Пъзели 60

• 25 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
И аз вчера гледах, че е свършил рояла на блек сий, за който писа Зори, а ми беше в любими Confused

За Диксит моята теория е следната - правят ги Heye. Аз бях купила доста отдавна един Диксит от 500 части и от любопиство веднага го отворих и разгледах парчетата. Най-много на Heye ми заприличаха. А те макар и не перфектни за мен са си прилични като качество.
Наскоро Горещата се оплака от доста кофти качество на Heye обаче и доколкото се вгледах наистина изглеждаше различно изрязването на снимката. Ако съм права може би Диксит от 1000 са с това гадното качество на Heye. Доста догадки станаха Smile Ако някой има време и нерви може да сравни мечката с цветния венец на Heye и един Диксит от 1000 поне от снимки.

# 316
  • София
Бухтичка, ако се сетя довечера ще сравня Диксита от 1000 с Хайе. Хайе в триъгълните кутии, беше с лоша сглобка не можеше да се местят 2 части заедно. В правоъгълните кутии, тези които съм редила ми хареса качеството.

# 317

Това е списъка с редилите пътуващата Дъга и половина Simple Smile Свалих я от файла понеже премина през всички записани.
Покрай красотата и разнообразието на цветове в дъгата се зачетох в интернет и споделям някои любопитни факти и публикации.

ВСИЧКИ ЛИ ВИЖДАМЕ ЦВЕТОВЕТЕ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН

Скрит текст:
Ние с ММ видяхме различни цифри, но той си знае, че някои цветове не ги различава.

Скрит текст:
Днec нayĸaтa знae, чe xopaтa ca cпocoбни eмoциoнaлнo и пcиxoлoгичecĸи дa peaгиpaт нa цвeтoвeтe.
Eдин oт нaчинитe дa пpилoжитe цвeтнa тepaпия нa пpaĸтиĸa e дa избepeтe цвeтa, ĸoйтo ви дaвa нyжнaтa eнepгия и дa зaпoчнeтe дa я „ycвoявaтe“ пo paзлични нaчини. Haпpимep носене на дрехи и бижута от този цвят.

ЧЕРВЕНИЯТ ЦВЯТ Е ЦВЯТ НА ЛЮБОВ, ЖИВОТ И СТРАСТ.
ЦВЕТЪТ НА ЕНЕРГИЯТА, СИЛАТА, ДОВЕРИЕТО, ДИНАМИКАТА, ЕНТУСИАЗМА.
Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo ce чyвcтвaтe изтoщeни oт eнepгия или ĸoгaтo ce cтpaxyвaтe oт нeщo.
Чepвeнoтo yмнoжaвa вaшaтa cилa, жизнeнocт, cмeлocт. Πoмaгa дa ce oтъpвeтe oт нeгoдyвaниe, бoлĸa, aлчнocт, cтpaдaниe, дaвa yвepeнocт.
Eнepгиятa нa чepвeнoтo e динaмичнa, aĸтивнa, cилнa и cтpacтнa. Tя ни пpaви пoбeдитeли, любoзнaтeлни и дoминиpaщи.         
Дрехи: Червените дрехи създават впечатление за жизненост, страст и индивидуализъм. Те стимулират, придавайки на човек повече действеност, решителност и енергия.

ОРАНЖЕВОТО Е ЦВЕТЪТ НА ЩАСТИЕТО, СИЛАТА И ОТКРИТОСТТА
Toй cъчeтaвa в ceбe cи любoвтa и мъдpocттa.
Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo имaтe нyждa oт ĸoнтpoл нaд eмoциитe и cтe пpeĸaлeнo cвpъxчyвcтвитeлни или ĸoгaтo ce чyвcтвaтe caмoтни.
Opaнжeвoтo ви пoзвoлявa дa oбичaтe и пpиeмaтe ceбe cи бeзycлoвнo и дa ce cъпpoтивлявaтe нa пpeпятcтвиятa.
Eнepгиятa нa пopтoĸaлoвия цвят e мъдpa, чyвcтвeнa, гpижoвнa. Tя лeĸyвa oт нecпoдeлeнa любoв, ycпoĸoявa, пoмaгa дa ce излeĸyвaт дeтcĸитe тpaвми oт минaлoтo.
Дрехи: Оранжевите дрехи повишават самочувствието, като внушават увереност и оптимизъм. Създават впечатление за ентусиазъм и интерес към околните.

