Номинации за най-голяма муня (тема 7)

• 79 942
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Днес оправям масата след закуска. Има отворени бурканчета с лютеница и със сладко от смокини. Почвам да прибирам и вадя вилицата от буркана със сладкото. На нея имало набучена смокиня, която като вадя вилицата, изхвърча във въздуха и пльоква точно в отворената лютеница. И да бях репетирала, нямаше да мога това да го направя…. Загребах една щедра лъжица лютеница, заедно със смокинята, дано да съм обрала сладкото.

# 631
  • София
Опита ли лютеницата, овкусена от сладко от смокини? Може неволно да си създала кулинарен шедьовър.

# 632
  • на Мелмак
Аз мисля, че ще е много вкусно Wink

# 633
  • София
Опита ли лютеницата, овкусена от сладко от смокини? Може неволно да си създала кулинарен шедьовър.
Не, не смея още

# 634
  • Майничка
За лютеница не зная, но туршия със зелени смокини от сладко не е зле.
Бях си отделила в една купичка отцедени смокинки за нуга сладолед, в кутийка пък имаше малки кисели краставички. Имахме семейно събиране и ги бутнах в хладилника, че ми трябваше плота. Остана храна и  прибирайки я в хладилника, някой беше решил да "оптимизира" пространството, пресипвайки съдържанието на купичката и кутийката в полупразен буркан с туршия.
Странно беше, но се ядеше. 😄

# 635
  • Варна
Pandachina, благодаря, че питаш. Майка ми е ок, утре я изписват, ако на някого е нужен добър неврохирург пишете ми, ще кажа кой е.
Относно мунщината ми с банковата сметка, звъннах на гл. счет. на болницата и казах какво и къде съм платила. Сметката се оказа разплащателна, не е открита като дарителска, но я ползват и обявяват като такава за целите на кампании за събиране на средства.

# 636
Днес трябваше да взема свекъра от работа. Преди празниците го взимах пак 2 седмици, сега от понеделник също. Та така, работата е на 15мин по магистралата. Пътя не го знам, но вчера реших че е време да го науча и почнах да следя табелите, видях че карам посока един голям град и толкова. Днес, включена навигация, но няма да я гледам, а ще гледам табелите. Въпреки това са и включени звуците. Тук не знам аз или навигацията сме муните, ама кой нормален човек казва на магистрала "завийте на ляво" и завих на дясно, плюс, че от там се минаваше за града, който вчера запомних. Ми удължих си пътя само с 22км, и закъснях, което не е проблем, ама свекъра се притеснил да не е станало нещо, още малко в полицията да се обадят с мм, че не си вдигам телефона. Ама мм знае че сестра ми и децата са с мен, значи можеше на някой от тях да звънне, а не на мен, знае че аз не вдигам като карам

# 637
  • here and now
Аз, затова не ползвам навигация, което не пречи пак да се излагам.
Спира ме полиция, гледа младежа предното стъкло, досетих се ..."Паак ли не съм си залепила стикера на ГО?"  "Ами не сте, дайте застраховката да видя"
Вадя една- не е тя, изтекла е, вадя втора, същата работа, вадя трета и казвам "Аааа ето тази е" .. Еее , ама не е, то било 24-та вече.
Намерих я заветната застраховка и момчето ме пита "А защо не ги изхвърлите старите?"  -"Ами защото нямам кошче в колата"
"А знаете ли, че книжката ви изтича тази година?" И това не знаех, последния път съм карала с изтекла около 5-6 месеца, докато се усетя.
Застраховките и прегледа са ми на близки дати, звънят. За гумите, минава момчето да ме подсети, а за тая книжка няма кой да ми каже.

# 638
  • софия
Аз съм забравила да платя последните вноски за данъците за имотите, 'щото пари на държавата в аванс не давам и чинно си плащам на вноски 🙃 Когато не забравя де. Но не ми пречи да подам декларация да ми върнат пари за детето. Да, обаче снощи чувам репортаж по темата, че ще ги дават само ако нямаш задължения 😁
Платих за 2 мин. Има лихви, разбира се (пари на държавата в аванс не давам 😂, но пък лихви...) Сега не знам какво ще правя с другата декларация, която съм подала още миналия месец, че в нея се и подписвам, че нямам задължения 🙄

Миналата година декември месец обикалях до два района да подавам заявления, че бях превела данъците на майка по грешни сметки и излизаше, че има задължения, а вадехме едни документи. 🙄
Така да мразя да се занимавам със сметки и все на мен се пада! Уж внимавам и накрая все нещо съм оплескала.

