💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 10 (06.11 - 13.11)

• 113 680
  • 2 340
  •   1
Отговори
# 1 350
  • SF
Аз не мисля, че Дунев е толериран и към него има специално отношение. Трасетата ги минава като змей - плуване, халки, теглене. Кое точно не умее да направи Дунев? Битката с Крум ще бъде напълно равностойна, защото и Крум имам добри умения, но отстъпва в плуването на Дунев.
Не виждам какво са му спестили на Дунев. Попадна в устата на Мартин, и няма уменията да се брани. Оплита се в обясненията. Нападките на Мартин и мене ме остават безмълвна. Мартин също не е добър. Ако го няма кошаревският свидетел Дени, да му подлага, и Мартин е само един нападател с остри реплики.

Не съм видяла Дунев на пъзели, но от Неделчо насам, отборите си избират един пъзелист и го пускат само него, така че не виждаме какви са уменията на останалите. Допускам, че на Дунев не му е останало време в живота да се забавлява с пъзели. Но останалите неща си ги умее и е добър на терена.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 11:17 от Esmee

# 1 351
  • Другата България
Скрит текст:
Тъй.
Дунев - отново се сбогува. Кому са нужни реплики в стил-прощавайте, сбогом, отивам на битка? Това не приляга на спортист. Като му изкарат поредното предимство с цяла обиколка, ще се върне грейнал отново.
Момчи - и уж злобната му реплика, как няма да стигнат до пъзела червените. Ми няма-факт е това, не е злоба, и той си го говореше с корделата докато редят, не го е крещял злобно. Как па видяхте в това злоба, не знам. Това дори не е спортна злоба. Това е комуникация някаква между двамата играчи, той и корделата, докато редят пъзела.
И на този фон, пак връщам Дунев-сбогува се на тръгване, слушаме на прощаване и роним сълзи. Връща се с как бием- с ралзика, изкрещяно на всяко изречение в екстаз.
Кукуууу.
Blush
Моето мнение съм го писала, ама пак да си кажа - когато целенасочено се набляга на нещо многократно, и когато трябва някой да бъде представен в “подходящата“ за /продукцията/ това светлина, зрителското мнение се манипулира много, много лесно. Защото реплики от рода на “ще ги смажем, мачкай, размажи го и т.н.“ използва и Мишо, при това редовно, но той просто минава с масовката. Момчил просто е един от главните герои, чиито образ явно трябва да НЕ остане положителен, а монтажът е голяма работа в такива моменти.
Разбира се, това не означава, че зрителите или част от тях нямат собствено мнение, когато харесват или не някого. Но продукцията може да насочва, а и го прави успешно. При мен също работи, хем съм подготвена и очаквам и неочакваното. Ама ей го на, “хващам им се“.

За мен ето това е ..дори не злоба, не знам как да го кажа по-меко.

Попаднах на стори на Мартин с Теди, относно репликата ѝ за него снощи, да го удавят в реката, щото е нервак.
Уж с хумористичен наклон, но понеже аз чета между редовете, за мен не е само хумор.
Понеже е малък размер - не мога да го увелича, Мартин се изказва относно Теди: “Боже, тя можела да говори, искам хонорар от продукцията, че я накарах да си отвори устата. “ И три нахилени емотиконки.

# 1 352
Не е и нужно много голямо предимство за Дунев, достатъчно е трасе с плуване. А на Гладиаторите им е ясно, че ако Крум отпадне, Продукцията има приготвено правило/условие, по което да им прати някой син.
не е необходимо правило/условие.
просто може да предложат на Дунев да премине към червените.

Този вариант много ми допада. Дори много по-добре, отколкото Момчил да носи отговорност за такова решение.

