Номинации за най-голяма муня (тема 7)

• 79 937
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
И аз щях да пиша, че се отнася за публични задължения, подлежащи на принудително събиране. Щом вече си платила, няма да има проблем според мен. Ще ти изпратят възстановяването на данъка.

# 646
  • при късмета
Преди да изплатят дан. облекчения, от НАП проверяват за задължения към тях. Тези към местни данъци и такси не влизат в проверката

# 647
Ма ко, ако са дадени за изпълнение на ДСИ излизат, глоби към КАТ, общинска полиция и др. Говорим за публични задължения

# 648
  • Добрич
Ма ко, ако са дадени за изпълнение на ДСИ излизат, глоби към КАТ, общинска полиция и др. Говорим за публични задължения
Т.е. в нейния случай -не са публични и облекчението може да се ползва.

# 649
Т.е. в нейния случай -не са публични и облекчението може да се ползва.
Значи, от значение е дали в декларацията се изисква да декларираш липсата общо на публични задължения (без значение към държавата или община), подлежащи на принудително събиране, а такива са всички неплатени в срок, независимо дали за събирането им е образувано или не изпълнително производство или публични само към държавата.
Задълженията към общините също са публични и се събират по същия начин, както тези към държавата - от публичен изпълнител, ДСИ или ЧСИ, в последните случаи най-често държавата и общините се явяват като присъединен взискател.

# 650
  • при късмета
Така де, но потребителката поясни, че е забравила миналогодишни вноски. Не отиват толкова бързо до принудително събиране

# 651
Така де, но потребителката поясни, че е забравила миналогодишни вноски. Не отиват толкова бързо до принудително събиране
Кога "отиват" за събиране е въпрос фактически, могат да не отидат с години, включително да се погасят по давност, но подлежат на принудително събиране от момента на пропускане на крайния срок. За попълване на декларацията е релевантно дали подлежат, а не дали са "отишли" за събиране.

# 652
  • при късмета
От години попълвам и подавам данъчната декларация на приятелка, за която срока е януари, не април, защото декларира наем. С годишната декларация си дърпа и дан. облекчения за дете. Винаги закъснява с плащането на данъка на същия имот, който дава под наем, плаща го за няколко години на куп, но никога не е имала проблем с получаването на пари от НАП, ако има такива.
Иначе, по принцип не подлежат на принудително събиране в момента на пропускане на срока. Докато задължения от местни данъци и такси не отидат официално към НАП, те не ги търсят и не ги събират, защото това задължение е на другата инстанция. За да ги прехвърли към НАП общината трябва да е минала съответните процедури писмено, не просто да е изтекъл срока на годишния данък или вноска. Т.е. от местни данъци и такси, за да отидат суми за събиране към НАП, означава, че от там са образували изпълнително дело и то е входирано

# 653
От години попълвам и подавам данъчната декларация на приятелка, за която срока е януари, не април, защото декларира наем. С годишната декларация си дърпа и дан. облекчения за дете. Винаги закъснява с плащането на данъка на същия имот, който дава под наем, плаща го за няколко години на куп, но никога не е имала проблем с получаването на пари от НАП, ако има такива.
Иначе, по принцип не подлежат на принудително събиране в момента на пропускане на срока. Докато задължения от местни данъци и такси не отидат официално към НАП, те не ги търсят и не ги събират, защото това задължение е на другата инстанция. За да ги прехвърли към НАП общината трябва да е минала съответните процедури писмено, не просто да е изтекъл срока на годишния данък или вноска. Т.е. от местни данъци и такси, за да отидат суми за събиране към НАП, означава, че от там са образували изпълнително дело и то е входирано
Ох, не му е тук мястото, ама никак, но това последното няма как да го оставя така, че питащата ще чете тъкмо в тази тема - който иска да се информира, да прочете и да се трие.
В общината не могат да образуват изпълнително дело, защото няма публични изпълнители, те са само към НАП.
Толкоз.
Правете разлика между фактически предприети действия и подлежащо на събиране публично вземане.
Което не означава, че дамата ще има проблем, а че е от значение за декларирането. Кога и как, а и дали администрацията ще предприеме фактически действия, няма отношение към текста на декларацията, а именно това обсъждаме и това притеснява питащата.

# 654
Ох, ох, ох... Каква излагация току що. Работя в офис, често идват клиенти. Аз съм на бюрото си, нямам в момента работа и със слушалки в ушите рацъквам фейса. Влиза клиент. Веднага си прибирам слушалките в кутията. Блутутът се изключва и гръмва телефона с реклама на менструални гащи. Аз се панирах, ръцете ми се разтрепериха, не мога да го спра и се чува нещо от сорта: Ще си спестите куп проблеми, ако ползвате страхотното ни менструално бельо, което попива идеално всяка капка.... Майко, майко,  идеше ми в дън замята да потъна.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 15:36 от La farina

# 655
Ох, ох, ох... Каква излагация току що. Работя в офис, често идват клиенти. Аз съм на бюрото си, нямам в момента работа и със слушалки в ушите рацъквам фейса. Влиза клиент. Веднага си прибирам слушалките в кутията. Блутутът се изключва и гръмва телефона с реклама на менструални гащи. Аз се панирах, ръцете ми се разтрепериха, не мога да го спра и се чува нещо от сорта: Ще си спестите куп проблеми, ако ползвате страхотното ни менструално бельо, което попива идеално всяка капка.... Майко, майко,  идеше ми в дън замята да потъна.
SmileySmileySmiley
Зависи от клиента. Ако е млад мъж ще се зарадва, че ви трябват (щом слушате рекламата). Ако е жена на възраст - ще ви завиди, ако е мъж на възраст - изобщо няма да разбере за какво иде реч (ще е забравил понятието менструация) ...

# 656
Само аз ли съм такова перде, че най-малко би ме бъркало за какво точно е рекламата? Grinning Гащи, тампони, презервативи ако щете... ми неща от живота са си, какво толкова? Без тия житейски факти и тоя клиент няма да го има.
Да, би ми станало неудобно заради това че е шумна реклама но до там. Аман значи от теменужки, много деликатни тия мъжове около нас и много ги жалим май. Като върви по телевизора такава реклама да не би да се крият в килера я? Не, ама са живи и здрави още, никой не се е травмирал чак толкова Grinning

# 657
Просто не предполага нивото на фирмата подобно нещо. Нито аз да съм със слушалки на работното си място, нито да слушам реклами. Още по-малко за менструални гащи Joy
Абе, тъпо се получи, ама какво да се прави. Иначе да, нормални работи са...

# 658
Ами те рекламите всеки знае че не са по избор а каквато досада ти пуснат... Затова го казах, иначе ясно че не е най-уместното каквото и да е шумно от телефона да се разнесе.

# 659
  • Бургас
Момичета, не съм ви чела от 2-3 теми назад. Сигурно повече от година. Всеки ден си преглеждам форума (само темите, които следя) и едва днес осъзнах, че нещо ми липсва. Какво, какво. Сякаш беше по-забавно в тоя форум. Ами да. Темата за муните. Grinning По някое време явно съм пропуснала някоя нова тема. Муня и половина. Връщам се назад да чета.

Общи условия

Активация на акаунт