Февруарчета 2024 - Тема 7

• 39 671
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Б12 се взима 30 мин преди хранене, поне според моята хематоложка. А вит К има две разновидности и само едната пречи на тези с тромбофикията.

# 676
д се пие сутрин най добре с омега 3. Магнезий вечер може с В12 , а желязото трябва да е не по малко от 2 часа между другите неща Simple Smile

# 677
Бочи, на мен лекар ми е предписвал доста по- високи дози от 5000 IU. Особено при небременни си се приемат високи дози, но зависиси вече от дефицита. Не го казвам за да споря, всеки може да си направи проучването, просто давам друга гледна точка от личния ми опит.
5к за мен е поддържаща доза, за що годе нормални нива на вит. Д, но това за мен лично, нали, аз тръгнах от 8, при долна граница 50. Sweat Smile

А за К2 и аз знам като Тони - само К1 влияее на коагулацията. Но не съм го проучвала особено задълбочено. Във всеки случай не бих вземала висока доза Д без К2, че си държа на калция да отива на правилните места Joy Повече ме е страх от хиперкалцемия...

Пак казвам, аз не съм лекар, нито имам завършени курсове някакви, лични проучвания по въпроса и опит са това. Само споделям инфо, не давам съвети. С витамините шега не бива!

# 678
над 5000 единици вит Д на ден не се усвоява нищо. Ти си единственния човек в жизнения ми опит който е пил такива кански дози  Simple Smile При правилна консумация на вит Д от 5000 едини и качествен вит Д за един месец стойностите се вдигат без никакви проблеми. Важно е да е с мазно да е сутрин по светло и който вече иска да пие вит К сам да си решава Simple Smile аз при бременност НЕ консумирам вит К

# 679
Така, аз почвам пак Сорбифер по две, Диаспорал 400 също по две, новото е Б12 на Смарт Хит (някой да сподели опит с него ако има,че сега го търся по аптеки и го няма никъде...може да сменя с NaturalFactors), и Вигантол - две седмици по 15капки дневно и после веднъж седмично по 40 капки потдържаща доза. Колко мазничко, филийка с майонеза ок ли е? 🤭🤣 напоследък много ми се яде майонеза на всичко ...

# 680
  • София
Лелее, само кажете майонеза и откачам...през цялата бременност ми се хапва, но не смея заради суровите яйца. Лятото си правех майонеза от авокадо, но не е същото 😶 Само веднъж съм си позволила една хапка от филийката на таткото и от тогава и той не яде заради мен 🫣

# 681
филия вика с майонеза 🤣по скоро чаена лъжица зехтин и една глобула омега Simple Smile

# 682
Аз си хапвам понякога🙄Като си помисля и корема ми стържи.Не се лишавам от нищо де😁,бяха ми казали сушито задължително да спра.Нещото което обожавам😕

# 683
Аз си ям редовно майонеза. Ама мисля и че яйцата не са сурови, а пастьоризирани. Би трябвало да пише на опаковката някъде, ама в момента нямам да прочета.
Не ми се вярва да има сурови яйца, ако има изобщо Sweat Smile

# 684
и суши ям и всичко ям не се съобразявам аз с тия работи Simple Smile

# 685
  • София
Как ме подхлъзвате сега 😆

# 686
Аз ям купешка майонеза и за миг не съв се замисляла че може да е проблем. Мислех ме преминават стерилизация, пастьоризация и тн. Сама не бих си направила, но Хелманс-чето вкъщи се тачи много.

# 687
Като цяло всичко което идва от магазина би следвало да е преминало през някаква обработка и контрол и да можем да го хапваме и ние. Реално при нас проблема с яденето на на сурови неща идва от там, че не можем да се лекуваме като “нормалните” хора. Ама я си представете някой да си купи кора яйца от голяма верига, да си направи тирамису и да лепне една салмонела. Нали ще го разкостят после тоя магазин.
Проблем може да има в консумацията на сурови домашни (купени за такива) яйца, месо, мляко и производните им. Понеже не е ясно как са съхранявани и какво може да има в тях.
Тъй че, хапвайте смело щом е от магазин (и опаковано), не вярвам да има проблем. Особено пък в майонезата, там верно не се знае изобщо дали има яйца 🤣

# 688
Еееее що правите така сега, да дразните дундите като мен...аз диета трябва да пазя, вие с тая майонеза и суши искате да не спя довечера 🤣
Не знам дали от намаления прием на въглехидрати или от Сорбифера, ама ми става доста лошо последните дни. Даже ми се гади малко, айде пак..

# 689
хора извинете ма таз майонеза има срок на годност повече от замразена кърма 🤣кви сурови яйца. Идете купете си една майонеза и яжте. А руснаците с салатите дет всичките са с майонеза кво да не празнуват милите Нова година 😀давам ви зелен флаг като с пастета 🤣

Общи условия

Активация на акаунт