Февруарчета 2024 - Тема 7

• 39 718
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Няма смисъл,
Разбирам те! 😂 И аз не бих взела нещо използвано, пък ако ще да е изпрано 4 пъти с магически прах и да го е ползвало дете на наши приятели/познати...

А за гърлото..*май ви бях писала..* Хомеожен 9 - за половин ден ми мина. Едва сутрин ставам и едвам говоря, името не мога да си кажа, драска, пресипналост, не ми се прегръща и вода... и още вечерта ми беше минало с хомеожена. АГ ми го каза и струва 2-3лв..

# 661
Благодаря Анастасия, това не съм го пробвала, ще взема да опитам че ми писна.

# 662
Гърлс, някоя да си ие купувала глюкомер и да ми препоръча? Много ще съм признателна Simple Smile

# 663
аз имам да ,  на акучек

# 664
Акучек препоръчвам и аз! Въпреки че ми го подари една приятелка съм много доволна.

# 665
Аз също сега искам всичко да ми е новичко, но доста спестих от черния петък. Радвам се, че си напазарувах. Лошо не мога да кажа. Неща, които от лятото си заглеждах бяха брутално намалени и си купих и други за разликата така да се каже.

Аз съм фен на ранната подготовка и въпреки, че имаме почти всичко пак имам чувството, че нещо липсва.

# 666
Ние поръчах е само кошара next to me. Предишната бременност бях взела втора употреба, но после я продадох. А и с оглед на това, че почти нищо няма да купувам за това бебе, реших да има и нещо новичко. Кошницата за кола ще я търся втора ръка..

Приятелки искат да ни организират baby shower другия месец и там също ще ми подаря разни неща. Ще сме в тесен кръг, че повечето ми близки са по София или чужбина.

# 667
Момичета, днес си пусках кръвни изследвания, стандартните за мене си с тромбофилията и за витамини. С тромбофилията всичко е под контрол, освен неусвояването добре на витамини. Ще помоля мамчетата, които са компетентни за добри витамини в метилирани  форми да ми съдействат. Утре си чакам и калция да излезе. Спреят на BetterYou не е моето нещо. 146 единици бях преди три месеца, сега съм на 250 ...
Всички са в норми, но по-близо до долните граници.

# 668
Аз ползвам на Natural Factors metylcobalmin 1000 mcg, беше ми препоръчан от хематолог. Но честно казано забравям да го вземам всеки ден и все още не съм пускала контрола - предстои другия месец, та не мога да кажа дали съм доволна или не, но би трябвало да върши работа.
Освен него пия и комбинирани витамини с метилирани форми на б витамините, но там дозата е малка.

Не знам по колко вит Д приемаш, ама завиши дозата леко, че е нисичък този резултат.

Нямам търпение да пусна контролни и аз, но има още време. Даже мисля да направя почивка 10 дни преди това, че искам що годе реални резултати. Ще се почудя още малко дали е добра идея. Sweat Smile

# 669
Много е ниско в12 , вземи си  на нейчъръл 1000 мг за всеки ден. Вит Д вдигни на 5000 едини за месец ( всеки ден)

# 670
Аз не пия нищо освен б12 до оня ден, фолиева метилирана и  Сорбифер пиех до преди месец. От месец приемам Диаспорал 400, първо по две на ден две седмици и сега по едно. Сега сама на своя глава пуснах и Д и Калций. А смятам да кърмя също така, имам още три месеца и седмица до термин, така че не е късно да се натъпча като Коледна пуйка с витамини 😊🥳

# 671
Щом не вземаш вит.Д, аз бих почнала с 6000-7000 UI на ден минимум. Даже и по 10000 бих вземала, ама Бочи да каже дали е ОК такава доза при бременност.
Хубаво е освен магнезия да приемаш и К2, помагат за усвояването на вит Д и процесите, свързани с него. МК 7 е най- усвоимата форма там, доколкото знам. Има хубавa комбинация пак на Natural Factors.

Но то си е до проба грешка с винатимите и кой какво усвоява добре.

# 672
  • София
И аз съм на метикобаламин на Natural factors, утре ще пускам изследвания и ще видим какво ще излезе. И този път няма да спирам витамините за седмица, но го обсъдих с док и ще си го имаме предвид просто. Не исках да спирам Д-то за цяла седмица. LaFilleDeLaMer, щом Б12 е ниско без да си го спирала, ако го изследваш по правилата, ще е още надолу. Според мен виж със следящия АГ каква доза да приемаш.

Днес бях на преглед, в 27+5 бебокът е добре, каза док, и тежи към килограм и 100. На 9-ти съм на ФМ и нямам търпение да идва вече. От 8 януари ми започва 45-дневния болничен, за седмицата преди това док каза, че няма проблем да издаде каквото ми трябва. Аз пък се чудя дали да не пусна оптуск за тогава, ама ще видим, има време. На 21-ви пак съм на ЖК и трябва да съм решила.

Мацки, някоя от тук списващите дали има опит с хематоми и бременност? Една приятелка има нужда от малко инфо, а днес й беше прегледа и докато й кажат, че бебето е добре, но хематомът не се е смалил, викнали лекарката по спешност и сега моето другарче бременно майче седи и чака някой да се сети за нея, да я викне пак на преглед Sad Ако някой тук би откликнал, веднага свързавам на лични съобщения във форума. И благодаря искрено от сега, ако решите да ударите едно рамо на жена в ситуация!

Бочи, може ли линк за клина от Сгушени, че имат няколко и да знам кой е с хубавата подплата? Малко се чудя и за размерите, че над корема съм станала 80 см обиколка, а дори размер М е до 78 см (М ще ми е окей на кркаата, по-голям ще е зле).

# 673
не такива дози вит Д не се приемат нито бременни нито не бременни максимума е 5000 единици на ден м то ако стойностите са подобнм на тези. вит К с тромбофилия НЕ
Клина на сгушени са два един черен и един син друг няма Simple Smile те са едни и същи в различен цвят , ватиран някав се води , аз взех Л и ми е точно макар че дупарата уж ми е 110 в момента а Л не го дават за толко а корема ми е гигански и всеки вече мисли че ще раждам утре

https://sgusheni.com/produkt/зимен-клин-за-бременни-тъмносин-с-пла/

# 674
Благодаря ви, момичета. Ще го коментирам днес на обяд с хематоложката и утре с АГ-то. За вит. К и аз така знам , че не е ок с тромбофилията. За сега се спрях на NaturalFactors Б12, Диаспорала ще увелича, ще питам са Сорбифер да го почна пак, че той много добре ми вдига стойностите и за кратко.
Последно питане - Мога ли да пия вечер Б12, магнезий, Д3, калций наведнъж, а през деня ударни дози желязо?Ще мина и на режим хранителен, за да усвоят максимално добре всичко и от храна и от витамини. Знам само,че желязото пречи на почти всички останали и се бие с кофеин, млечни,яйца, пълнозърнести. Сутрин ще се пие кафе и ще се ядат омлети, овесени ядки и всичко с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт