Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 569
  • 842
  •   2
Отговори
# 135
Много странно.... Виждам, че е настроена на максимална степен на изсушаване. Казвате, че не превишавате количеството дрехи за дадената програма (тази на снимката е за 5 кг). Сензорът за влага е почистен..
Филтърът за мъхове, предполагам, също е почистен и уредът е нов, а не втора употреба?
Ако е нов уредът, освен да повикате сервиз, друго не знам какво може да е.

Даа, чисто нов е. Всичко е почистено. Сега пуснах програма памук и изсушава. Ще опитам утре отново. Може би не съм избрала подходящата програма.
А нормално ли е да е хладен барабана, когато я отворя венага след край на дадена програма и дали имате представа защо след като не изсуши, прекъсваше всякаква програма след около 5 мин.?
И ние сме с нова сушилня АЕГ. Пуснахме я вече няколко пъти. Ползваме програмата Микс. Дрехите не са сортирани правилно със сигурност. Веднъж пуснахме спално бельо. За сега всички опити са успешни. Ползвам фабричните настройки. Не съм сменял степента на изсушаване. Дрехите са центрофугирани на 900 оборота, понеже пералнята толкова може Simple Smile
Въпрос - можете ли да препоръчате някакъв ефективен ароматизатор за сушилня?
Вие с кой модел сте? Благодаря!
AEG TR818A4E

# 136
Как тоя хайер 3:30 часа ? На мен 2:30 часа ми се виждат много. Тия технологии вместо да ги правят по-бързи, те по-бавно започват да работят.

# 137
Как тоя хайер 3:30 часа ? На мен 2:30 часа ми се виждат много. Тия технологии вместо да ги правят по-бързи, те по-бавно започват да работят.
Ами нали трябва да са "еко" Worried и явно се очаква дрехите за 3-4 часа сами да си изсъхнат, а тя само малко хладен въздух да им подвява  Smirk

# 138
Ами нали трябва да са "еко" Worried и явно се очаква дрехите за 3-4 часа сами да си изсъхнат, а тя само малко хладен въздух да им подвява  Smirk
И това не е еко, ама да не задълбаваме сега. На простора при подходящо време изсъхват за половината на това време, сушилнята става буквално излишна, като изключим хавлиените - стават много пухкави в нея.
Ама да платя и поддържам сушилня само за хавлиени кърпи ми се вижда абсолютно нерационално.

# 139
Здравейте отново! Пералнята ми е старо Веко и виждам, че пише 600 rpm. Не намирам информация за сушилните, които обмислям, за препоръчителна степен на центрофугиране преди това. Прочетох мнения дори за 800, че е малко. Търся бюджетен вариант, искаше ми се нещо до 900лв да намеря. Има ли смисъл да мъча машината, при положение, пе пералнята едва ли ще се сменя скоро (в квартира е). Не ми се струва смислено да се сушат по 3-4 часа..
Някой има ли подобен опит и съвет?
Благодаря

# 140
  • На брега на реката
Чела съм мнения, че пускат втори път  центрофуги само и ставали нещата.

Не мога да препоръчам машина за тези пари. Може би, някой Електролукс би могло да се намери?!

Синът ми, ще сменят тяхната и са се насочили към това Миле:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tsf-763-wp-ecospeedand8kg
Аз обаче не видях програма за връхни дрехи. Аз имам такава и си я ползвам.
На този модел, коя от програмите би свършила тази работя?