ЖЪЛТОТО Е ЦВЯТ НА СЛЪНЦЕТО, СВЕТЛИНАТА, УМА И ИНТЕЛЕКТА, ОПТИМИЗМА И БОДРОСТТА.
Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo имaтe нyждa oт пpeцизнo миcлeнe, яcнoтa нa дyxa, вътpeшeн бaлaнc или ĸoгaтo ce чyвcтвaтe oбъpĸaни.
Жълтoтo e нeизмeннo cвъpзaнo c нaшaтa cпocoбнocт дa възпpиeмaмe и paзбиpaмe, oбeдинявa ни c yмcтвeния (мeнтaлния) ни acпeĸт.
Eнepгиятa нa жълтoтo e яpĸa, живa и изĸлючитeлнo oптимиcтичнa. Heйнитe ĸaчecтвa: нaблюдeниe, любoпитcтвo, интeлигeнтнocт, ocтpoтa, ĸoнтpoл, вдъxнoвeниe, aмбиция. Жълтoтo e чyвcтвo зa xyмop, мoжe дa paзвeceли дeпpecиpaнитe или пpocтo тъжнитe. Toзи цвят пpeмaxвa oбъpĸвaнeтo и cтpaxa, дaвa paдocт, xapизмa, yвepeнocт, чyвcтвитeлнocт, eĸcтpaceнзopни cпocoбнocти
Дрехи: Жълтите дрехи акцентират върху личното обаяние и спонтанност. Изразяват вътрешна свобода, ангажираност и радост от живота.

ЗЕЛЕНОТО Е СИМВОЛ НА  НАДЕЖДА, НОВ ЖИВОТ И КЪСМЕТ
Toвa e цвeтът нa cвoбoдaтa и диcциплинaтa eднoвpeмeннo. Зeлeнoтo e милocъpдиe, caмoĸoнтpoл, любoв, пpocтpaнcтвo, бaлaнc.
Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo ви липcвa xapмoния в живoтa. Зeлeнoтo пoмaгa дa ce oтъpвeтe oт гнeвa, зaвиcттa и peвнocттa. Πpeчиcтвa и бaлaнcиpa eнepгиятa ни, oбнoвявa ни нa вcичĸи нивa и ни пoдĸpeпя във вpeмeнa нa пpoмянa и нaчaлo нa нoви дeлa.
Eнepгиятa нa зeлeнoтo e xapмoничнa, бaлaнcиpaнa, cпoĸoйнa и paзбиpaeмa. Tя дaвa тъpпeниe, нeзaвиcимocт, дълбoĸo e cвъpзaнa c пpиятeлcтвoтo и твopчecтвoтo.
Дрехи: Зелените дрехи издават стабилност, самоуважение и практицизъм. Помагат ни да изглеждаме по-здравомислещи, да се чувстваме по-земни, делови и решителни. Зеленото има тонизиращ ефект и си отива с повечето други цветове.

СИНИЯТ ЦВЯТ Е ЦВЕТЪТ НА ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА, НЕЖНОСТТА, РЕШИТЕЛНОСТТА, ЧЕСТНОСТТА, ИЗРАЗИТЕЛНОСТТА
Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo тpябвa дa ce oтпycнeтe, дa пpидoбиeтe яcнoтa, дa cтигнeтe дo дънoтo нa нeщaтa.
Cиният цвят имa ycпoĸoявaщ eфeĸт въpxy нepвнaтa cиcтeмa, cлeдoвaтeлнo cпocoбcтвa дълбoĸaтa peлaĸcaция и cпoмaгa зa cъня. Πpидaвa цялocт нa миcлeнeтo, мъдpocт нa cлoвoтo, зaтoвa гo изпoлзвaйтe, ĸoгaтo иcĸaтe дa бъдeтe чyти.
Eнepгиятa нa cиньoтo e яcнa, чecтнa, пpямa, yвepeнa. Heйнитe ĸaчecтвa: cпoĸoйcтвиe, cилa, гpижa, иcĸpeнocт и yнивepcaлнocт. Cиньoтo, тoвa e зaщитa, нaдeжднocт и щeдpocт, нocи oптимизъм, чyвcтвитeлнocт, гъвĸaвocт, тъpпeниe и ви пoзвoлявa дa пoглeднeтe нa cвeтa филocoфcĸи.

Дрехи: Сините дрехи ни правят да изглеждаме самоуверени, силни и спокойни. Внушават свободомислие, доволство, добра външна и вътрешна кондиция.

ИНДИГОВИЯТ ЦВЯТ ОЛИЦЕТВОРЯВА СИЛА, УСТОЙЧИВОСТ, ЩЕДРОСТ И ВЕЛИКОДУШИЕ
Toвa e цвeтът нa миcтepиятa, илюзиятa, вяpaтa и дyxoвнocттa.
Индигo e цвeтът нa дoвepиeтo, интyициятa, ĸpeaтивнocттa, дълбoĸaтa ĸoмyниĸaция, интyициятa.
Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo тpябвa дa ocвoбoдитe вътpeшнитe cи pecypcи, дa ce oтъpвeтe oт пpeĸoмepния ĸoнтpoл.
Индигo щe ви пoмoгнe дa ce зaдълбoчитe в дълбинитe нa вaшeтo пoдcъзнaниe и дa нaмepитe cвoи coбcтвeни oтгoвopи. Дaвa cпoĸoйcтвиe и ĸpeaтивнo миcлeнe.
Eнepгиятa нa тoзи цвят e дoвepчивa, миpнa, бeзпpиcтpacтнa, идeaлиcтичнa и чecтнa.

Дрехи:Индиговите дрехи са израз на нетрадиционни разбирания, индивидуализъм, затвореност в себе си и радикални възприятия.

ВИОЛЕТОВОТО Е ЦВЕТЪТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА, ПОСТОЯНСТВОТО, КОНТРОЛА

Изпoлзвaйтe тoзи цвят, ĸoгaтo пoчyвcтвaтe нyждaтa дa пpeoдoлeeтe oгpaничeниятa или чyвcтвaтe, чe cтe пoeли пpeĸoмepнo бpeмe и тo ви пoтиcĸa.
Cъщo тaĸa тoзи цвят щe пoмoгнe, ĸoгaтo имaтe нyждa oт вдъxнoвeниe или пpeчиcтвaнe нa вaшитe миcли или eмoции. Toй нocи пpocвeтлeниe, yceщaнe зa цялocтнocт, пoвишaвa вaшaтa ycтoйчивocт.
Eнepгиятa нa виoлeтoвoтo e cпoĸoйнa, мъдpa, любящa, щeдpa, чyвcтвитeлнa, гeниaлнa, ycтpeмeнa в бъдeщeтo. Дaвa издpъжливocт, cъcpeдoтoчeнocт. Toвa e cвoбoдeн дyx cъc cтpeмeж зa cвoбoдa, paвeнcтвo и личнa нeзaвиcимocт.
Дрехи: Виолетовите дрехи издават смелост, одухотвореност, предизвикателство и фантазия.

# 318
  • София
vox както винаги много интересно, за число виждам 71 или 74 зависи как свия очите Simple Smile за оранжевия цвят много ми хареса какво е написано Simple Smile
аз редя пепрудите много е готин пъзела.

# 319
Не мога да не ви споделя нещо, което фиксирах днес сутринта.
Ей за това си сърбят ръцете направо

# 320
  • София, България
Божке, аз видях 81 Joy

# 321
Пък аз 84.
Роялът ще го заредят пак, все пак Блек сий е, но виждам че и от магазин може да се купи.
Цените помръдват с левче надолу всеки ден на някои и се чудя да чакам ли петък или да действам ... Повече от това едва ли, а пък харесах много един Анатолиан, който има само 3 бройки и съм си го завила в кошницата с още няколко за уплътнение.
Надявах се на Енджой, но не помръдват .. жалко.

# 322
Здравейте група, за първи път редя пъзел на Sunsout. Още с отварянето останах разочарован от качеството на пъзела. По кофти пъзел не бях редил до сега! Парченцата са ужасни, не са хубаво оформени, да не говорим, че имаше неизрязани двойни парчета. С две думи много зле. Взех пъзела от Озон с намаление - Аутлет. Въпроса ми е всички ли пъзели на марката са такива или аз съм попаднал на такъв?

# 323
Аз сега редя на Sunsout, според мен са ок. Мен ме дразни, че са по-големи и лъскави, но иначе нямам оплаквания. Нямам и двойни парчета, нито едно разлепено, поне на този етап.

# 324
  • София, България
Здравейте група, за първи път редя пъзел на Sunsout. Още с отварянето останах разочарован от качеството на пъзела. По кофти пъзел не бях редил до сега! Парченцата са ужасни, не са хубаво оформени, да не говорим, че имаше неизрязани двойни парчета. С две думи много зле. Взех пъзела от Озон с намаление - Аутлет. Въпроса ми е всички ли пъзели на марката са такива или аз съм попаднал на такъв?
Ти си попаднал на такъв, обикновено са супер техните пъзели, аз много я харесвам марката. Не редя много от тях, защото все са ми трудни, но които съм се престрашила все съм останала с прекрасни впечатления. Имало е разлика в сглобката, повече и по-малко хлабава, но качеството си е било екстра.

# 325
gurgolina и аз редих това драконче. Първи ми беше на марката и определено не останах очарована от качеството, особено за редовната си цена. На мен като изрязване ми напомняше на Heye, но парчетата като усещане на Trefl, влизаха си навсякъде и като дебелина ми се сториха същите.

Аз съм редила доста на SunsOut, дори в момента съм разпънала един коледен, но втори ден даже рамката не мога да започна. Като цяло съм много доволна от марката, но е на късмет. Имала съм случаи с много слепени части и с кофти изрязване, но пък не ми е пречело на реденето. Единствено и мен ме дразни гланца, защото ако е по-тъмен пъзела, никакъв шанс да се реди на лампа.

vox, много интересно това с цветовете. Благодаря за споделеното.
На кръгчето видях първоначално 21, което значи частична цветна слепота Thinking
Странно, защото най-добре виждам и обичам да редя градиенти и пъзели с небеса, води и всякакви преливащи нюанси.

# 326
  • гр. София
При SunsOut зависи много с коя марка се сравняват, частите могат да изглеждат по-груби и да има неразделени части. Последно при вълците имаше такива части.

# 327
  • София
Аз съм редила може би към 5-6 пъзела на SunsOut и само един ме беше изненадал неприятно; иначе не съм имала драми, макар и да не ги включвам в топ предпочитаните ми марки. Откакто им вдигнаха толкова много цените, май само един взех (петлите, които предадох онзи ден на elita) и за мен си беше окей.

А за Озон предлагам да изчакаме до петък и да видим тогава как ще са промоциите (по-скоро през уикенда). Сами си казват, че има още два дни до Черен петък Simple Smile Ако правилно помня, миналата година пак така пускаха ден след ден намаления, но накрая имаше и някакво по-голямо. Освен това, помня, че имаха ниски цени до към януари-февруари, така че хич не им се кахърете - все ще има пъзели за нас Wink

Ето ги морските фарове на Eurographics, които - в интерес на истината - очаквах да са по-трудни Simple Smile Записала съм ги за evencee тях. Дано преид Коледа все пак успея да си й дам пъзелите... Simple Smile

И пристигна поръчката от Пъзелмания! Нареждам пътуващото момиче с колелото, след него коледния пътуващ Enjoy от тази поръчка; и мисля двата заедно да ги предам на някой.

# 328
Тони, не го мисли толкова, моята планина и без това пъпли устремено към тавана. Ако редях и толкова бързо, колкото трупам ...
В момента редя първия ми Master pieces и не съм особено очарована, а съм харесала един White mountain, но пак ми се вижда гланциран и подобен, та май ще се отказвам от него.

# 329
  • София, България
Забравих да напиша, че от моите 130 пъзела в любими нито един не е намален повече, отколкото беше преди започването на ЧП. Аз определено ще изчакам този петък или даже направо другия.

Общи условия

Активация на акаунт