Номинации за най-голяма муня (тема 7)

• 79 936
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Моята 10-годишна Муня от мързел открила как да почиства червено цвекло от светла дреха. Grin Разказвам. Преди няколко дни въпросната Муня си покапа светло горнище със салата от червено цвекло. Аз веднага възкликнах, че това няма почистване. А тя много убедена в правотата си отговори, че се чисти лесно. Помолих да се обоснове и ми разказа, че преди няколко дни пак се покапала с такава салата. Мързяло я да става да се почисти, но до себе си имала спрей за нос с морска вода и пакетче носни кърпички. Напръскала обилно със спрея и изтъркала с кърпичка, вечерта оставила дрехата в коша за мръсно пране и от пералнята при следващо пране излезнала чиста. Реших да проверя разказаното и взех горнището й, което току-що беше накапала. В банята го напръсках със спрей и разтърках с микрофибърна кърпа. Повечето се изчисти. Останалото излезе с прането.

# 661
Моята 10-годишна Муня от мързел открила как да почиства червено цвекло от светла дреха. Grin Разказвам. Преди няколко дни въпросната Муня си покапа светло горнище със салата от червено цвекло. Аз веднага възкликнах, че това няма почистване. А тя много убедена в правотата си отговори, че се чисти лесно. Помолих да се обоснове и ми разказа, че преди няколко дни пак се покапала с такава салата. Мързяло я да става да се почисти, но до себе си имала спрей за нос с морска вода и пакетче носни кърпички. Напръскала обилно със спрея и изтъркала с кърпичка, вечерта оставила дрехата в коша за мръсно пране и от пералнята при следващо пране излезнала чиста. Реших да проверя разказаното и взех горнището й, което току-що беше накапала. В банята го напръсках със спрей и разтърках с микрофибърна кърпа. Повечето се изчисти. Останалото излезе с прането.
Е, може и в темата за хитринките, ама така и така си тук, да помоля за този модел спрей, че не е чудно да ми предстои да ползвам новаторския подход на щерката, да ти е жива и здрава! И все така умна и изобретателна!
П.П. И мързелива! Мързелът движи прогреса.

# 662
  • София
Хаха, да, мързелът понякога може да доведе до полезни открития.

Тя е пръскала с Куикс. Аз - с Марисол, че Куиксът беше свършил междувременно. И с двете марки ефектът е еднакъв ( като и двата спрея обаче бяха от серията хипертоник). Предполагам, че и от проста вода с разтворена в нея морска сол ще се получи. Явно от солта идва ефекта.

# 663
На мен ми излизат петна от червено цвекло без нищо допълнително. 40•, течен ариел или сано сензитив. Виж, от морков или мандарини не винаги излиза Joy

# 664
Аз не съм май третирала специално такива петна, сега се сещам, че имаше скоро на едни бели салфетки, но сякаш не видях след прането да са останали, то на тях имаше и шоколад, та не се впечатлих от червеното  Simple Smile
Може да зависи и от материята, да знам за всеки случай.

# 665
  • София
Моят опит с петна от червено цвекло е за щастие беден. Само 1-2 пъти бях третирала до момента, но и двата пъти нямах успех. Затова се впечатлих от откритието на детето. Но и да не е кой знае какво откритие, изпълнението й със спрея е мунско. Представям си колко спрей е напръскала, щом после свърши толкова скоро.

# 666
Моят опит с петна от червено цвекло е за щастие беден. Само 1-2 пъти бях третирала до момента, но и двата пъти нямах успех. Затова се впечатлих от откритието на детето. Но и да не е кой знае какво откритие, изпълнението й със спрея е мунско. Представям си колко спрей е напръскала, щом после свърши толкова скоро.
Колкото и да е било, било е колкото трябва Simple Smile
Може и носът да е поел една част...

# 667
  • Бургас
Ако вярваме на етикета на тези спрейове, че съдържат само солен разтвор, тогава би имало същия ефект ако посипете със сол и вода. Ако не се изчисти, значи тези спрейове имат и нещо друго вътре.

# 668
Ако вярваме на етикета на тези спрейове, че съдържат само солен разтвор, тогава би имало същия ефект ако посипете със сол и вода. Ако не се изчисти, значи тези спрейове имат и нещо друго вътре.
Може, не знам дали не е въпрос на съотношение.

# 669
Може, не знам дали не е въпрос на съотношение.
Ами то би трябвало да има концентрация на солния разтвор. А в листовката си пише кои са екципиентите…

Концентрацията на сол е равна на приблизително 26 g NaCl на литър (хипертоничен разтвор). Съдържа натурална вода от Атлантическия океан (извлечена в близост до Сен Малко, Франция) с ценни минерали и микроелементи

Още за КУИКС назален спрей 2.6% 30 мл BERLIN CHEMIE (QUIXX nasal spray 2.6 % 30 ml BERLIN CHEMIE), цена и информация от Framar.bg:
Можеш да изчислиш как да направиш такъв разтвор. Той обаче съдържал макро- и микроелементи от Атлантическия океан, ако се вярва на листовката…

# 670
Открай време знам от приятелки, че ако се накапеш и веднага изтриеш петното с мокра кърпичка, след това се изпира лесно или въобще не остава. Така че, залагам повече на мократа кърпичка. Също така, не сте ли чували, че мазно петно се посипва веднага със сол, за да издърпа мазнината? Мисля, че доста скъпи спрейове може да спестите.

# 671
  • Street of Dreams
Никога не си опитвайте яденето, преди да му сложите всички съставки.

Имам си една любима сложна салата, която прави експлозия от вкусове. Не бях я правила отдавна. Първо се оказа, че няма подходящи макарони и я започнах с пене, сложих сметаната и ементала, но като я опитах, нещо много ми дойде пастата. Изхвърлих. Взех от макароните за салата, обаче в близкия магазин нямаше от горчицата, която ползвам - имаше с мед, с шампанско, с мандарини, с тенеси уиски и домашна. Заложих на домашната, която имаше много специфичен и натрапчив вкус. Пробвах - блякс. Пак изхвърлих на средата. Взех друга горчица, започвам пак - абе пак не ми е вкусно! Обаче този път реших да я довърша - ами като се смесиха вкусовете на съставките си стана екстра, както обикновено. Тъкмо я доядохме. 😋

# 672
Мокрите кърпички са топ за всички петна, какво ли не съм търкала и махала с тях. Кафе, кал, червило,  мазно, доматен сос... Никога не ги ползвам за бърсане на ръце, обаче  предвид горните им свойства.

# 673
  • Sofia
Мазнина от дреха се маха успешно с поръсване на стрита креда или тебешир.

# 674
Мокрите кърпички са топ за всички петна, какво ли не съм търкала и махала с тях. Кафе, кал, червило,  мазно, доматен сос... Никога не ги ползвам за бърсане на ръце, обаче  предвид горните им свойства.
Много ги ползвам и уважам и аз.

До момента само веднъж имах фал. И то не с махането на петно, а тъкмо обратното - с направата на петно!
Една рокля нещо накапах, баш на сисите, и търках с кърпичка. Тя махна петното, ама махна и цвета на роклята Joy После се наложи да я пребоядисам. Уви, от химическото хич не случиха с цвета и от приятно борово зелена стана почти черна. Ама нося си я, де Grinning

Общи условия

Активация на акаунт