Захранване - въпроси и отговори - тема 15

• 42 988
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
Бебе на 7 месеца - месните заготовки на плазмон по мой сметки в цялото 80гр. бурканче има около 24гр. месо. Цяло бурканче ли се смесва с зеленчуково пюре?

Тц, не ме кефят тея сгъстители, май ще търся пуйки и зайчета 😁

# 736
Аз като начало го разделих, че започнах с пуйката, но не знам и аз цялото ли трябва да давам или поне на две на се разделя. Иначе пуйката е много гадна. Не знам дали всичките са така, но не ми хареса. Какво друго бурканче с пуешка заготовка може да се вземе или така си миришат като са неовкусени? Имам пиле и заек на Плазмон, но още не съм ги опитала.

# 737
И аз първото го раздели на 2, ама така идват 12гр. някъде. А нали трябва да са към 17(10% от пюрето). Ама на нас малко ни е нисък хематокрита и не е зле да го вдигне малко. В готовите пюрета месото е 8%, затова май е по-добре да й допълвам малко. А й не винаги изяжда пюрето си, понякога не иска.
То вареното месо си мирише гадно и аз ще търся друга марка с по-малко оризово брашно или ще диря по селата някоя пуйка наистина. 😁

# 738
И аз първото го раздели на 2, ама така идват 12гр. някъде. А нали трябва да са към 17(10% от пюрето). Ама на нас малко ни е нисък хематокрита и не е зле да го вдигне малко. В готовите пюрета месото е 8%, затова май е по-добре да й допълвам малко. А й не винаги изяжда пюрето си, понякога не иска.
То вареното месо си мирише гадно и аз ще търся друга марка с по-малко оризово брашно или ще диря по селата някоя пуйка наистина. 😁

хахахах и аз обмислях да купя пуйка от някоя баба на село Grinning Grinning но ме спира факта, че не съм убедена в готварските си способности и вероятността да я хвърля, след като я "сготвя" е голяма Grinning Grinning

# 739
По принцип я вариш и пасираш. Добавяш от бульона. Може да замразиш или стерилизираш на малки порции. Ние не сме много месоядни и аз не бих се справила кой знае колко добре в друго ястие, но тук предполагам няма къде да сбъркам. Ако намеря хубаво месо от пуйка и аз бих направила домашна заготовка. Но за старт взех купешки и пуйката за сега изобщо не ми хареса 😄

# 740
Имам чувството, че от тези каши съвсем почна да се запича, мога ли да давам нещо друго вместо каша? Плодови пюрета или нещо друго?

# 741
Няма да се наяде само с плод. Слагай повече плод и по-малко каша. Например малко каша с повече авокадо и банан, макар че банана е запичащ. И на обедното давай повече разхлабващи.

# 742
Имам чувството, че от тези каши съвсем почна да се запича, мога ли да давам нещо друго вместо каша? Плодови пюрета или нещо друго?
Може да давате плодово-зърнени пюрета, има на Дм и хип, например плодово пюре с грис, с мюсли, сухар и тн.Само плодово пюре не е достатъчно като самостоятелно хранене. След това от 7-8 месец може да предлагате и плодово пюре с кисело мляко или разни млечни десерти.
Освен това в кашата е добре да добавяте малко кокосово масло, мазнината действа разхлабващо.

# 743
Е аз малко каша й правя и повече плодово, а глутен още не съм Въвела. Днес пробвам с мляко само пък ще видим.

# 744
Пробвайте с царевична каша ако не сте давали, тя разхлабва.

# 745
  • Варна
Кашата от просо също разхлабва. Аз имах просо, ориз и царевица и ги редувах.

# 746
  • до най-прекрасния мъж
На Плазмон бях взела няколко бурканчета, много ги хвалеха и се подведох. Отворих само едно, опитах и не повторих. На Гербер са в пъти по-добре и миришат много апетитно. Детето ги харесваше в пъти повече от Плазмон. Те са с 55% съдържание на месо, ако не бъркам процента, че минаха три години почти. А и видът им не е такава пихтия, като на Плазмон.

# 747
Ще пробвам и аз на Гербер. Нещо и аз се подведох по Плазмон. Определено няма да повторя. Иначе днес опитах зеления им грах, който се води био, със зелената опаковка, и ми хареса.

# 748
  • до най-прекрасния мъж
Ще пробвам и аз на Гербер. Нещо и аз се подведох по Плазмон. Определено няма да повторя. Иначе днес опитах зеления им грах, който се води био, със зелената опаковка, и ми хареса.
Зеленчуците не са им лоши, но месото не си струва определено. А когато аз захранвах, навсякъде четях само хвалебствия и много се разочаровах, като ги опитах. Останаха ми няколко бурканчета, които подарих. Аз харесвах на Бейби Био, Гербер и само някои на Хип, които са изчистени откъм състав. На Плазмон са по-скъпи, а не са осезателно по-добри.

# 749
И аз харесвам BabyBio, както Holle и Simple Comme. А, тук не става въпрос и за цена. Мислех, че са хубави, а те са ужасни (месните).

Общи условия

Активация на акаунт