Февруарчета 2024 - Тема 7

• 39 952
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Оф страшна глупост. Слагам утрогестан 2х2 сутрин и вечер към 10 часа, но снощи какво стана, не знам, но забравих. Събудих се в 4 и сложих.
Сега какво да правя? Да слагам ли сутринта пак (но малко по-късно от 10 примерно) или направо вечерта, ама по-раничко? 😢

# 616
директно вечерта 2 Simple Smile
Нее хубаво да увеличаваш много  дозите и после пак да сваляш.

# 617
Оф страшна глупост. Слагам утрогестан 2х2 сутрин и вечер към 10 часа, но снощи какво стана, не знам, но забравих. Събудих се в 4 и сложих.
Сега какво да правя? Да слагам ли сутринта пак (но малко по-късно от 10 примерно) или направо вечерта, ама по-раничко? 😢

Нищо ти няма, че си пропуснала една доза, не се филмирай. Аз също съм на 2х2, понякога целенасочено не го слагам, когато ще ходя на преглед например.. сложи го направо вечерта сега и си свиркай 😄

# 618
Здравейте,мамчета!
От началото на бременността ви следя  и сега вече се престраших да се регистрирам и аз 😅
Имам няколко въпроса към дали и вие сте като мен
1. Изтръпват ли ви ръцете и как се справяте?
2. На последния преглед като бяхме доки каза, че главичка при измерване е седмица назад, а тумбачето със седмица напред или по-скоро си отговоря на седмиците. На последния преглед бяхме 26г.с и теглото беше почти  1кг.
Също така последно питане по колко пъти на ден усещате бебо трябва ли да броя?  🤷🏽‍♀️
Здравей! На мен ми е втора бременност, обаче както обичам да казвам с "мамешката амнезия" и всичко се забравя (това е хубаво... от една страна)
1. Изтръпване за момента нямам, но усещам, че при спане започвам да се схващам и сякаш "таза ми се разширява и тежи". Би трябвало да е нормално, предишната бременност спах на неудобен матрак и само ми изтръпваше някой от 2-та крака, беше потресаваща болка в продължение на няколко дни. Сменихме матрака и нямаше такива болки.

2. При мен също имаше някакво разминаване, но не такива и доктора леко се притесни сякаш. Даже яко се филмирахме с едни диагнози, но тъй като каза да не чета в интернет и да не се притеснявам стискам зъби, и чакам следващия преглед, който е другата седмица. На теб доктора какво каза точно за тези разминавания? Flushed

3. За усещане, аз и при първата бременност и сега усетих късно. В момента усещам като "пулсиране", но понеже дъщеря ми е много активно дете (почти 3г) и все съм в движение, постоянно ме занимава и нямам време да следя. Когато седна спокойно за по-дълго време, тогава усещам бебето да прави някакви движения, но всеки път докато кажа на таткото да си сложи ръката и вземе че спре, самата аз като съм в очакване на второ-трето мърдане и хайде пак е спряло. Така че са кратки моменти, точно към края ще започна пак да усещам стабилно движенията и ще дойде време да раждам. Smiley

--

Ех, Ивон, какви са тези вируси тази година.... Направо е ужасно. Чуя ли отит и изтръпвам. А малкото ти детенце да е болно, още по-гадно...
Стискам палци всички мами да сме добре, да си доизкараме спокойно бременностите и тук да качваме само снимки с нашите здрави бебоци...
Ох и ние пак сме болни... Дъщеря ми на почти 3г само ги носи от детската Flushed началото на ноември беше болна, изкарахме го всички, сега пак, но ми се струва по-сериозно . Сега и аз съм болна, тръгнах със сополи и после започна и кашлица (от тази гадната, като се изкашлям и айде пиш в гащите хахах), но мисля пак останах само със секрет, който е като лепкава бала слус и на иска да излиза  Disappointed Relieved Водихме я на доктор, изписа каквото изписа, добре, че почнах от преди това да я лекувам със същото. Аз обаче съм отново на хербитосин, биозин и хомеожен, не можело друго и ще си карам бавно. Наистина тази година и нас вкъщи само ни въртят и повтарят вируси.