# 1 353
Ако оправдаем крайни непремерени коментари на някои участници със спортната злоба, можем да оправдаем и нервното заядливо поведение на Мартин с пристрастеността му към цигарите и кафето например Grinning

Изобщо да приемем, че всички са едни бели пухкави агънца и само кофти стечението на обстоятелства и тъпата продукция ги очернят нарочно и незаслужено Grinning

Дано Рълев да остане в играта и да се оправи бързо, че той е от малкото останали, заради които си струва гледането все още Grinning

# 1 354
И аз вчера го видях това стори на Мартин и на мен също не ми звучи да е хумористично. Не му харесва да говорят лошо за него и веднага се възползва да захапе и той, макар и месеци по-късно. Grinning

# 1 355
Уф, дано Крум да бие :/
Макар да не съм оптимист, защото дядото е яко бутан от продукцията.

Много ми харесаха иначе глдаиторите и колк уважително се изказва преди, по и след съвета.
Огромна разлика със скандалното и супер токсично синьо племе!

Diavolo , позволявам си да те цитирам, и поспоря, защото те намирам за интелигентен човек, който въпреки че има пристрастия(като всеки ), все пак се стреми към обективност и не държи да се инати, че мнението му винаги е меродавно и точка .
Твърдиш , че Дунев е "бутан" т.е лансиран от продукцията и за това си негативно настроен към него (не само но едно от нещата) Можеш ли тогава да ми отговориш на въпросите ЗАЩО . За да подпомагат даден играч, трябва да имат мотиви . Аз лично мога да се сетя само за следните такива :
Скрит текст:
1 Вътрешна договорка с финансов интересСчиташ ли , че има шанс да му дадат паричната награда, понеже е вътрешен човек и той ще е финалиста ?
2Близко приятелство с някоя "клечка" от продукцията Считаш , ли че ако някой "отгоре" му е близък и  държи да го оставя за да се рекламира Дунев , ще го представи в такъв образ и тази светлина (категорично всички там са наясно , как се приема образа на Дунев  от зрителя)
3 повдигане рейтинга на продукцията от присъствие на  "звезди" Считаш ли , че някой там от продукцията , вярва, че мнозинството зрители се интересуват и вълнуват от титлата "медалист" и гледат предаването , заради  съзвездието от такива и това ги прави най-най- ценни за формата . За което си струва да ги държат и махат кадърни участници ?
4 сеир и скандали Считаш ли , че е интересен участник в скандалите , който може да даде отпор ?
Ако отговорът ти на някой от въпросите е ДА - спираме спора .

За мен , отговорите са НЕ . Като единственият логичен мотив за "бутането" му би бил - спечелване на още малко жълтици (гласове) и по този начин спасявайки "Този, за който или добро или нищо" . И това ще си е протекция за Него, а не за Дунев ,за когото продукцията и 5 пари не дава и агресията по този повод е излишна.Дунев си е една пионка , средство чрез което си въртят схемата и постигат целите, а самия той нищо не печели  Въпреки, че и Дунев да падне и си тръгне, пак ще на мерят начин как да Го избавят - я отвличане , я някаква друга нагласация .
Ако обаче контузията на Рълев е сериозна и го извади от строя (непредвидено обстоятелство) , може да запазят Крум , за да не се обезкърви отбора или да преместят по неведоми правила другия пазен Финалист . Да Момчи имам предвид .
Та ако , ти виждаш някакъв друг мотив , за пазенето на Дунев на този етап, ще се радвам да го споделиш

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 14:20 от AuroraBB

# 1 356
Довечера пак ще се претрепват, мина някакво промо. Дано излязат живо от тези игри, че няма да са здрави е ясно.

# 1 357
Мери-Ан, доста често казваш, че Момчил бил представян в лоша светлина и така се манипулирало зрителското мнение. Нито с едното съм съгласна, нито с другото. Не виждам очерняне, мисля, че обективно е представянето му. А относно манипулирането... ами то се вижда по анкети, СМ и т.н. Момчил е най-харесваният този сезон.

Телесила, много си ми симпатична и по принцип почти винаги съм съгласна с теб Hug  но наистина ли смяташ, че репликите на Момчил са породени от злоба и от нищо друго? Нищо от профилът му не говори да е злобен като човек.

Не знам дали някой въобще се съмнява, че Рълев би си тръгнал. Та той е един от двамата основни фаворити. Кой ще го пусне, интригата съвсем ще спихне.

