнила, сега взе самите рафтове да бута. На портмантото всичките рафтове махнах. В кухнята е ад, там е всичко заключено но той блъска и дърпа дръжките пак, оставих един шкаф с купички да вади и хвърля, че докато готвя да се занимава с нещо. Оня ден ММ го гледаше, а той  дръпнал раклата под спалнята и падна и се преби като куче. Кръв, рани на венеца и езика, беше страшно.
Да ви похваля една работилница купих, много се занимава, доста време даже. Ще пусна линк ето https://www.ozone.bg/product/hola-mini-rabotilnichka-s-muzika-i-instumenti/
Влади, сега гледам нашите са били 200 от референтни 100-509. Значи не се шашкай, в границите сте.
Блонди, как си?
Ние не ядем вече през нощта и не се и буди вече, ама той спи при мен на спалнята и за това.

# 626
Добре съм, пия си антибиотика. Снощи имах много силно болки в корема и мислех, че ще изкървя, нооо не, фалшива тревога. Тонито тръгва на адаптация за ясла в сряда 🤪

# 627
При нас с тези зъби нощите са кошмар няма изгледи за нови зъби но ги чеша о е цяла нощ рев до скъсване правил какво ли не с баща и дори и Панадол или Нурофен даваме е казвам ви няма успокояване а тук за Враца под две не приемат в ясли една комшийка е директорка казва не ги приемаме защото не са готови за тази среда има време не бързай

# 628
Вяра, тази директорка хич я няма 😀 преди 2г възраст при малките деца не се забелязва засилване на страха от изоставяне. След навършване на 2г този страх рязко се засилва. Тогава раздялата с майката е много по-драматична. Не съжалявам че се налага да я пусна сега. Където и с когото да я оставя, не плаче изобщо. А когато я взема е радостна и ме целува. Ще боледува и сега, и на 2г еднакво. Вярвам, че сега нещата ще се подредят и всяко зло е за добро! Не ми бяха плановете такива, но събитията при мен бяха динамични 🤷♀

# 629
Весиии, как така отварят вратите? Кога порастнаха толкова много тия палавници. Не знам какво да ти кажа, вдигай всичко на високо и заключвай, както Тифани ти е писала. Аз с едно едва смогвам да го видя какво и къде прави. Всички долни рафтове на гардероба съм изпразнила, сега взе самите рафтове да бута. На портмантото всичките рафтове махнах. В кухнята е ад, там е всичко заключено но той блъска и дърпа дръжките пак, оставих един шкаф с купички да вади и хвърля, че докато готвя да се занимава с нещо. Оня ден ММ го гледаше, а той  дръпнал раклата под спалнята и падна и се преби като куче. Кръв, рани на венеца и езика, беше страшно.
Да ви похваля една работилница купих, много се занимава, доста време даже. Ще пусна линк ето https://www.ozone.bg/product/hola-mini-rabotilnichka-s-muzika-i-instumenti/
Влади, сега гледам нашите са били 200 от референтни 100-509. Значи не се шашкай, в границите сте.
Блонди, как си?
Ние не ядем вече през нощта и не се и буди вече, ама той спи при мен на спалнята и за това.

Ами и аз се чудя кога пораснаха..., ама на вече и вратите отваряме. При нас в кухнята също сме прибрали нещата от долните чекмеджета, но те не могат да ги отварят, защото не са с дръжки и няма как да си проврат пръстите. Само там където стоят подправките, него успяха да го счупят. Откъде я вадят тази сила...
Гледам вече е излязъл график за кандидатстване на ясла. Аз мисля да кандидатствам и на есен с песен. Моите много плачат като ме няма, дано свикнат бързо с яслата.

Общи условия

Активация на акаунт