Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема №15

• 43 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
За първия ден от седмицата ще яде шоколадово мюсли с прясно мляко и болярски тутманик. Ще бъде едно доволно дете.😆

# 616
  • В страната на мечтите.
Аз се записвам тук, защото напоследък правя кутия за обяд на приятеля ми за работа, защото работи извън града, няма магазини и кетъринга им е под всякаква критика.
За днес имаше в едната кутийка останал от снощи ориз с месо, а в другата съм му сложила един сандвич с крема сирене и шунка и отделно половин краставица, както и един оризов чипс с вкус на паприка, за всеки случай, ако му пригладнее следобяд.

# 617
  • София
Здравейте! Записвам се в темата, защото ще имам първокласник този месец. Вече няколко години правя кутии за мен и мъжa ми за офиса, но винаги е готвено + хляб. Имаме си чинии, мивки, микровълнови... Сега обаче за детето искам да е по-разнообразно, здравословно и удобно. Все още не знам колко хранения ще са му необходими, но предполагам, че ще е обяд и две закуски. Все още не съм купила подходяща кутия. Чудя се дали има нужда да е термо. Харесват ми едни на лънчбокс, но за съжаление намирам само розови, а имам момче. Прилагам снимка, ако някой използва такава, ще се радвам на отзиви.

# 618
Имаме такива кутии ние. За обяд и две закуски не стига според мен. Имаме и чанта към тях.

# 619
  • София
Благодаря,  а да разбирам ли, че сте доволни? Simple Smile
Имаме такива кутии ние. За обяд и две закуски не стига според мен. Имаме и чанта към тях.

# 620
Ами ..кутии като кутии. По-скоро зависи какви са индивидуалните нужди на детето. Ние вече ги ползваме основно през лятото, когато ходят по занимални и подобни.

# 621
Аз търся да купя мини кутийки за салатен сос. Ако някой има препоръка?

# 622
  • Deutschland/HE
Вчера ми излезе реклама на такива кутийки в Тему,  от неръждаема стомана, със силиконов капак.

# 623
  • Mostly in my mind
Записвам се в темата да следя за идеи. Тази година имам първокласник и седмокласничка. И на двамата ще приготвям кутии, в които ще има за 1, максимум 2 яденета.
Поръчах му кутия schmatfatz кутия от  по-големите и бутилка. Много му харесаха.

# 624
Аз търся да купя мини кутийки за салатен сос. Ако някой има препоръка?
И аз търся такива. Намирам все големи. Аз искам и да са на винт, че от другите изтича.
От миналата година слагам соса в бурканче (поне намерих малки в Практикер).

# 625
  • София
Имам кутия Lunchbox и съм много доволна. Имахме две, но след 3 години и 15 губения, най-накрая я изгуби финално и не я намери. Та останахме с 1 и добре, че в конкретния ден не бях сложила кутийки вътре или само 1-2...та си ги имаме големите с капаци, малки с капаци.
Според мен вносителят на Lunchbox има проблеми или са решили да приключват с марката.

С двама ученика ще съм вече и аз самата си нося храна на работа.
Ще купя Omiebox, засега 1, пък ще видя дали ще ми е нужна още една. Имам термос 400мл и един по-малък около 300. Та някак ще ги съчетая. Но за малкия искам кутия с вграден термос, да свикне постепенно да си носи.
Дано не я загуби Laughing

# 626
  • София
Какви термоси използвате? Тепърва трябва да купя, защото тази година малкото се отказа от училищния стол и ще си носи храна от къщи. Излязоха ми разни от тему на сносни цени, но се чудя качеството как е и дали няма да се разлива храната, ако е по-течна.

# 627
  • София
И аз се записвам - от тази година мисля да давам храна на дъщеря ми (3 клас), за да се опитам да огранича тестените неща, които иначе предлагат от училище.

# 628
  • София
Здравейте, ще правим кутии за мен и дъщеря ми! Вашите идеи отново ще ми помагат.
За супи взех този термос:
https://www.ikea.bg/products/efterfragad-termos-za-hrana/40288354/

# 629
Термос за храна купих миналата година от " Двата щъркела" на Lurch.
Доволна съм. Оттам купих и комплект прибори за хранене.
Термосът слага в чанта за храна, като в нея се събира и кутията за закуска.

Общи условия

Активация на акаунт