Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 691
  • 842
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, какво мислите за слагането на сушилня в хола?

И също така събирам мнение за марката Haier

Моята е в хола, затворена е в шкаф. Когато работи на затворени врати е ОК. Вече 3 години съм така и изобщо не съжалявам. На отворени врати е малко шумна, защото шкафът усилва звука. В началото я ползвах без шкаф и шумът не беше проблем.

Вкъщи сушилнята ми е Миле, в друго жилище имам Бош, серия 6, а моя близка е с АЕГ - и трите работят без грешка. Не съм ползвала уреди Haier, сигурно са добри, но при една и съща цена бих избрала Бош или АЕГ.

# 196
petiaivanov, благодаря. А като параметри и работа дали е добра гд за парите си?
Не знам честно казано. Не знам какъв е филтърът пред кондензатора сега и дали е подобрено нещо, но преди бяха голА водА.  Питайте Васил Василев, ако знае той. Сз не ги харесвам- нито перални, нито сушилни. Ако искате, погледнете Шарп в Зора. Има добри отзиви за тях във форума.
Само знайте, че сушилната е доста капризен уред и за разлика от пералнята, компромисите са по- неприемливи 😊
Здравейте, какво мислите за слагането на сушилня в хола?

И също така събирам мнение за марката Haier
Марката Хайер няма достъп до кондензатора и не е ок за сушилни. Ще трябва в сервиз да ви я чистят, когато се наложи.
Ако се задръсти кондензаторът, уредът спира да суши.

# 197
  • Велики Преслав
Този Whirlpool е с мрежест филтър пред кондензатора и мрежест горе. Общо взето, положението е доста по-добро спрямо старата серия която беше с мрежа горе и гъба долу. По същество, гъбата обира перфектно, просто таза са измислили рамката която я държи, че след работа от около 4 месеца, тя се избръща и започва да пропуска, та заради това марката се напълни с лоши отзиви. Аз имам точно такава. Сега купувам гъба през около 3 месеца и няма мръсно по кондензатора. Иначе пък като начин на работа няма грешка. Много тиха, бърза, икономична и с много хубави програми. Микса и е 1:20 при старт, но суха степен, аз слагам 7 кг пране на 1000 оборота и го суши 1ч и 40 мин.

Ако бюджета ви е ограничен, ще свърши работа. Просто бъдете предпазливи с почистването на кондензатора. Иначе това е добра алтернатива

https://zora.bg/product/kd-hhh8s7gw3

# 198
Един тъп въпрос: AEG и Electrolux като нямат долу филтър на кондензатора не се ли задръстват и те бързо ?
Аз както суша по 2 сушилни на ден сигурно за 1 година ще ги задръстя.
Какви са отзивите относно тях в това отношение ?

# 199
Здравейте, може ли да споделите на каква марка сушилня да заложа АЕГ или Бош?
Благодаря Ви предварително!

# 200
Един тъп въпрос: AEG и Electrolux като нямат долу филтър на кондензатора не се ли задръстват и те бързо ?
Аз както суша по 2 сушилни на ден сигурно за 1 година ще ги задръстя.
Какви са отзивите относно тях в това отношение ?
И аз това питах преди време,нооооо ми казаха,че нямало.А пък продавачката във фирмения магазин 6 години я ползвала и не била задръстена Laughing Вярно,че филтъра в кошницата е по фин от на Бош и Горене,но не е вярно,че не стигало.Аз съм с Електролукс и вече виждам как се наслагват.Смуча ги -както е по книжка,но не се изчиства хубаво ,и на месец веднъж с четка за рисуване внимателно минавам ламелите докато смуче прахосмукачката.Приятелка е с АЕГ вече 5-та година и и работи.Тя не се престарава на нищо/относно ччистенето/,та не знам може пък о да са прави.Ще се види във времето предполагам.Моята е още прясна на половин година.
Не мога да измисля от къде да взема такъв филтър и как да го закрепя Simple Smile .