# 141
И аз бих препоръчала центрофуга след прането, все ще е по-добре, отколкото само с основната.

# 142
Синът ми, ще сменят тяхната и са се насочили към това Миле:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tsf-763-wp-ecospeedand8kg
Аз обаче не видях програма за връхни дрехи. Аз имам такава и си я ползвам.
На този модел, коя от програмите би свършила тази работя?
Дано не заблуждавам и не е стара информацията ми, но Петя беше писала, че само АЕГ имат програма за пълно изсушаване на вълна.
Иначе, вълната съхне много бързо. По зададени параметри, моето Миле центрофугира вълна на 900 оборота. След това слагам дрехата на закачалка в банята. Но ние не носим много вълнени дрехи - я има 1-2 пуловера на седмица, я не.
Относно сушилнята на Миле - не мисля, че е разумно да се пробва с друга програма, за да не се степи дрехата. Евентуално “Топъл/горещ въздух”…, но е добре да се пробва с някоя дреха, която може да се прежали.

# 143
  • На брега на реката
Джорджа, благодаря,  но аз имам предвид връхни дрехи, като якета и подобни, не за вълнени.
Това са програмите на избрания от тях модел

Вълнени почти нямаме.
Наскоро си купих олекотена завивка със 100% вълна.
Снаха ми има същата и я пере и суши и нищо и няма, та се чудя и аз дали да не я пусна на сушилня, когато й дойде времето?

# 144
Леле, много съм смотана - то пишело “връхни”, а аз чета “вълнени”…
По характеристики пише, че имаш програма за импрегниране. Явно се влиза за нея в подменю. Предполагам, че и DryCare 40 може да се ползва.
Аз на импрегниране суша връхните дрехи. Нямам DryCare 40.

# 145

Ама то и моето АЕГ, като пусна да суши, изписва три часа и нещо, ама след десетина минутки размисля и намалява на час и нещо. Първите цифри са "програма максимум" - максимален обем, лоша материя, ниски обороти...

Иначе е факт, че новите технологии (с термопомпа) сушат по-бавно от старите с реотани, ама за сметка на това не харчат вода и не развалят дрехите.

# 146
Да то вече всички сушим с термопомпи, ама за 2 часа е Ок. Какви са тези 3-4 часа, първоначалното време е лъжа, ама реалното, ако е толкова - ужас !

# 147
здравейте,
от 3 дни ползвам сушилня HAIER HD80-A3959 R-S/ANTHR. КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А+++, 8.0 kg. Никога преди това не съм имала такъв уред... За този кратък период на ползване наблюдавам някакви неща, които не знам до колко да приемам за нормални:
- при първото пускане тракаше и пукаше все едно има звяр вътре, да китайка е, но скъпа китайка и не ми се струва много нормално издаването на подобен род звуци... Нали няма транспортни болтове, изчетохме цялата книжка, никъде не пише да има такива... И с топки за сушене и без тях дрънчеше, че чак в хола я чувахме...
- вчера пък я пуснах през приложението им, което прилежно инсталирах, и двата пъти пусках на различни програми, и двата пъти сама си увеличи цикъла на сушене, след като й оставаха около 25 мин до края, и двата пъти чукна над 3 часа цикъл, досади ми се...
Та някой, ползващ този модел - може ли да ми даде някакви съвети и препоръки как да действам и с това времетраене ли да свиквам ... Sad
P.S. Дрехите са след изпиране в пералня Whirlpool-старичка на поне 15 години, мисля центрофугата беше 500 оборота, ако има значение

# 148
  • Велики Преслав
За такива като вас дето искат да им се изсуши за по малко от 1 час пране изцентрофужено на 500 оборота има трифазни сушилни по 25 киловата.

Първо 3 часа за тея обороти, а и навярно зимни дрехи са нормални. Второ няма как да очаквате да не дрънчат ципове и копчета. Нормално. Вижте как ще работи с чаршафи само например.

# 149
Да то вече всички сушим с термопомпи, ама за 2 часа е Ок. Какви са тези 3-4 часа, първоначалното време е лъжа, ама реалното, ако е толкова - ужас !

Ами ей на, такива. Машината очаква най-лошия случай - капризни памучни суичъри с много подгъви, джобове и набори, центрофугирани почти никак и с общо тегло 6 кг (така и не знам мокро или сухо).

Общи условия

Активация на акаунт