# 619
аз се мажа с магнезиев гел от любимия ми айхерб разбирасе точно за да нямам такива схващания 😀

Ехх, не съм знаела за това мазило. Кошмарно е. Все едно осакатявам. Доста ми е притеснено. 🥺
Благодаря ти, Бочи!

# 620
ох знам , бременноста е тегав момент. Аз с тази примерно имам светочувствителност направо полуявам от лампи 🤷♀Са това нее като изтръванията нооооо все нещо винаги има

# 621
аз се мажа с магнезиев гел от любимия ми айхерб разбирасе точно за да нямам такива схващания 😀

Ехх, не съм знаела за това мазило. Кошмарно е. Все едно осакатявам. Доста ми е притеснено. 🥺
Благодаря ти, Бочи!

Бочи, би ли споделила и дроба, който поръчваш от iherb,моля. Ще поръчам магнезиевия крем, дано има ефект, та ми се ще и дроба да поръчам.
Благодаря ти предварително! 🥰

# 622
дроба нее от там , от бг сайт е , пиши просто телешки сушен дроб на капсули той е само един Simple Smile

# 623
Здравейте, момичета! Някоя от вас приемала ли е Тотема за железен дефицит и има ли забележим ефект? А какво мислите за вливките желязо?

# 624
Момичета, на последния преглед АГ каза, че бебка върви две седмици напред и иска да правя обременяване с глюкоза. Знам, че се взима кръв и пиеш глюкоза, но наистина ли няколко дни подред се ходи? И по колко пъти всъщност ти взимат кръв на едно ходене?

# 625
  • София
Момичета, на последния преглед АГ каза, че бебка върви две седмици напред и иска да правя обременяване с глюкоза. Знам, че се взима кръв и пиеш глюкоза, но наистина ли няколко дни подред се ходи? И по колко пъти всъщност ти взимат кръв на едно ходене?
В един ден се прави, не няколко. Отиваш сутринта на гладно, без прием на лекарства(тъй като аз съм на Еутирокс например) вземат ти кръв, пиеш глюкозата( въпреки, че доста се оплакват хората от това изследване, не е чак такава драма, аз не обичам кой знае колко сладко, ама що-годе лесно го преживях поглъщането й) чакаш час, вземат ти втори път кръв и чакаш още един час за трето вземане. Можеш да пиеш вода по време на чакането, но не и други неща. Виж дали ти предоставят глюкозата на място или трябва да си я закупиш отделно. Успех!

# 626
Тук стана много тихо, похвалете се кой-какво си купи покрай черния петък или не покрай него, докъде е със списъка, какво му остава♥

# 627
за желязото мисля вече говорихме няколко пъти напоследък. Изследва се хемоглобин , желязо  албумин и общ белтък със феритин. За феритин се прави вливка , за белтък се пие протеин за другото вероятно няма да има проблем но тогава може и с тотема .
Аз на черен петък купих от дундьо превръзки гащи , торби за кърма и разни е такива абе за 350 лв там тия необходимости , памперси шишета биби бля бла бла:)

# 628
Всички изследвания са ми направени и резултатите са коментирани с лекуващия лекар. Въпросът ми е по-скоро относно поносимостта към Тотема и вливките.

# 629
Тук стана много тихо, похвалете се кой-какво си купи покрай черния петък или не покрай него, докъде е със списъка, какво му остава♥
Идвам да се хваля веднага. После и да се оплаквам. Най-накрая ни дойде поръчката от Хиполенд. Имаме си столче за кола, че ми беше голяма драма, че няма да го пратят. Малко по-друг цвят си го представях, но така или иначе ще бъде омазано с повръщано, банан, солети и други неща, цвета тепърва ще търпи промени 😅 Помпа за кърма и стерилизатор са ни другите  по-съществени придобивки от черния петък. С козметичен комплект на Мустела се сдобихме, стори ми се на оферта- 72лв за “измивен продукт”, олио за масаж, хидратиращ лосион и крем против подсичане с подарък несесер и подложка за повиване.
Все още нямаме легло и количка обаче. (И доста други неща, но от основните покупки това). Таткото щял сам да ги купува като се родяло детето. Препаткал се е, че ще умирам и спазва кой каквото суеверие измисли да му каже 🙃 От едно известно време насам почвам да си мисля, даже съм почти сигурна, че той е бременен, не аз.

Общи условия

Активация на акаунт