Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 572
  • 842
  •   1
Отговори
# 120
Много странно.... Виждам, че е настроена на максимална степен на изсушаване. Казвате, че не превишавате количеството дрехи за дадената програма (тази на снимката е за 5 кг). Сензорът за влага е почистен..
Филтърът за мъхове, предполагам, също е почистен и уредът е нов, а не втора употреба?
Ако е нов уредът, освен да повикате сервиз, друго не знам какво може да е.

Водата в  резервоара е източена? Питам, защото индикаторът може да е изключен и да не ви съобщава...

# 121
Много странно.... Виждам, че е настроена на максимална степен на изсушаване. Казвате, че не превишавате количеството дрехи за дадената програма (тази на снимката е за 5 кг). Сензорът за влага е почистен..
Филтърът за мъхове, предполагам, също е почистен и уредът е нов, а не втора употреба?

Даа, чисто нов е. Всичко е почистено. Сега пуснах програма памук и изсушава. Ще опитам утре отново. Може би не съм избрала подходящата програма.
А нормално ли е да е хладен барабана, когато я отворя венага след край на дадена програма и дали имате представа защо след като не изсуши, прекъсваше всякаква програма след около 5 мин.?

# 122
Да, нормално е, защото в края има фаза на охлаждане.
Индикаторът за нея е в горния ляв ъгъл на дисплея - като перчица изглежда, където се показва фазата на сушене с плюсчетата....
НА последния въпрос мога да отговоря само ако съм до нея и гледам  и слушам какво прави.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 22:00 от petiaivanov

# 123
Според мен е нормално, защото сушилнята вече е преценила, че няма влага. Ако се пусне пак на същата програма е все едно да се пусне празна. При AEG явно сушилнята спира след 5мин. При Miele това време е по-дълго и е около 23-24мин. Така, че и това поведение е нормално според мен, за което писа по-горе Neddiry за нейната, поради същата причина.

# 124
Според мен е нормално, защото сушилнята вече е преценила, че няма влага. Ако се пусне пак на същата програма е все едно да се пусне празна. При AEG явно сушилнята спира след 5мин. При Miele това време е по-дълго и е около 23-24мин. Така, че и това поведение е нормално според мен, за което писа по-горе Neddiry за нейната, поради същата причина.
Може и това да е, но тя каза, че прекъсвала всяка програма след 5 мин. На мен малко ми е трудно да схвана какво точно  правят потребител и сушилня и затова нямам отговор...

Maria1398, възможно е и да не сортираш дрехите правилно. Ако не си го направила вече Simple Smile , е добре да погледнеш в книжката как се сортират дрехите. Заради различните типове материи и дебелини, уредът има много програми.  Програмата "Микс" вярно, че пише, че е са всякакви дрехи, но ако сложиш дебела дреха( например някой плътен сутчър) и тънки фланелки, резултатът няма да е добър.
Със сушилнята трябва малко напасване и после човек свиква с работата с нея.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 09:30 от petiaivanov

# 125
Здравейте, не съм сигурна, че въпросът ми е за тук, но сушилня АЕГ на 8 години нещо се повреди. Не върти барабана, но се чува как си работи кондензаторът и нагрява дрехите. Моля за препоръка за сервиз! Благодаря!

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 10:21 от anon

# 126
Здравете!
Мопже ли мнение за тази  www.technomarket.bg/sushilni/aeg-t8dbc49s-09210664
и тази www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR939M6CE/p/651315?tab=availability
Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 11:02 от Пандора

# 127
Здравейте,
никъде назад в темите не намерих мнение за сушилни LG. Да имате наблюдения /мнения/съмнения?
Конкретно това :  https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-LG-RH80V9AV3N/p/650907 гледам. Изкушаващото за мен е класа на кондензационна ефективност, който е А, в сравнение с другите модели, които следя (AEG и Bosch), при които същия е В.
Благодарности в аванс към отзовалите се.

# 128
Здравейте,
никъде назад в темите не намерих мнение за сушилни LG. Да имате наблюдения /мнения/съмнения?
Конкретно това :  https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-LG-RH80V9AV3N/p/650907 гледам. Изкушаващото за мен е класа на кондензационна ефективност, който е А, в сравнение с другите модели, които следя (AEG и Bosch), при които същия е В.
Благодарности в аванс към отзовалите се.

Здравейте,
Аз ползвам същия модел от 8 месеца и съм доволна .

# 129

Даа, чисто нов е. Всичко е почистено. Сега пуснах програма памук и изсушава. Ще опитам утре отново. Може би не съм избрала подходящата програма.
А нормално ли е да е хладен барабана, когато я отворя венага след край на дадена програма и дали имате представа защо след като не изсуши, прекъсваше всякаква програма след около 5 мин.?
И ние сме с нова сушилня АЕГ. Пуснахме я вече няколко пъти. Ползваме програмата Микс. Дрехите не са сортирани правилно със сигурност. Веднъж пуснахме спално бельо. За сега всички опити са успешни. Ползвам фабричните настройки. Не съм сменял степента на изсушаване. Дрехите са центрофугирани на 900 оборота, понеже пералнята толкова може Simple Smile
Въпрос - можете ли да препоръчате някакъв ефективен ароматизатор за сушилня?

# 130

И ние сме с нова сушилня АЕГ. Пуснахме я вече няколко пъти. Ползваме програмата Микс. Дрехите не са сортирани правилно със сигурност. Веднъж пуснахме спално бельо. За сега всички опити са успешни. Ползвам фабричните настройки. Не съм сменял степента на изсушаване. Дрехите са центрофугирани на 900 оборота, понеже пералнята толкова може Simple Smile
Въпрос - можете ли да препоръчате някакъв ефективен ароматизатор за сушилня?
Вие с кой модел сте? Благодаря!

# 131
Здравейте, може ли мнение за този модел - https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD90-A2979-S/p/680125

# 132
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Моята сушилня е точно такава и съм много доволна. Има доста прорами, лесно се борави с нея, не е много шумна, Има няколко филтъра. Не ни е свързана с мръсния канал, а караме на контейнера. Средно за около 3 часа и малко идеално изсушава дрехите, не ги съсипва, нямам забележки, ползва се доста и зиме, и лете.

# 133
Три часа и нещо е адски много време за един цикъл на сушене.

# 134
Няма никакъв достъп за почистване на кондензатора. Като се задръсти,  ще трябва да я карате в сервиз да я разглобяват и чистят.

Общи условия

Активация на акаунт