# 1 358
  • Другата България
Мери-Ан, доста често казваш, че Момчил бил представян в лоша светлина и така се манипулирало зрителското мнение. Нито с едното съм съгласна, нито с другото. Не виждам очерняне, мисля, че обективно е представянето му. А относно манипулирането... ами то се вижда по анкети, СМ и т.н. Момчил е най-харесваният този сезон.

Скрит текст:
Телесила, много си ми симпатична и по принцип почти винаги съм съгласна с теб Hug  но наистина ли смяташ, че репликите на Момчил са породени от злоба и от нищо друго? Нищо от профилът му не говори да е злобен като човек.

Не знам дали някой въобще се съмнява, че Рълев би си тръгнал. Та той е един от двамата основни фаворити. Кой ще го пусне, интригата съвсем ще спихне.
Не, казвам, че когато НЯКОЙ трябва да бъде представен в неподходяща светлина, зрителското мнение се манипулира лесно. Дори съм го написала. Blush Дадох Момчил за пример, защото потребителката говореше за него, и защото аз все още си мисля, че този образ на Момчил щедрий, който му изградиха, някак ще се опитат да представят в негативна светлина. Все пак сезонът не е свършил. Досега имаше такива наченки, и винаги съм ги отбелязвала, но те не са били нещо по-различно от това на останалите играчи. Дори това “интроверт“, което снощи Димо каза, за мен не е обида, а истина донякъде. Но уж невинните заигравки на Ралица и Димо пред строя преди битка, подмятанията на Ралица на съвети....малки, дребни неща, които аз лично явно целенасочено търся, но това е защото наистина очаквам да се изгаврят и с това момче. А ако не стане, ще си призная, че съм сгрешила.
Иначе дадох пример със себе си относно манипулацията на зрителското мнение, и Крум. Много хейт отнесе от мен, и повечето е бил обективен. Ама се хванах, че лекинко ме извъртяха именно с монтажа на определени сцени, а и не само. И ако се върна назад, мога да кажа същото и за Дани викинга, а и за Цвети, най-вече за нея.
Не става въпрос само за Момчил, при него все още нищо не се е случило.
И последно - аз нямам против да очернят някой, защото автоматично той се превръща в любимец на зрителите. Някой като Момчил имам предвид. Защото това на Дунев например не го приемам за очерняне. Той си е такъв, поведението му просто не допада на хората, защото е позната личност и явно не са очаквали да видят точно това. Признавам си, аз също.
Да допълня още нещо. Мнението ми за т.нар. очерняне на играчи се базира основно на първи сезон и това, което направиха с Юлиян, образа, който му изградиха и доста хора го приеха - на сексист и женомразец, грубиян и т.н. В миналия сезон се опитаха с Фифо, по същата тяхна за мен “извратена“ логика. И с двамата не започнаха още от самото начало. И двамата станаха втори, случайно или не съвсем. Миналия сезон още помня джакпота на Викинга, която още във втори или трети епизод по синхроните си каза, че Алеко ще е победител, и така и стана. Та предубедена съм, признавам си.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 12:49 от Merri_An

# 1 359
  • София
Не мисля, че при Момчил е поза. Просто си е такъв. Даже мисля, че осъзнава, че няма да е харесван, но си е харесван.

# 1 360
“Боже, тя можела да говори, искам хонорар от продукцията, че я накарах да си отвори устата. “
 Теди може веднъж да си е отворила устата , но каза това , което почти цяла България иска, и почти всички участници мислят , ама не смеят Joy

За Момчил, всеки сам си преценява , дали е спортна злоба, или подтисната агресия. И аз , се вълнувам и съм емоционална когато играя нещо(или викам за някой), и шумна и прочие. Но не изпитвам нужда да се надъхвам с възгласи , мачкай , смажи , или производните на това , просто не ми идват отвътре , все пак сме конкуренти не врагове

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 12:20 от AuroraBB

# 1 361
  • Другата България
Чакалкаст с Фифо.
https://www.youtube.com/watch?v=md1A9zhrlC0&ab_channel=%D0%A7%D0 … A%D0%B0%D0%BBCast
Рълев и Момчил ли са новите Фифо и Гого?

# 1 362
Скрит текст:
Телесила, много си ми симпатична и по принцип почти винаги съм съгласна с теб Hug  но наистина ли смяташ, че репликите на Момчил са породени от злоба и от нищо друго? Нищо от профилът му не говори да е злобен като човек.

Скрит текст:
*stella, мерси Flowers Rose И ти си ми много симпатична и аз с интерес чета твоите мнения Hug

Репликите на Момчил не са точно израз на злоба при него, а на спортна злоба, която той съчетава с желание за самоизтъкване, неговото си чувство, че е нещо повече от другите и доза нетактичност и незрялост.

Всеки един от неговите коментари може да се изкаже по по-друг начин, така че да не звучи толкова ненужно нападателно и арогантно - например вместо "Няма да видят резиденция" можеше да каже "Оттук нататът резиденцията е наша" и т.н. Не е необходимо да смачкваш отрещната страна, за да покажеш увереността в своето превъзходство или за да се надъхаш на макс за играта.

Но както и да е Simple Smile Аз харесвам Момчил. Харесвам и Рълев, но и към него имам сходна критика да поовладява емоциите си по време на битките, че да не му се налага след това да ходи да се извинява и обяснява защо е бил груб.

А целта на предишния ми коментар беше основно да се внесе малко баланс в темата и да се покаже, че има и други гледни точки Grinning

# 1 363
Аз пък не виждам нищо осъдително в това силен играч да има самочувствие на такъв, нито в желанието да се победи убедително - да "Бият с разлика" или да не допуснат съперника "да пипне пъзела". На терена си е напълно в реда на нещата. Лошо е, когато някой се мачка психически в лагера - упражнение, което сме видели от Мартин, Виолета и народния любимец Гатьо. Не съм го видяла от Момчил, нито от Крум, нито от Рълев.
Клетото възмущение на Денислава не подлежи на друг коментар, освен че си е клето.

# 1 364
  • Другата България
Скрит текст:
“Боже, тя можела да говори, искам хонорар от продукцията, че я накарах да си отвори устата. “
 Теди може веднъж да си е отворила устата , но каза това , което почти цяла България иска, и почти всички участници мислят , ама не смеят Joy
За Момчил, всеки сам си преценява , дали е спортна злоба, или подтисната агресия. И аз , се вълнувам и съм емоционална когато играя нещо(или викам за някой), и шумна и прочие. Но не изпитвам нужда да се надъхвам с възгласи , мачкай , смажи , или производните на това , просто не ми идват отвътре , все пак сме конкуренти не врагове
Съгласна съм.
По същото правило всеки има различен начин по който да си изкаже или излее емоциите, които изпитва в определени житейски ситуации. Което автоматично не означава, че е злобар или агресор, това е намерил като начин, който е добър за него самия, това използва. Затова и хората са/сме/ различни.

И за Дунев нещо искам да допълня, във връзка и с предходния си пост, ама дълъг стана.
Ако наистина има някаква рокада и Мартин стане червен, то си мисля, че е възможно това да е и заради Дунев.
Не знам как ще го извъртят, ако Момчил е секундант и той сечели довечера, а утре загуби, вероятно това ще му е “предимството“. И ще обере негативите на племето. Но се сетих отново за снощния червен съвет и това, че Ралица ги попита, отново “случайно“ откъде знаят, че Дунев ще е номиниран. Тогава не помня кой каза, че Мартин си има тактика и тя е когато “захапе“ някой, да го гони “до дупка“. Пример - Мастагар. Решението - Мастагар червен. Сега на неговото място е Дунев. Ако Дунев остане при сините, ще е вечния номиниран. Решението - НЕ Дунев червен, защото той при червените няма да оцелее дълго, а именно Мартин - хем сеир, хем Марто определено няма как да е номиниран при наличието на Мастагарков в червеното племе.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 12:54 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт