Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема №15

• 43 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна

Грилован сандвич с шунка и кашкавал, пилешки шишчета и картофи на фурна, чери домати, ябълка

# 676
  • София
Обяд - мусака, краставици и лимонова бисквитка
СЗ - ябълков кекс

# 677
# 678
  • София
Привет,
Днес аз си взех черита, авокадо, кашкавал и едно яйце.
Детето е на свободна програма, ще купи нещо- нищо от хладилника не и привлече вниманието....

# 679

За четвъртък лазаня, сандвич с тортила, яйце, филе и кашкавал, краставица, ябълка и барни.

За днес кекс с ябълка, манатарки с ориз, брецели и банан.
    Оцеляхме тази седмица, но ни чакат още много 😉.

# 680
За работа редовно си подготвям кутии, там ползвам хладилник, но за първокласничката се затруднявам. Записана е на стол, но за следобед се колебая дали ще се развалят в кутия млечни продукти, сандвичи с колбас, кашкавал. Моля за мнение. Поради притесненията ми изпращам закуски тип кроасан с масло, геврече, бисквити, плодове пюрета, грозде, банан. ГЛедах снимки на садвичи, шишчета с домати и моцарела, шишенца с мляко, но не знам след 6 часа в кутия в чантата дали ще са ок.

# 681
От четиригодишен опит казвам, че супа ако е претоплена сутринта до обяд вкисва. Месото е трудно за ядене, че поизсъхва. Сандвичите са ок от гледна точка на това да се запазят.
Често плодовете пускат. Портокал и мандарина цяла са ок. Ябълка и слива също, ягоди също. Грозде признавам, не съм слагала.
Суши накрая се принуждавах да слагам.
Кисели млека, ако са затворени добре стават.

# 682
  • Враца
Сандвичи със сурови колбаси или кашкавал биха се развалили, или поне ще променят вкуса. Ако са за следобедна консумация задължително ги пека. Така им няма абсолютно нищо, могат и до следващия ден да си стоят.

# 683
Моята девойка е цял ден на училище. Понякога на обяд яде в кафетерията и кутията си я изяжда след часовете или дори чак вкъщи. Почти не е имало случай на развалена храна, но аз не топля нищо сутрин, а вадя храната от хладилника, както и долу-горе се съобразявам със сезона. Примерно мишмаш, пилешко в края на юни не слагам.
Шунка ползвам само клийн лейбъл на Лидъл и издържа. Сирене, кашкавал така или иначе издържат без проблем.
Авокадо не става, домати не режа.
Зеленчуци краставица, морков, чушка са ок.

# 684
Става авокадо. Правя сандвич с крема сирене и яйца. Трябва да се притисне до другата филийка, за да не потъмнява.

# 685
Нищо им няма

# 686
  • shumen
Аз слагам сандвичи и нищо им няма.

# 687
  • София
Моите са на целодневно обучение. Големият е сдга 4 клас и съм слагала какво ли не- нищо не е вкисвало, някой плод е пускал сок и не го е ял затова.
Слагала съм супи(и крем, и застроени), манджи сандвичи с какво ли не- не е имало проблем. Ако не ги е ял, то е било заради някакви негови си съображения(примерно е имал малко време и не е могъл да изяде супата).
Слагам някакви неща за гризане- плодове, нарязан зеленчук, нещо сладко или солено за междучасията+ сандвичи, макарони, кроасани с плънка...или каквото е друго по-сериозно за обедната им почивка между 12 и 13 и 30.
Последните дни все сандвичи слагах и веднъж кроасани, но мисля другата седмица да има и по-манджави неща.

# 688
  • Видин
Здравейте! Записвам се в темата за идеи за кутии за ученика, който е в 9 клас и му омръзна да яде изстинала мекица, купена в 7:30. На първо време мисля да му слагам сандвич и някакви плодове, че и няма кой знае колко време за хапване..

# 689
  • Кърджали
Привет, да се запиша и аз. Имам третокласник, по принцип носи по нещо в кутията да хапва в голямото междучасие. Обядва в стола, но все повече отказва, защото докато дойде техният ред да стигнат до стола и храната изстинала. Та тази година ще включваме и някой обяд в кутия, затова да събирам идеи.
От отминалата седмица

Беше доволен, още повече че привлякъл интереса на приятелите му. Sweat Smile Банана беше за закуска /той си има едни определени неща и си ги редува/. Сандвичите и салатката за обяд.
Тази седмица има пак един ден с обяд от вкъщи. Дори сам даде идея какво иска.

Общи условия

Активация на акаунт