# 639
Аз съм забравила да платя последните вноски за данъците за имотите, 'щото пари на държавата в аванс не давам и чинно си плащам на вноски 🙃 Когато не забравя де. Но не ми пречи да подам декларация да ми върнат пари за детето. Да, обаче снощи чувам репортаж по темата, че ще ги дават само ако нямаш задължения 😁
Платих за 2 мин. Има лихви, разбира се (пари на държавата в аванс не давам 😂, но пък лихви...) Сега не знам какво ще правя с другата декларация, която съм подала още миналия месец, че в нея се и подписвам, че нямам задължения 🙄

Миналата година декември месец обикалях до два района да подавам заявления, че бях превела данъците на майка по грешни сметки и излизаше, че има задължения, а вадехме едни документи. 🙄
Така да мразя да се занимавам със сметки и все на мен се пада! Уж внимавам и накрая все нещо съм оплескала.
Държавата "дава" отстъпка 5% ако се плати накуп до 31.03.
Колкото и да мразя държавата - си ползвам отстъпката.
Мисля, че ще  имате право на отстъпката за деца, въпреки, че го считам за неправилно.
Имали сме случаи със забравена по някоя глоба. Плаща си я лицето и подава нова декларация. (когато ползва чрез лично подаване, а не чрез работодател). Тази година ще видим какви са указанията на АВ. Данъчните ще ви уведомят евентуално.

# 640
  • софия
Знам. Не ѝ искам отстъпката.
Декларацията е дадена през работодател. Днес ще звъня да питам. Добре, че чух снощи репортажа. Обикновено ми е фон и не се заслушвам.
Мислех поне една година да нямам драми с тия данъци, ама нА!
И тази година ще ги плащам на вноски.

# 641
Пет минути си търсих чашата за кафе тази сутрин. Не я виждам, не мога да си спомня дали снощи съм я ползвала за нещо друго, а си имам тертип да пия първото си кафе в конкретна чаша. Накрая видях, че чашата си е на мястото т.е. на кафемашината, явно машинално съм я сложила там, а после я търся из цялата кухня

# 642
  • София
Декларацията е дадена през работодател. Днес ще звъня да питам. Добре, че чух снощи репортажа. Обикновено ми е фон и не се заслушвам.
Не се притеснявай. Данък сгради е към Общината и не пречи на връщането на данъците за децата. Казвам ти го след консултация със счетоводител, и след като вече работодателя ми преведе парите за децата, а данъците за имотите не са ми платени. Двете неща нямат нищо общо, не се притеснявай.

# 643
  • софия
Благодаря, Ника. Не е да не искам да платя. Забравям.
Ще ходя до нашите момичета, все пак да кажа. Нали в декларацията се подписвам, че нося отговорност за неверно декларирани данни и към момента на подаване съм имала задължения. Попълних нова декларация, извадих справка от сайта на НАП, че нямам задължения.

# 644
Не се притеснявай. Данък сгради е към Общината и не пречи на връщането на данъците за децата. Казвам ти го след консултация със счетоводител, и след като вече работодателя ми преведе парите за децата, а данъците за имотите не са ми платени. Двете неща нямат нищо общо, не се притеснявай.
https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite … a_za-deca-za-2022
Четете указанията и разясненията в сайта на НАП!
Условието е да няма неплатени ПУБЛИЧНИ задължения, което включва всичко - към НАП, КАТ,  НОИ, Община. Условието е да са изискуеми, т.е да е изтекъл крайния срок за плащане. Като приключи кампанията на 30.04. системата ще направи засечка и служители на НАП ще ви приканят или да си платите задълженията или да върнете сумата на облекчението.
Както писах и по-горе ако зависеше от мен нямаше да давам облекчение ако се плати след 31.12.на предходната година, защото закона е ясен. Обаче практиката на НАП е да кара хората да си платят, като им оставя облекчението.
Към потребителката с неплатените данъци - от правете си питането на националния телефон на НАП (има го в сайта им).
Вашето счетоводство няма задължение да ви консултира, а може и да ви подведе. Тяхната отговорност се изчерпва до там - да ви приемат навреме декларациите.
Все пак ми е интересно какво ще ви кажат.
Отделно - няма да ви обесят, че сте нарушили чл.313 от НК. Дори няма да ви глобят.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 08:46 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт