Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 496
  • 842
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Аз поръчах Бош 6 серия от Емаг.
Имате ли впечатления? За първи път ще имам такава придобивка у дома и много се вълнувам.
Каквото и да кажем- вече е поръчана. 6 серия само по себе си нищо не означава, освен че е среден към висок клас в класификацията на Бош. Има модели със самопочистване, без самопочистване, различни функции…. От къде е купена, няма значение. 😊
Със здраве да се използва!🍀

# 91
Здравейте, благодарение на вашите коментари, препоръки и съвети, вече си имам тези два уреда:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwi860-wcs-pwashandtdosand9kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twl780wp-ecospeedandsteamand9kg

Първите ми впечатления са доста добри.  И пералнята и сушилнята се справят отлично 😊 Приложението им е супер и това че си “говорят” между тях е много удобно. Сравнително тихи са ( в сравнение със стария Аристон). Сушилнята суши за около 1.30ч.  и дрехите излизат напълно сухи и не намачкани, каквато е и целта. Сега въпросът ми е следния: искам да изпера връхните якетата, за да изпробвам и тази програма. Чела съм , че се слагат топки за сушилня, но до сега не съм използвала. Вие какви топки използвате и каква е разликата между вълнените и тези които са със зъбчета?

# 92
Не са ви необходими топки, за да сушите връхни дрехи. Дори когато суша якета с пух, не ползвам топки.
Не си давайте парите за ненужни продукти, ако желаете, разбира се.

# 93
Здравейте, благодарение на вашите коментари, препоръки и съвети, вече си имам тези два уреда:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwi860-wcs-pwashandtdosand9kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twl780wp-ecospeedandsteamand9kg

Първите ми впечатления са доста добри.  И пералнята и сушилнята се справят отлично 😊 Приложението им е супер и това че си “говорят” между тях е много удобно. Сравнително тихи са ( в сравнение със стария Аристон). Сушилнята суши за около 1.30ч.  и дрехите излизат напълно сухи и не намачкани, каквато е и целта. Сега въпросът ми е следния: искам да изпера връхните якетата, за да изпробвам и тази програма. Чела съм , че се слагат топки за сушилня, но до сега не съм използвала. Вие какви топки използвате и каква е разликата между вълнените и тези които са със зъбчета?
Честито!
Както са ви отговорили, топки не са ви необходими. Ако закупите, то ги поставяйте в джобовете със закопчан цип или друго предвидено закопчаване на джобовете на връхната дреха. Не харесвам вълнени топки/субективно мнение/, ако би имало значение.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 13:56 от niljaniljo

# 94
Здравейте! Изниква ми въпрос относно монтажа на поръчаната сушилня и се надявам да се включи някой по-компетентен. В документацията попаднах на следния текст:

1. По причини, свързани със сигурността, законодателството изисква помещение
с най-малко 1 м³ на 8 г хладилен агент за такова оборудване. За 150 г пропан
минималният допустим размер на помещението ще бъде 18,75 m³.

Това наистина ли значи, че сушилнята не може да се сложи в помещение предвидено за пералня, с приблизителни размери 1х1.60 м с височина 2.60 м? Flushed

# 95
  • София
Здравейте! Изниква ми въпрос относно монтажа на поръчаната сушилня и се надявам да се включи някой по-компетентен. В документацията попаднах на следния текст:

Това наистина ли значи, че сушилнята не може да се сложи в помещение предвидено за пералня, с приблизителни размери 1х1.60 м с височина 2.60 м? Flushed

Ако помещението е затворено и по някаква причина този пропан изтече, положението вътре става пожароопасно. Ако ползвате помещението без врата, би трябвало да се гледа общата кубатура заедно с прилежащото помещение (коридора, най-вероятно).

# 96
Скрит текст:

Съвсем резонен въпрос. Отговорът е-не. Слагай спокойно, но по време на работа е добре да открехваш вратата, за да може добре да се вентилира помещението и уредът да може да смуче свеж въздух.

