Захранване - въпроси и отговори - тема 15

• 42 993
  • 783
  •   1
Отговори
# 750
Да, после видях, че Гербер били 55%. Подведох се и аз за Плазмон, май няма да ги ползвам. Евентуално за рибните може би, че май само те имат рибни заготовки. Но и това ще проверя. Всички марки имат и добри и смотани. Някой много хвалят лидълските, но аз в нашия лидъл само каши видях, зеленчукови пюрета нямаше. Може и да не са зарежда ли като ходих, не знам. На ДМ не са лоши нещата също. Аз не гледам цените, а състава, избягвам сгъстителите. Хип ги слагат на по-блудкавите май - слива, броколи, на Гербер са си чисти. Скъпото не винаги е качествено. Дори имам едно пюре озовали се по грешка у нас на Ганчев(ябълка и морков) състава му е чист. Бионино също имам. И марките, които Ваня каза.

# 751
Абсолютно цената не е гаранция за качество. Първото е да видя състава. За рибните май не съм срещала заготовки освен на Плазмон, но имам време до рибата. Иначе от днес има намаления в Гален на Holle. Май излизат с най-добра цена там в момента.

# 752
Не съм купувала месни заготовки. Детето ми е захранено с всички видове меса купени пресни от доверени месарски магазини. Правех си заготовки и ги замразявах на кубчета във форми за лед.

# 753
Здравейте, при нас стана ясно , че наистина проблема е в позицията за хранене. Не е проблема в пюрето или лъжицата. Имаме стол за хранене, който е изцяло седнало положение и там яде даже почти цяло бурканче изяде. В полуседнало положение не яде. Тя не е седнала сама все още нито е стабилна. На 6м е почти. Въпроса ми е въпреки това да я храня ли в изцяло седнало положение на стола?

# 754
Към майките от гр. София - от къде купувате пилешко/пуешко месо за бебета си? Simple Smile

Влязох в един "хубав/селски" магазин, с огромното желание да купя пуешко, което да сготвя и да сложа в пюретата на синът ми обаче 1 кг. беше 35 лв. Anguished / чак не ми се вярваше...

# 755
Към майките от гр. София - от къде купувате пилешко/пуешко месо за бебета си? Simple Smile

Влязох в един "хубав/селски" магазин, с огромното желание да купя пуешко, което да сготвя и да сложа в пюретата на синът ми обаче 1 кг. беше 35 лв. Anguished / чак не ми се вярваше...
Не съм от София, но то и тези в месарските магазини са бъкани с хормони според мен. Погледни в Marketplace, засичала съм обяви за домашно телешко, защо да няма и за пуешко. Или в olx/bazar bg. Най-добре от някоя селска баба, няма да го е инжектирала и ще си е пасло свободно.
Те дори на ДМ пюретата имат 40% месо, тея плазмон много разочароващи.  😁
А кога смятате да въвеждате риба, телешко, агнешко?
Моята нещо не иска да си яде млякото, не знам направо...

# 756
Аз не бих пазарувала от МаркетПлейс, ОЛХ, Базар точно меса за бебето ми. Да, гледани са по-чисто, но пък как да съм сигурна дали животното е здраво и съответно месото? По-добре бурканче, минало някакъв контрол, от колкото незнайно месо от Интернет. Ако познавате някоя баба на село, да, но на случайни хора в тези платформи не бих се доверила.

# 757
Така е, ако има шанс да видиш животното живо е ок. Иначе не се знае.

От месец и половина се захранваме, ама я кажете как се променят акитата? Някак ми се струва, че проблема може да е млякото, не кашите. Колко тъмен цвят е, каква консистенция???

# 758
Така е, ако има шанс да видиш животното живо е ок. Иначе не се знае.

От месец и половина се захранваме, ама я кажете как се променят акитата? Някак ми се струва, че проблема може да е млякото, не кашите. Колко тъмен цвят е, каква консистенция???

При синът ми стана по-твърдо, а цветът е спрямо пюрето, което е ял.

# 759
  • до най-прекрасния мъж
Започва да прилича все повече на такова на възрастен. Може да съдържа частички от хапваното пюре или да се оцвети - от спанак, боровинки, цвекло, маслини на по-късен етап.

# 760
Синът ми е вече на 7 месец, 9 кг., мина 1 месец откакто започнах захранването и искам да си сверя часовника с други майки, които са в същия период или са го минали. Simple Smile 

Малко предистория: в голям филм съм с това захранване, само дето непознатите по улицита не ме спират и не ми дават акъл как да го захранвам. Всички около мен ме заливат със съвети, познатите ми дадоха книги (без да съм ги молила), отделно не чак толкова близки постоянно ми пишат в социалните мрежи с различни психиращи ситуации как ако не правя еди-какво си, то детето нямало да се развие ОК. Гледала съм схемите на Hipp, педиатъра ни даде негова схема, но общо взето синът ми си има собствен ритъм, който следвам.

