Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема №15

• 43 281
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Много е високо нивото в темата, част от кутиите приличат на хапки за коктейли, но се записвам, за да се вдъхновявам от вас. Ние много много ползваме  кутии. За децата за закуски, за мъжа ми за обяд, но и през уикенда, ако ще сме сред природа, често носим кутии с нас. Слагали сме всичко -- баница, сандвичи, за обяд и огретен, кюфтета/кебабчета, паста, овесени ядки, палачинки, гофрети, всякакви плодове и зеленчуци. Тази събота носих яхния боб за децата  Simple Smile)). Единственото, което никога не носим, е супи. Имам ужасен спомен как готвя за пътуване до България от 4 ам супа за децата, която на летището вече беше прокиснала и отвратителна. Верно, че беше лято, но травмата си е травма и изпитвам ужас от идеята за супа в кутия...

# 691
И аз не слагам супа. Не нахранва освен ако не е с хляб или друго, а тежи колкото цяло плътно ядене.

# 692
  • Кърджали
Аз се чудих много за супа. Моето малкото много обича супа.
Аз я правя без застройка, такъв навик ми остана още от щерката, понеже тя повече харесваше супата без застройка.
Ама не знам, хвана ме страх да му сложа супа /а и трябва да му взема по-хубава кутия или термос за нея/

# 693
  • shumen
За утре-кашкавалка,грозде,питка със сладко,вафла Троя.
Манджи съм слагала,но супа не смея.

# 694
За мен си нося супа в буркан. За децата съм слагала само кремсупа, че с друга не се наяждат

# 695
# 696
Аз слагам сандвич с филе, бутер закуска, краставици, сок, малък корнфлейкс от Лидл и Киндер Пингуи. Всичко си изяжда ( освен ако не черпи някой приятел )

# 697
  • София
Сложих две палачинки- една сладка с мед и една солена с кашкавал и салам, и един сандвич със същото. Слагали ли сте кисело мляко с овесени ядки?

# 698

Утре обядът ще е грах с моркови и лютеница, съвсем набързо направен, с продукти от консерва.

# 699
Моя приятелка е учител в занималня и каза, че с яденето на палачинки е голяма цапаница.
При нас ще докарат кетъринга за първи път в сряда. Направо се чудя какво да слагам в чантата при това положение. Почти съм сигурна, че мусака няма да яде, но искам да се научи да опитва. Ще му сложа нещо дребно в чантата за него ден.

# 700
Редовно слагам палачинки, няма проблем. Но правя основно с кашкавал, понякога слагам по някоя с шоколад. Никакви сладка, мед и т.н.
Нямах време и вероятно утре ще им направя по един сандвич с живена и толкова.
За мен свинско филе, салата, авокадо....

# 701
  • Кърджали
Негърче и грозде, за закуска. Ще обядва в стола.

# 702
  • Варна

Кифлички с кашкавал, пиле с ориз и зеленчуци, домати със сирене и риган, ябълка, банан

# 703
  • Враца
Аз слагам кисело мляко или квасена сметана в една кутийка с мед или с какао. В друга кутийка слагам корн флейкс. Той си ги смесва като започне да яде, за да са хрупкави.
Да не се чудите, у нас се яде и корф флейкс с прясно мляко, но малкия ми син го предпочита с кисело мляко, та така Wink

Палачинки съм слагала и на големия, и на малкия. Слагам ги в тъничко еднократно пликче и нищо не се цапа- нито ръцете, нито капе. Както слагат на дюнерите, ако се сещате.
Понякога правя и яйчени палачинки, които са по-протеинови. Само яйца с малко сол, разбивам ги хубаво и ги пека по същия начин, както се пекат палачинките.

Преди години на големия ми син купих термос за супа, понеже не ядеше от стола.
Да ви кажа, много хубаво нещо се оказа! Не съм слагала топла супа, а тя до обяд става с нормална стайна температура. Не се е случвало да се развали до обяда.
Става и за други неща- мусака и т.н., защото се затваря хубаво.
Сега нещо не мога да го намеря тоя термос и ме е яд. Ако не го намеря скоро, ще купя нов. Но е голямо удобство и препоръчвам с две ръце! Хем детето яде домашно, хем- не е маловажно- контролирате и виждате колко е изяло, защото връща термоса и се вижда дали има в него нещо.

При нас положението със столовата храна май не е толкова розово, колкото ми се иска.
В петъците има задължително риба плюс скара. Той не яде и двете, а не може да купиш за конкретен ден, за друг да не купуваш.
Така един ден над 5 лева да отиват на боклука, а детето да е на хляб... не ми се струва разумно.
Май ще започвам с домашните обяди, въпреки, че е трудоемко.

# 704
  • Кърджали
И моето хлапе обича корнфлейкса с кисело мляко. Имаше един период от не знам колко месеца в което ядеше само това.
Трябва да погледна в интернет за термос, аз ли съм сляпа, в нашия град ли не видях подходящ....
Ох, трябва да измисля какво ще се носи утре. И за закуска, и за обяд.

Общи условия

Активация на акаунт