# 97
Точно така petiaivanov. Пропана при обемни концентрации във въздуха между 2.1 и 10.1 % е запалим и избухлив, като притежава висока специфична топлина на горене. В съответствие с това групата на безопасност на пропана е A3. Това налага ограничения върху максимално допустимите количества хладилен агент в системите, когато са монтирани изцяло или частично в затворени помещения. Като имам предвид количеството на хл. агент R290 в СМ, спокойноБарбалена

# 98
Безкрайно съм ви благодарна Heart Не мога да опиша колко ми олекна! Не е проблем вратата да е открехната. Надявам се с това да приключи тази сага Simple Smile И отново благодаря на всички, които се включиха 🌷🌷🌷

# 99
Така Simple Smile
И ние купихме сушилня. За пръв път ползваме такъв уред. След четенето на темите се спрях на това: AEG TR818A4E
Взех от "Черния петък". Ами беше намален с около 150 лв. от цената на която го видях за пръв път от както следя модела.
Днес го ползвахме за пръв път, макар че не е още в помещението което е предвидено за пералня и сушилня. Заредихме го два пъти. Не знам колко кг. е било прането но със сигурност е по - малко от позволеното за програмата Микс, която ползвахме. Още сме със старата пералня, която е 900 оборота центрофуга и малък капацитет. Сушилнята се справи чудесно. И двата пъти изписа 2 ч. и 30 мин. за приключване. Не можах да засека дали е било толкова времето или е намаляло. Заради бурята във Варна много ни прекъсва тока и се налагаше да я пускам всеки път. Като цяло доволни сме. Според мен сушилнята работи много тихо, като изключим тракането на копчета и ципове. В пъти по тиха е от сегашната не пералня 😁

# 100
Здравейте!

Смениха ми помпата за вода на Милето в петък и уж се очакваше да работи нормално, но току що пак удължи времето на 2 часа, а дрехите бяха почти сухи. Прекъснах програмата, видях, че няма нищо усукано, пуснах я да продължи и изведнъж изписа 0:23. Направо не знам какво се случва, но ми идва да върна уреда, да ми върнат парите и да си купя някой Бош или АЕГ.. Някакви идеи от какво може да е?

# 101
Здравейте!

Смениха ми помпата за вода на Милето в петък и уж се очакваше да работи нормално, но току що пак удължи времето на 2 часа, а дрехите бяха почти сухи. Прекъснах програмата, видях, че няма нищо усукано, пуснах я да продължи и изведнъж изписа 0:23. Направо не знам какво се случва, но ми идва да върна уреда, да ми върнат парите и да си купя някой Бош или АЕГ.. Някакви идеи от какво може да е?

Попринцип моето Miele никога не изписва реално време, но за 1:30-2 часа в зависимост от зареждането спира и всичко е сухо.

# 102
Здравейте!

Попринцип моето Miele никога не изписва реално време, но за 1:30-2 часа в зависимост от зареждането спира и всичко е сухо.
Това важи и за останалите сушилни, освен ако не са пуснати на програма за време. Намаляването на времето може да стане по всяко време от цикъла. Просто в случая вероятно се е отразило/съвпаднало след прекъсването.
Ако обаче при съкратено или цялостно времетраене на правилно избрана по тегло и материи програма дрехите излизат влажни, тогава вече бих се замислила за повторно позвъняване в сервиза.

# 103
И при моето Миле се получава нещо такова - при стартиране на програмата отбелязва време Х, работи около 40 - 50 мин и показва около 9 мин до края, след малко времето скача на 40 мин, след  около 15 мин програмата приключва.
Neddiry, малко си станала чувствителна предвид малшанса ти. Опитай се да се успокоиш и дай време на сушилнята да ти покаже, че си знае работата.
Мисля, че повече няма да съжаляваш, че си избрала тази марка.

# 104
При мен проблемът е, че първоначално ми изписва 00:50 минути, след около 20 минути сушене, времето се увеличава на 02:30 минути, което е изключително много и не спира да суши с часове. Не съкращава времето повече. Това ми го правеше и преди да сменят помпата, като считам, че явно има и друг проблем.

Общи условия

Активация на акаунт