# 201
Привет от мен отново!

Пак имам проблем с "прекрасното" ми Миле на програма памук - програмата в началото се съкрати на 00:45 минути и след около час гледам е 2:51 и суши ли, суши. Спрях я, изчистих насъбралия се мъх, пуснах наново и воала 00:26 минути. Това се проявява непрестанно и само на програма памук и съм вече на 100% убедена, че това е друг дефект.

Пусках я на Деликатно, на Дънки, на Ризи - не го прави там.

Утре звъня да я заменят, ако е възможно.

# 202
Причина може и да е и нещо свързано с напрежението, а не непремено производствен дефект, знам ли. Поради някаква причина сушилнята не спира, независимо, че дрехите вече са сухи. При воторо пускане тя не отчита влага и затова изписва тези 26мин. Ако я пуснеш празна би следвало пак толкова да покаже. Може да пробваш. А ти кой сензор точно си почистила и къде се намира той? Не вярвам в него да е причината, предвид това, което описваш, а и това, че скоро я е прегледал техник, просто ми е любопитно. В крайна сметка дано се развият нещата по най-добрия начин.

# 203
И аз се чудя дали някой от новите Бош, скоро някой беше пуснал 6та серия или Аег 9та. Просто, между двете марки коя надделява?

# 204
Някой знае ли каква е разликата между HHH8S7GW2 и HHH8S7GW3? Вече взехме първата, но питам от любопитство. Нашите я имат от една седмица и едва онзи ден са я пуснали да я пробват. В един момент даже се отказах да им звъня и да ги питам дали са сушили нещо... Иначе на първо четене са доволни уж 🤷

# 205
Причина може и да е и нещо свързано с напрежението, а не непремено производствен дефект, знам ли. Поради някаква причина сушилнята не спира, независимо, че дрехите вече са сухи. При воторо пускане тя не отчита влага и затова изписва тези 26мин. Ако я пуснеш празна би следвало пак толкова да покаже. Може да пробваш. А ти кой сензор точно си почистила и къде се намира той? Не вярвам в него да е причината, предвид това, което описваш, а и това, че скоро я е прегледал техник, просто ми е любопитно. В крайна сметка дано се развият нещата по най-добрия начин.
Точно това установих - когато съм спряла програмата и съм я пуснала отново за 00:26 минути, дрехите вече са били изсушени, защото ги изкарах изключително свити, а по принцип не излизат в този вид. Това означава, че когато ги изсуши, вместо да спре, програмата се удължава с близо 3 часа. Поне вече мога да дефинирам точен проблем - програмата не спира и може да суши вечно. Иначе днешното пране беше около 3-4 кг (пералнята беше заредена наполовина) и изцентрофугира на 1400 оборота - всичко по учебник, за да стане по-бързо сушенето.. според мен е някакъв дефект и още утре ще се обадя за 2ро посещение.

Техникът след като смени помпата за вода каза, че всичко останало уж е наред.

# 206
И аз се чудя дали някой от новите Бош, скоро някой беше пуснал 6та серия или Аег 9та. Просто, между двете марки коя надделява?
AEG

# 207
Моля за съдействие, защото не можах да си намеря сама информацията, а си спомням, че тук съм чела. Искам да закупя приставка за сушене на обувки за ето този модел сушилня АЕГ

# 208
  • София
Моля за съдействие, защото не можах да си намеря сама информацията, а си спомням, че тук съм чела. Искам да закупя приставка за сушене на обувки за ето този модел сушилня АЕГ

Мисля, че кошницата е една и съща за всички модели АЕГ и Електролукс, но най-добре попитайте в магазина дали е съвместима:

https://www.tehnomix.bg/postavka-za-sushilnya-aeg-a4yh200

# 209
Здравейте, след дълго чудене за сушилня между Бош и Аег, се сдобих с Бош 6 серия.
Вече я пробваш един път на програма Микс, програмата продължи около 1ч 30мин. Дрехите ухаеха прекрасно, на остатъчни аромати от омекотителя и праха, в помещението също ухаеше на чисто. Всички дрехи излязоха без да са свити и намачкани. Единственото, което ме притеснява е,че един по плътен анцуг беше леко влажен на ластика и джобовете,  дали аз бъркам някъде?

Общи условия

Активация на акаунт