Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...5

• 56 144
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Това защо?

# 556
Рози и Бодли , на един прием приемах и двата спрея. В началото с мазна храна, после пръсках дори и без храна, но пак е имало ефект.

# 557
Здравейте. Пиша с молба за помощ и съвети, относно майка ми, която е на 48 години и преди 1 месец си е пускала изледвания и след посещение при ендокринолог са ѝ казали, че има ИР. Относно храненето нищо не са ѝ казали, само да чете в интернет. Аз от своя страна започнах да чета и аз и я посъветвах да си пусни и други изследвания, сред които витамин Д и Б12 и се оказа, че има дефицити и при двете. Моля ви посъветвайте ме какво количество да приема, знам, че трябва да е в комбинация с К2 и магнезий допълнително. Но искам да знам каква доза трябва да приема и колко време преди отново да си пусне контрола. Благодаря на всички предварително за помощта!

# 558
Здравейте, наскоро си правих изследвания и се оказа, че витамин Д е доста ниско:

Докторът ми предписа Солигама 2х1 таблетка 1 месец, после 1х1 таблетка. Но ми се струва малка доза. А и не са ли капките по-ефективни?
Също така съм с диабет тип 1 на 2 инсулина и с Хашимото на Еутирокс (в момента на по-висока доза, за да го направя под 2.5). Ако има значение.

Благодаря предварително!

# 559
mims Дозата ви е нищожно ниска. С 1000-2000 iu ще продължавате да сте с ниски стойности. И аз бях, като вас, защото послушах известен хематолог, който ми изписа 1000 iu на ден. Резултатът е, че стойностите паднаха още по-надолу, а за неприятните симптоми не искам да се сещам. След това реших да се взема в ръце, изчетох темата и увеличих дозата. 3 месеца по-късно стойностите ми са почти на горната граница и се чувствам много добре.

# 560
  • Sofia
Солигама пих по 2 таблетки дневно в продължение на 6 месеца. Ефектът беше 0. Дефицитът ми само се задълбочи...
Да, не си губете времето. И парите.

# 561
Подкрепям горните твърдения, а също приемах Солигамма (изписване от ендокринолог с изследвания и всичко,както си му е реда) задълбочих дефицита до 5.5

# 562
  • Melmak
Много е ниска дозата, няма как да се оправи такъв дефицит.

Аз приемах по 6000-9000 iu дневно, за да видя някакъв резултат. Отне месеци. С 1000-2000 iu няма да направите нищо.

# 563
1000 iu давам на децата, които са по 25-30кг. и са без дефицит. За възрастен човек с дефицит 1000 iu е прекалено ниска доза.

# 564
Здравейте,

След около 3 месеца прием на вит.Д +К2 по схема препоръчана от Sleek, както и 2 000 единици, които си прибавях допълнително, мога да се похваля с чудесен резултат, чак не мога да повярвам. От доста години приемам вит. Д, но все бях с дефицит или на долна граница според референтните стойности. Всички изследвания са правени в Бодимед.
Резултати от:
10.2022 г. 32.7 ng/ml 32 - 80 ECLIA *
12.2023 г. 62.4 nmol/l 80 - 250 ECL
09.04.2024 г. 240 nmol/l 80 - 250 ECL

Скрит текст:

Изключително благодарна съм на Sleek и се радвам, че се доверих на този добър, отзивчив и свръх компетентен Човек. Съжалявам, че не пише вече в темата, както и че не го открих по-рано.

Последните резултати ги постигнах с двата спрея на  BetterYou 3000  + BetterYou D3 + K2 1000, като не съм се съобразявала впръскванията да бъдат по време или след хранене.

# 565
Може ли да споделите схемата и продуктите?

# 566
Значи, схемата беше съобразена с моят дефицит и здравословните проблеми, които имам и не би следвало да се използва от всеки без консултация със специалист. Ползвах само двата спрея -  BetterYou 3000  + BetterYou D3 + K2 1000, повечето пъти на гладно и вечер преди лягане. Ползите от приема усетих още първата седмица.
Първите две седмици по 5 впръсквания от двата спрея, общо 20 000 единици,  след което трябваше да премина на 10 000 единици до края на третия месец. Минах на по 3 впръсвания от двата спрея, което прави 12 000 единици. Така ми беше по-лесно, а и вече си  бях свикнала. Сутрин, обед и вечер, после същата доза си впръсквах само наведнъж вечер, час преди лягане. Но, пак да повторя, това си е доза съобразена с моите здравословни проблеми.
Моята ендокриноложка ми направи схема за прием 2 месеца по 10 000 единици дневно, а следващите месеци по 5000 единици, но аз предпочетох схемата на Sleek.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 15:09 от necha

# 567
Това сутрин, обед и вечер означава дневната доза разделена на три приема ли? Стана ми интересно, като че ли точно за витамин Д не съм срещала да я разделят така.
А в схемата от ендокриноложката имаше ли и К2 или само по 10к единици витамин Д на ден?

# 568
Сега си намерих рецептата от ендокриноложката и редактирах горният си пост. Там бях писала 1 месец по 10 000 дневно, а по рецепта е 2 месеца по 10 000 дневно. Изписала ми е вит. Д на NOW 2 х 5 000 единици  дневно, общо 10 000 единици за 2 месеца и след това да продължа с по 5 000 единици  - по време на хранене и Кинон - вит.К2 по 1 дневно, също и магнезий и колаген. Мога да снимам рецептата, в случай, че някой не вярва, че лекар може да предпише толкова високи дози  вит. Д. Даже е написала да си го продължавам в доза от 5 000 единици без ограничение.
Да, в началото си делях дозите сутрин, обед и вечер. После само вечер, като изчаквах минутки между впръскванията, защото иначе ми се пълнеше устата с течност и я преглъщах.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 15:26 от necha

# 569
Само заради това последното ли е разделянето или има и някаква друга причина? Иначе си представям че със спрейовете наистина идва много досадно като са повече впръсквания наведнъж.
Любопитството ми е защото не съм срещала до сега по този начин чак и дневните дози разделени, по-често е обратното - да предписват висока доза 1 или 2 пъти за седмицата вместо всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт