Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 670
  • 842
  •   1
Отговори
# 210
Причина може и да е и нещо свързано с напрежението, а не непремено производствен дефект, знам ли. Поради някаква причина сушилнята не спира, независимо, че дрехите вече са сухи. При воторо пускане тя не отчита влага и затова изписва тези 26мин. Ако я пуснеш празна би следвало пак толкова да покаже. Може да пробваш. А ти кой сензор точно си почистила и къде се намира той? Не вярвам в него да е причината, предвид това, което описваш, а и това, че скоро я е прегледал техник, просто ми е любопитно. В крайна сметка дано се развият нещата по най-добрия начин.
plm_79,понеже Neddiry не поясни "кой сензор" е почистила.И да, прав сте, че не е в него причината.
Сензорът за влага при miele се намира в реброто на барабана.
Скрит текст:

Принципът на работа може да видите тук:
https://youtu.be/NgbQsfa0XTw?si=cni9oCJzgxJcLifT

# 211
Здравейте, след дълго чудене за сушилня между Бош и Аег, се сдобих с Бош 6 серия.
Вече я пробваш един път на програма Микс, програмата продължи около 1ч 30мин. Дрехите ухаеха прекрасно, на остатъчни аромати от омекотителя и праха, в помещението също ухаеше на чисто. Всички дрехи излязоха без да са свити и намачкани. Единственото, което ме притеснява е,че един по плътен анцуг беше леко влажен на ластика и джобовете,  дали аз бъркам някъде?
Нормално е уплътнените участъци да са леко влажни.
Ако е само една дреха - оставете настрана и ще изсъхне, ако са няколко - пуснете само с тях програма за обдухване с топъл въздух, или програма за време (според какви програми има на вашата сушилня).

# 212
Причина може и да е и нещо свързано с напрежението, а не непремено производствен дефект, знам ли. Поради някаква причина сушилнята не спира, независимо, че дрехите вече са сухи. При воторо пускане тя не отчита влага и затова изписва тези 26мин. Ако я пуснеш празна би следвало пак толкова да покаже. Може да пробваш. А ти кой сензор точно си почистила и къде се намира той? Не вярвам в него да е причината, предвид това, което описваш, а и това, че скоро я е прегледал техник, просто ми е любопитно. В крайна сметка дано се развият нещата по най-добрия начин.
plm_79,понеже Neddiry не поясни "кой сензор" е почистила.И да, прав сте, че не е в него причината.
Сензорът за влага при miele се намира в реброто на барабана.
Скрит текст:

Принципът на работа може да видите тук:
https://youtu.be/NgbQsfa0XTw?si=cni9oCJzgxJcLifT
Когато попитах техникът, каза, че нищо не се чисти и това не е причина, поради която уредът да не работи правилно. За да поясня, пробвала съм да го чистя и преди, но без резултат.

# 213
Даа, поредният “техник”….

# 214
Даа, поредният “техник”….
Ако беше сензорът, щеше да прави проблем на всички програми - тъй като ги изтествах, не мисля, че въобще е свързано с това. Без да го почиствам, пуснах експрес с един прясно изпран чаршаф и не си удължи времето с 3 часа.

# 215
Аз те разбрах, но сензорът вее пак се чисти. За това беше коментарът.

# 216
Здравейте отново, да попитам филтъра, който е под вратичката на всяко сушене ли го чистите?
Необходимо ли е да се слагат топки за сушене и каква всъщност им е функцията?

# 217
Хайде пак за топките  Simple Smile  Sweat Smile

# 218
Благодаря за подробното мнение за whirlpool-а.
Сега разгледах и друг магазин по-подробно и открих едно AEG и един по-скъп Бош.
Кой е по-добрият вариант според вас ?

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-WHIRLPOOL-FFT-M … ?tab=availability

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQG24100BY/p/684022

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-T7DBE48W/p/687554?tab=review

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 10:17 от Infinity7

# 219
Относно проблемното Miele пуснете примерно хавлии половин барабан добре изцентрофугирани и засечете дали до 2 часа ще се изсушат. Изчакайте до 3 часа преди да я спрете ръчно.
Засечете за колко време ще спре. Няма логика на другите програми да спира, а на Памук не.
Тя дори и да променя времето, когато изсуши спира дори да е изписала много време.

# 220
Здравейте отново, да попитам филтъра, който е под вратичката на всяко сушене ли го чистите?

Не, не е необходимо. Аз го чистя на около 10 - 15 цикъла.
Да се доуточня, че когато прочетох отново въпроса ви, ме разколеба за кой филтър питате.
Филтърът (филтрите), които са на отвора на люка, се чистят на всеки цикъл. Филтърът, който под люка, се чисти на на по-дълъг период, за който съм ви писала.

Необходимо ли е да се слагат топки за сушене и каква всъщност им е функцията?

Функцията им е да си купите още ненужни вещи, ‘щото видиш ли, всички купуват.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 08:46 от Djordja

# 221
Преди 3 години и аз си купих топки, щото явно съм прочела някъде, че трябват Simple Smile, ползвах ги няколко пъти, разлика не открих в резултатите от сушенето и сега току ги местя насам натам и ми се пречкат. Направо ще ги изхвърля най-после, но чакам да вляза в пристъп Simple Smile

# 222
Преди 3 години и аз си купих топки, щото явно съм прочела някъде, че трябват Simple Smile, ползвах ги няколко пъти, разлика не открих в резултатите от сушенето и сега току ги местя насам натам и ми се пречкат. Направо ще ги изхвърля най-после, но чакам да вляза в пристъп Simple Smile
Ако имаш куче, дай му ги да се забавлява или ги подари на някое чуждо Simple Smile

# 223
Ако имаш куче, дай му ги да се забавлява или ги подари на някое чуждо Simple Smile
Нямам, а на чужди животинки не смея да ги дам, че са силиконови - да не ги разкъсат и погълнат части. Ако стане беля, място няма да си намеря. Играчки на котките купувах само от зоо магазин.
Най-разумно е да ги изхвърля, докато ММ не е решил, че може да послужат за нещо Simple Smile и да си откарат още години непотребни и забравени някъде.

# 224
Здравейте, предварително се извинявам, ако вече има отговори по темата, но нещо от много четене се обърках съвсем.
Крайно време е и ние да си закупим сушилня, поради ограниченото пространство обаче все отлагаме този момент, но вече е наложително, при тинейдърка на 15 и малка госпожица на 4, все по-трудно става със сушенето, особено зимата.
Та молбата ми е бихте ли ме насочили към нещо добро от по-плитките модели под 60 см., което си заслужава или няма такъв вариант?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт