Февруарчета 2024 - Тема 7

• 41 409
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, вие правихме ли обременяване с глюкоза? Предстои ми като изследване, но навсякъде чета различни неща.. а при последното изследване захарта ми беше на горната граница и може би е добре все пак да го направя.. единствено ме притеснява тая сладка глюкоза няма ли да шокира бебока...

# 166
  • София
Криси, разби ме с корема, аз почвам да считам моя за малък! Пу-пу!
Иве, при лекар, който не може да ти обясни какво мисли и защо, най-вероятно се касае за "мам*а му, що така го казах, сега как да й обясня, че се съмнявам дали аз не съм трепнал в измерването". Според мен ти трябва второ мнение. Иди в Пловдив, ако трябва, но не си създавай излишен стрес.

# 167
Ето, чуден шанс да споделя колажа, който правих вчера, тъкмо да разсмея още хора с него 🤣 (края на седмицата влизам в 27 г.с.)

Вчера и аз бях на преглед. Доктора ми каза да спра солта, била съм имала отоци. Пък аз съм толкос смотана, че не бях забелязала. Но важното, че с бебока всичко е наред. Хората си осоляват бебетата като се родят, аз се пробвах предварително, ама е на, стопираха ме 🤣

# 168
Именно заради такъв лекар имам 4 фетални за последните две седмици, заради друг проблем. Представям си какъв стрес ще изживеете до следващия преглед. Според мен задължително още едно мнение. Друго момиче е препоръчала Чавеева, аз стигнах точно до нея миналата седмица и съм много доволна. И как на тръгване ще кажеш на бременна има проблем, ама няма проблем, ще ти кажа ако има нещо…

# 169
Julia N, аз миналата седмица правих обременяване с глюкоза. Докторът ме убеди, че не е опасно за бебето. Единственото гадно е, че трудно изпих последните глътки, прекалено сладко, химия, гадост. (А аз обичам сладко по принцип) и след това 4-5 дни много киселини! Досега не бях имала. Аз съм от щастливките без типичните за бременността симптоми, освен главоболието де. Но...преживява се.
Другото, което ми подсказаха, но чак след като направих теста, е че освен захарта, която ми бяха изписали да меря, е добре да се доплати и за инсулина (мисля, че тези изследвания касаят инсулиновата резистентност), защото при мен мериха три пъти само глюкоза. Успех!

# 170
Криси с теб май водим класацията по големина на тумбачетата 😂
Бла Бла ама то повечето мами като пием по една бира с картофи сме с такова малко коремче, апък ти в 27 седмица къде го криеш това бебче, браво на теб 😀

# 171
  • София
Нека си растат коремчета 😁
За глюкозата знам, че се прави до 28 г.с. макс 29-та и че не се отразява по никакъв начин на бебоците. Равнява се все едно ядеш няколко парчета торта наведнъж.

# 172
gvendolinka аз съм сигурна че в един момент ще каже пуф, и ще стана като бъчва 😂 и тоя момент наближава.
Друг въпрос. Вашите бебчета с какво предложение са. Нашия момък при всеки преглед е с дупето напред и отказва да се завърти, поне да го видим че я може тая работа. АГ ми обясни как да стоя, за да ми увисва тумбачето и да има повече място за салта. Знам, че има още време в което може да се обърне, ужким не съм се притеснила ама ме гложди леко отвътре тая работа.

# 173
  • София
Моят уж все е главично, ама като почне да се мята имам чувството, че съм погълнала някой акробат Grinning

От инжекциите май кожата ми стана твърде чувствителна в областта, където ги бия и се чудя дали някоя по-опитна мама няма някой трик с какво да мажа или какво да правя, за да не е така неприятно усещането, особено при допир с дрехите.

# 174
Никой не ми е казвал с какво разположение е, ама като гледат главата ме гледат високо, а краката се виждат ниско в корема ми. Той така се движи, че сигурно едва ли всеки ден е еднаква поза. 😂

# 175
  • София
След всеки преглед - ЖК или ФМ - ми дават една разпечатка с размерите на костите, обиколките, които мерят, килограмите ми и т.н. Та, в нея пише разположението.

# 176
Моята е главично,като тялото й е от лявата страна на корема ми,а краката и ръцете ги е изпружила вдясно.Днес я измериха 1 кг и 30 гр. и АГ каза,че вече й става тясно и не би трябвало  да се обърне седалищно вече,а допреди няколко седмици се въртеше много и всеки път беше в различна позиция Simple Smile

# 177
Значии, тия тука с малките кореми дето само сте преяли и се прайте на бременни, ще ви повярвам само със снимка на тест за бременност на фона на днешния вестник. 😂😂

Аз съм много доволна днес - кошарата, количката, стерилизатора - всичко, което си бях харесала беше намалено в Озон. Следях ги от лятото нещата и спестих повече парички от колкото струва двойна електрическа помпа на Медела, която също си взех с отстъпка и си добавих в кошницата без да ми е гузно!

За следващите ми черно-петъчни покупки приемам съвети за:

Хубав шезлонг
Ергономична раничка
Столче за кола
Килимче за игра
Ел. Пиличка за рязане на нокти
Чаршафчета за кошара и количка.

Активна гимнастика съм си харесала една на Мамас и папас - чакам официалния черен петък на техния сайт.
Ваничка на Стокке - дебна за намаление или по групите
Дрешки още ще купя от НМ по всяка вероятност по-големи размери., защото имам само малки.

Смятам да си направя един уиш лист за близките и приятелите с комплект шишета, нагревател, кошче за памперси, други аксесоари за хигиена на бебето дребни неща, още една хавлийка за къпане, още едно одеалце, комплект тензухени пелени, термос.

Сигурно пропускам още неща, но вече съм много много доволна, че започнахме дето се казва да финализираме покупките, ще ми остане да стегна багажа и само да чакаме 😂

# 178
сърцето може да се огледа от Маринов в Надежда .
Иначе и Стратиева е много добра

# 179
Нашето момиче беше седалищно в понеделник,а предния път с главата надолу, но док каза, че това не е окончателно и има още място да си се върти.

Общи условия

Активация на акаунт