Въвела съм:
- картоф, морков, пъщарнак, зелена чушка, червена чушка, тиквичка, царевица, броколи;
- заешко, пуешко;
- синя слива, банан, ябълка, круша, тиква;
- оризова каша и каша от елда;
- зехтин, рапично масло и жълтък.
*за този един месец разрах, че синът ми не обича експерименти и новости, за това към момента му давам едно и също пюре, което е комбинация от зеленчуците с месо
**купеното пюре с месо го разделям на порции и към тях добавям домашно пюре от зеленчуци

Схемата ни за хранене към момента е:
1. 07:00/08:00 - 200 мл. АМ Hipp 2
2. 12:00/13:00 - 150 гр. пюре
3. 14:00/15:00 - 200 мл. АМ Hipp 2
4. 17:00/18:00 - 100 гр. каша
5. 19:00/20:00 - 200 мл. АМ Hipp 2
6. 00:00/01:00 - 200 мл. АМ Hipp 2
7. 04:00/05:00 - 200 мл. АМ Hipp 2
Общо: 1 000 мл. АМ + 250 гр. храна
*дозите са точни и си ги изяжда изцяло
**часът е ориентировъчен, но винаги яде в тези диапазони

Като допълнение, т.к. в момента се вижда, че първия зъб ще избие всеки момент, режа моркови на дебели ленти, запичам ги на фурната и му ги давам да ги гризе. Давам му ги между храненията, когато видя, че венците го дразнят много, изяжда около 2 лентички на ден. Доста му харесва и не ме е страх, че ще се задави, защото изпеченият морков е твърд отвън и мек отвътре, и така докато дойде ред да гълта хапката, тя става на пихтия.

Редовно му давам да пие вода, за добра хидратация. За сега не съм му давала сокове и чай.

Стремя се да увеличавам твърдата храна, да въвеждам нови неща и т.н.

Моля за коментар/съвет, дали схемата ми е ОК. Вие каква схема сте въвели до сега?

# 761
Моето бебе е на 7 месеца и половина, 7.5 кг е. Момиче е, ако това има значение.

Нашите хранения са горе-долу същите като часове от деня, само където липсват последните две. От третия месец някъде не се буди за нощно хранене. Яде последно в 21:00 ч и после около 8:00 ч. Не знам дали е правилно, но май така съм срещала, а и повечето така правят - кашата аз я давам на 3-тото хранене за деня. Добавям в нея плод. Яде там с кашата и плода около 140/150 гр и дохранвам с 30 мл мляко, за да има протеин. Иначе яде по 170 мл мляко на ядене, само с пюрето на обяд пак давам около 140/150 гр и дохранвам с мляко. На мен по 200 мл честно казано ми се виждат много предвид, че има общо 7 хранения за деня.
За другите “съветници” опитай се да ги игнорираш. Колкото хора, толкова и акъли. Аз кимам с глава и ги пускам през ушите си. То просто може да се побъркаш от съвети.
За морковчетата между храненията също не ги одобрявам, но естествено не е нужно да се съобразиш. Логиката ми е, че без това има доста хранения за денонощието, не мисля, че е добър навик да свиква да дъвче и още неща между храненията. В един момент излиза, че постоянно нещо трябва да яде. Разбирам, че го правиш за зъбките, но се опитай да даваш някаква чесалка за зъби.
Иначе червената чушка май по-късно се дава. Зелената как я вкара? Печена, обелена и на пюре? Зелена чушка ли беше (червените преди да станат зелени, не им знам сорта) или севрия даде? Ние много обичаме чушки и също искам да й ги въведа.

# 762
Аз пък си мислих, че му давам малко храна за денонощие. Grinning Grinning

Относно чушките, не знам какъв е сорта им, купувам ги от плод-зеленчука до вкъщи. Продълговати са и съответно са си червени и зелени. И двата сорта ги сварих, обелих и сложих в блендера към другите съставки на пюрето.

Ох мечта ми е да елиминирам нощните хранения, за сега ги намалих, бяха около 4. Просто се буди и не заспива ако не пие мляко. Sad Чувала съм, че заместват млякото с чай или вода, но ме е страх все още да елиминирам ядене, все пак расте и са му необходими витамините от млякото.

# 763
Безсмислено е да заместваш с чай или вода. Хубаво е да махнеш едното хранене. Ако беше на кърма съм съгласна, но за АМ ми се вижда много. По принцип и свръх предлагането на протеин не е ок, от тази гледна точка го казвам, а и през деня си хапва доста АМ.
4 пъти си е доста за нощта. Никога не ми е яла толкова пъти 😁
И моето бебе се буди понякога през нощта, но й давам биба и заспива. Не е имало никога рев за ядене.

Чушките добре ли се белят като ги свариш? Никога не съм варила чушки и не знам дали ще ги обеля. За това си мислех за печени 😁

# 764
Здравейте, бебето ми е на 7м., има едно заместено хранене на обяд, и от седмица вкарвам яйце по схемата на Пашова. Два пъти съм предлагала за седмица, като започнах с 1/4 ч.л и вчера дадох 1/2ч.л в пюре картоф, грах и тиквичка. Бебето е с огромен апетит и изяде всичко -190 гр пюре. През нощта спа много неспокойно и като смених памперса видях, че се е изходил. По принцип ака веднъж на ден и вече го беше свършил за деня. Въпроса ми е, нормално ли е изпражнението да е досущ като пюрето което изяде ? Буквално се виждаха частиците белтък, който бях добавила, цвета и консистенцията беше непроменена.Няма друга реакция- кожен обрив или повръщане, за това се чудя, това заради голямото количество пюре ли е или е възможно да е реакция от белтъка ?

Общи условия

Активация на акаунт